Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Hrabrica
    11. Veljača 2019. 20:49

Harry cestitaaam !!!! Nek je velika beta! 😀😀😀😀😀😀

JA: 37 g, endometrioza
    MM: 38 g, bez dijagnoze, najveća potpora. Hvala dušo ❤
    11/2018 – inseminacija X
    02/2019 – IVF (klomifen+štoperica) X
    04/2019 – IVF (gonali, decapeptyl, štoperica)
    Stigla nam curica ❤️🙏
    04/2021 – IVF (puregon, cetrotide, štoperica) X
    06/2021 – FET X
    09/2021 – prirodna trudnoća X
    10/2021 – FET, pozitivan test i uredna beta ❤
    Stigla nam curica ❤️🙏
    03/2025 - Kratki protokol, Gonali, cetrotide, ET dvije mrvice i dva ❄️❄️.
    Beta negativna.
    Čekamo FET U 05/2025 <3

Grizli
    11. Veljača 2019. 21:05

Emenems a gle uvijek ako te jako boli mozes nakon punkcije pitat sestru koja bude tamo s tobom da ti da nesto za bolove, ako bi te bas jako bolilo, a mozes si i sa sobom uzet nesto ne znam koliko imas vožnje od Rijeke do doma. Ja sam znala nakon punkcije uzet si rapidol pa otic gore u kafic popit nesto i pojet i taman do doma mi bilo ok prolazna bol. Sretno! A vjerujem da je uzasna guzva kad su sad samo njih 2!
    Ninna sretno i da beta bude lijepa velika za 14 dana! 

• perla
    11. Veljača 2019. 23:10

Nikitta

Harry kako lijepo izgledaju dvije crtice,sretno sutra, neka beta potvrdi test! 🥰🍀
    Perla žao mi je čuti da ništa nije ostalo za smrznuti. Meni to nekako cure nije fer, da embrije koji dođu normalno do 3 dana ne smrznu, nego puštaju do petog dana. Kakti “prirodna selekcija”, ali ja si mislim da baš tu nema niš prirodne selekcije, nego isključivo lab znanstvene. Tko kaže da “lošiji embrij” treći dan, kad ga se zamrzne, pa opet odmrzne, ne bi preživio u maternici kad ga se transferira? Imamo hrpu primjera urednih trudnoća i poroda iz lošije ocjenjenih embrija. Baš me to ljuti. Tako bih voljela da uvedu mogućnost smrzavanja svih preostalih embrija treći dan. 😫

E o tome i ja razmišljam već danima ! I sad mi je žao šta nisam vratila 3..

Samara
    12. Veljača 2019. 06:59

Bok cure, evo mi bili jucer kod Skvorca na konzultacijama. Moramo jos neke pretrage napraviti da se vidi dal uopce mozemo u postupak. Jer je spermiogram los, nasli su svega 5 nepokretnih spermija i ako su nepokretni zbog genetike na zalost se odustaje od svega :( je imao ko takav slucaj? 

Ja:AMH 21, sve u redu
    MM: OAT visokog stupnja
    Poliklinika Škvorc 👍
    03.2020 - 1. ET post ICSI-beta 0
    09.2020 - 2. ET. Vraćena 1 blastocista.
    Prva beta 517, druga 1239🎉
    1. UZV-vidljiva gestacijska vrećica
    2.UZV- imamo ❤️
    It's a boy 👣👶💙

• nemasekirancije
    12. Veljača 2019. 08:17

ninna1804

Ivanabo610 super sto imas smrzlice
    Ja se upravo vratila s FET-a dvije blastice, sad slijedi cekanje. Znaci, 3 dc sam pocela uzimati estrofem, 3 puta po 2 mg. Onda 2-3 uzv-a radi pracenja endometrija, ja sam 13dc bila na zadnjem uzv i uz estrofem dobila utrogestan i evo 18dc transfer.
    Sretno s FETom!!!HarryPotter cestitam, predivno je vidjeti dvije crtice!!! Cekamo sutra velikuuu betu!!! Sretno

