Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    ifka24
    05. Veljača 2019. 19:43

Grizli

ifka24

hej curke moje, da li bi mi mogla neka od vas protumaciti ovaj nalaz, danas mi je dosao i uopce se ne snalazim. Hvala vam puno unaprijed 😘

Ifka vidim da ti je povisen androstendion to je poremecaj rada nadbubrezne zlijezde, moze biti porblem kod cura sa pcos, al koliko vidim tebi su fsh i lh uredni i dobar omjer imaju. Posto nastaje od dhea, a i on je povisen. Oba su povisena kod pcos ili kod cura koje imaju akne. Najvaznije oba dva utjecu na estradiol i testostero al oni nisu poviseni. Po AMH mislim da spadas u smanjenu plodnost a obzirom da imas 24godine. Jesu ti radili broj antralaca kada? Vidi sto ce ti sugerirat mpo mozda jos nesto od pretraga.

Grizli hvala ti puno na ovome, sad mi je konacno sve malo jasnije. Nisu mi to nikad radili, šta je to ? 🙄
    Sad jos moram izvaditi Pc 21, pa onda idem kod mpo doktora, vidjet cu sta ce reci na sve to skupa, nadam se da nece biti previse razocaran nalazima 😐

• Magica
    05. Veljača 2019. 20:03

Dobro vece trudilice. 
    Evo danas mi je 27dc jos dva dana pa neocekujem M. Danas se tako nekako osjecam nikako cjeli dan mi neka mucnina i neka slabost, vrtoglavica. Grudni ne smijem taknut koliko bole. Naj rade bi ujutro vec test napravila ali jos je rano. 

Grizli
    05. Veljača 2019. 20:07

Perla da curi to je normalno ne brini. Nemoj metat veceras drugu tubicu dovoljno je to progesterona. To je doza koja je dostatna i da par dana ne stavljas ona bi imala funkciju. Novom dozom jako se povecava koncentracija progesterona u tijelu. Tako da nista ne brini slijedwcu tubicu stavi sutra navecer. Ja sam stavljala oko 20h kad bi navecer legla gledat tv. Iako nije nuzno odlezala sam nekih 30 min jer bi najcesce gledala neki film, seriju nesto pa se nisam niti dizala.
    Ifka to sto je fsh i lh u omjeru 1:1 skoro to nije problem ja sam imala sad takav omjer i tu negdje mi je amh kao tebi, al ja imam snizen dhea. I meni uz stimulaciju su uspjeli dobiti 8js. Situacija nije toliko losa koliko ti se mozda na prvu ucinilo. Antralci su ti folikuli koji se vide 1-3dc onda ih ima vise. Pozeljno je da ih ima oko 10 recimo kod mladih cura, kod mene ih je bilo vidljivo samo 3-4 a eto ispalo dobro na kraju! Sigurno ce ti mpo akd krenes u stimulaciju to reci taj broj. 

johan
    05. Veljača 2019. 20:30

Magica

Dobro vece trudilice.
    Evo danas mi je 27dc jos dva dana pa neocekujem M. Danas se tako nekako osjecam nikako cjeli dan mi neka mucnina i neka slabost, vrtoglavica. Grudni ne smijem taknut koliko bole. Naj rade bi ujutro vec test napravila ali jos je rano.

Meni danas 4 dan nakon transfera i danas 2 puta imala strasne grčeve od 3 do 5min,dal netko zna šta bi to moglo biti??

05. Veljača 2019. 20:34

Hvala cure na savjetima za TSH. Probat cu sutra nazvati u Rijeku i vidjeti dali mogu doci kod doktorice na konzultacije jer me bas zabrinulo sto je tako visok. Na zadnjem nalazu mi je bio nekih 2.4 i nisu nista komentirali,  citala sam da je poželjno da bude do 2, maximalno 2.5 a cini mi se da neki mpo doktori bas i ne obraćaju previse paznje na tsh.
    Nikitta daj mi reci molim te dali si te vitamine za tsh uzimala u tabletama ili kroz prehranu? Brazilski orascici su mi super tako da cu to papati bez problema 😄
    Grizli drago mi je da je sve u redu. Drzim 🤞 za fet.
    Perla ja kad sam bila na ET prvu dozu crinonea mi je dala doktorica ujutro i rekla da sljedecu stavim taj dan navecer. Ako sam dobro zapamtila i ti si kod doktorice Sušanj u Rijeci kao i ja. Sretno i da bude pozitivna beta :)

samo_opusteno
    05. Veljača 2019. 20:50

Hej curke...pozdrav...ja sam nova ovdje..citam vase price vec duze...i eto odlucila sam se javiti...svima zelim pozitivu za bebu...zanima me dali je netko od vas u Osijeku na IVF? Hvala

ifka24
    05. Veljača 2019. 21:55

Grizli

Perla da curi to je normalno ne brini. Nemoj metat veceras drugu tubicu dovoljno je to progesterona. To je doza koja je dostatna i da par dana ne stavljas ona bi imala funkciju. Novom dozom jako se povecava koncentracija progesterona u tijelu. Tako da nista ne brini slijedwcu tubicu stavi sutra navecer. Ja sam stavljala oko 20h kad bi navecer legla gledat tv. Iako nije nuzno odlezala sam nekih 30 min jer bi najcesce gledala neki film, seriju nesto pa se nisam niti dizala.
    Ifka to sto je fsh i lh u omjeru 1:1 skoro to nije problem ja sam imala sad takav omjer i tu negdje mi je amh kao tebi, al ja imam snizen dhea. I meni uz stimulaciju su uspjeli dobiti 8js. Situacija nije toliko losa koliko ti se mozda na prvu ucinilo. Antralci su ti folikuli koji se vide 1-3dc onda ih ima vise. Pozeljno je da ih ima oko 10 recimo kod mladih cura, kod mene ih je bilo vidljivo samo 3-4 a eto ispalo dobro na kraju! Sigurno ce ti mpo akd krenes u stimulaciju to reci taj broj.

Grizli uf hvala ti puno na ovim informacijama, ima toliko stvari o kojima citam tu a nemam pojma o tome.stvarno kad gledam sve to i kad mi netko kaze da mpo nije kompliciran glava me zaboli. Toliko je razlicitih situacija, faktora i pregleda, stvarno se zastrasim kad razmisljam o tome svemu. Ali dobro, sve cu to nekako pretrpjeti uz vas ovdje 😊 . U kojem si ti stadiju sad? Da li si ti odmah kad si prikupila sve nalaze krenula u postupak? Sta si prvo obavljala?

Grizli
    05. Veljača 2019. 22:26

Samo opusteno dobro dosla...
    Ifka kod uspjeja mpo najvaznije je da dr prilagodit tebi i tvojoj situaciji, dijagnozi i tijelu terapiju. Cak i ponekad iste dijagnoze uz iste terapije nemaju isti ucinak. Nazalost mi tu puno ovisimo i o vlastitom istrazivanju i inzistiranju jer hzzo doktori idu linijom jeftinijeg i manjeg otpora. Najvaznije od avega je da ostanes pozitivna, izbacis stres ako se pojavi i prepustis se svojem instinktu jer ponekad je on presudan. Ja sam u stadiju cekanja FET-a koji ce mi biti 4 ET ukupno. Ja sam puno nalaza vec imala kad sam dosla na mpo jer me gin poslala zbog spontanih, onda su na mpo malo pokusavali ako bi opet na uspjelo u kucnoj radinosti uz pomoc progesterona u drugom dijelu ciklusa, medjutim kad je i 2.spermiogram od muza dosao los odmah su nas stavili u ivf, jer smo imali samo jos markere i krvne grupe za odraditi. Tako da od mog prvog posjeta mpo do prvog ivf je proslo cca 5 mjeseci. Putem sam obavljala neke pretrage nakon svakog neuspjeha koje sam saznala da bi mozda mogle imat utjecaja. I eto me sad vec godinu dana u mpo vodama i sa hrpom urednih nalaza... 

• ninna1804
    06. Veljača 2019. 07:05

Samo opusteno dobro dosla i da nam se ne zadrzis dugo  Ja sam u Osijeku kod prof Š.  Jel si u postupku ili tek kreces?

• perla
    06. Veljača 2019. 07:23

mimicaRI

Hvala cure na savjetima za TSH. Probat cu sutra nazvati u Rijeku i vidjeti dali mogu doci kod doktorice na konzultacije jer me bas zabrinulo sto je tako visok. Na zadnjem nalazu mi je bio nekih 2.4 i nisu nista komentirali, citala sam da je poželjno da bude do 2, maximalno 2.5 a cini mi se da neki mpo doktori bas i ne obraćaju previse paznje na tsh.
    Nikittadaj mi reci molim te dali si te vitamine za tsh uzimala u tabletama ili kroz prehranu? Brazilski orascici su mi super tako da cu to papati bez problema 😄
    Grizli drago mi je da je sve u redu. Drzim 🤞 za fet.
    Perla ja kad sam bila na ET prvu dozu crinonea mi je dala doktorica ujutro i rekla da sljedecu stavim taj dan navecer. Ako sam dobro zapamtila i ti si kod doktorice Sušanj u Rijeci kao i ja. Sretno i da bude pozitivna beta :)

Jesam kod nje sam, super žena stvarno.Baš onako ima neki ljudski pristup. Znam da to nema veze sa uspjehom ali svejedno. Sinoć nisam stavila gel,, sad ću i onda ponovno večeras. Tako da se uštimam 😉

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.