Sretno :)! Drzimo fige!!! Neka bude dobitan 

Grizli
    12. Veljača 2019. 08:29

Perla, Nikita embriji 3.dan ne moraju biti u istoj fazi razvoja jer ne krene odmah u svima dioba stanica. Za diobunje nekad potrebno par sati a nekad i do 24 sata. Zato embriji 3.dan i jesu razliciti toliko. Medjutim kad do diobe dodje i stvori se 8 stanica ona u prirodi ako je sve ok sa embrije se odvija pravilno i prakticki tocno u sat. Po tome se i zna dal je embrij dobar ili ne. Tako da u kratkom periodu embriji 5.dan dostignu blastocistu ili morulu, eventualno 6.dan bi trebali biti u tom stadiju. Mislim Perla da su zato tebi i rekli da dodjes kasnije vidit dal ima sto za smrznuti jer su tvoji embriji bili u početku spororastuci. Kad se 3.dan vraca embrij ne bas dobre ocjene npr. 5stanicni on vec nakon et tokom istog dana moze se dalje pravilno podijelit i nastaviti se razvijat. Nazalost malo tu mi toga mozemo. Ja iskreno nikad ne bi bila zamrzla svojih 6 embrija 3.dan jer sam svijesna da to bi smanjilo sansu i ovima 3 sto su dosli do blastica. Ipak su blastice slozeniji organizmi i lakse podnose proces smrzavanja.
    Samara pretpostavljam da ste dobili karigram za raditi, sto vas jos salju? 

Samara
    12. Veljača 2019. 08:41

Grizli

Perla, Nikita embriji3.dan ne moraju biti u istoj fazi razvoja jer ne krene odmah u svima dioba stanica. Za diobunje nekad potrebno par sati a nekad i do 24 sata. Zato embriji 3.dan i jesu razliciti toliko. Medjutim kad do diobe dodje i stvori se 8 stanica ona u prirodi ako je sve ok sa embrije se odvija pravilno i prakticki tocno u sat. Po tome se i zna dal je embrij dobar ili ne. Tako da u kratkom periodu embriji 5.dan dostignu blastocistu ili morulu, eventualno 6.dan bi trebali biti u tom stadiju. Mislim Perla da su zato tebi i rekli da dodjes kasnije vidit dal ima sto za smrznuti jer su tvoji embriji bili u početku spororastuci. Kad se 3.dan vraca embrij ne bas dobre ocjene npr. 5stanicni on vec nakon et tokom istog dana moze se dalje pravilno podijelit i nastaviti se razvijat. Nazalost malo tu mi toga mozemo. Ja iskreno nikad ne bi bila zamrzla svojih 6 embrija 3.dan jer sam svijesna da to bi smanjilo sansu i ovima 3 sto su dosli do blastica. Ipak su blastice slozeniji organizmi i lakse podnose proces smrzavanja.
    Samara pretpostavljam da ste dobili karigram za raditi, sto vas jos salju?

Da kariogram i jos uzv testisa, mikrodelecije y kromosoma i ejakulat bakterioloski

Ja:AMH 21, sve u redu
    MM: OAT visokog stupnja
    Poliklinika Škvorc 👍
    03.2020 - 1. ET post ICSI-beta 0
    09.2020 - 2. ET. Vraćena 1 blastocista.
    Prva beta 517, druga 1239🎉
    1. UZV-vidljiva gestacijska vrećica
    2.UZV- imamo ❤️
    It's a boy 👣👶💙

Grizli
    12. Veljača 2019. 08:45

Samara drzim 🤞 da bude sve genetski u redu pa da mozete u postupak po ostvarenje svoje zelje! 

samo_opusteno
    12. Veljača 2019. 08:51

Grizli

Samo opusteno pa to kod tebe isto ima neke predznake plusica! Nadam se da nas uskoro i ti uveseljavas kao HarryPotter.
    HarryPotter sto si ranije bila na inseminacijama? Ili nisi nisto imala ranije?koja je vasa dijagnoza? Sorry na ponavljanju al pogubim se kad krenem traziti neku info tu po forumu.
    Emenems sretno sutra! Jel znas mozda da li je dr. Zvakaca otisao već ili jos radi? Mislim na dr. M.
    Perla ako ti posao nije previse naporan i tezak lakse je kad se radi. Barem meni. Brze mi vrijeme prodje.
    Eto meni danas ocito ovulacija imace bude oko 12 dc, danas 15dc pa ocekujem da ce i M ovaj mjesec doc malo kasnije. Standardno bolna nakon stimulacije. 🙄

Grizli ne znam sta reci...nadam se da se necu razocarati...ali hvala ti...😘😘

johan
    12. Veljača 2019. 08:53

Evo meni danas 11 dan i dan za mengu ,probudila me strasna bol kao da cu dobiti 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.