Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Hrabrica
    06. Veljača 2019. 13:31

Grizli

Ivanaboto je negativan test nazalost! Al dok ne dobijes ima nade. Koji ti je danas dan od et?
    Brancaa bas mi je zao da si zalosna! Od sveg srca zelim ti da ovaj et bude uspjesan i da te beta obraduje! Ako ne uspije ni to vrijedi pokusat sto Kengu kaze sa drugim bez obzira sto nije razvijen. Zao mi je da si toliko js dobila i na kraju samo 1 embrij! Oh kako mi je tesko!
    Ifkanama su isto govorili brzo cete posto u 20 mjeseci koliko smo pokusavali prije ivf sam 4 puta zanjela a od toga 9 mj proveli u pauzama nakon spontanih. I kao to je sad samo sto nije. Na kraju evo 12 mj bez i jednog uspjeha ni spontano ni potpomognuto… Treba samo vjerovat da ipak ima nade.
    Hrabrica eto potvrdjujem tsh ti je idealan. CA125 ce biti od endo onda povisen. Sretno!
    Kako su nam ostale cekalice?
    Mene danas jos malo boli trbuh i kao sukrvicu imam al sve u svemu bolje od ocekivanog.

Nisam pratila, sta si imala onaj pregled privatno?? Ako jesi, sta kazu?? Meni pao kamen sa srca kad ste svi pisali da je nalaz ok, sad se propisno veselim stimulaciji 😂😂😂

JA: 37 g, endometrioza
    MM: 38 g, bez dijagnoze, najveća potpora. Hvala dušo ❤
    11/2018 – inseminacija X
    02/2019 – IVF (klomifen+štoperica) X
    04/2019 – IVF (gonali, decapeptyl, štoperica)
    Stigla nam curica ❤️🙏
    04/2021 – IVF (puregon, cetrotide, štoperica) X
    06/2021 – FET X
    09/2021 – prirodna trudnoća X
    10/2021 – FET, pozitivan test i uredna beta ❤
    Stigla nam curica ❤️🙏
    03/2025 - Kratki protokol, Gonali, cetrotide, ET dvije mrvice i dva ❄️❄️.
    Beta negativna.
    Čekamo FET U 05/2025 <3

Grizli
    06. Veljača 2019. 13:52

Perla o kakvoj donaciji pricas pa ti imas jos ona 2 ako se ne varam koji cekaju sutra?! A zasto ova 2 embrica ne bi uspjela?? Ne razmisljal o opciji c, d, e, f... Dokle ima opcija a veliku nadu i sansu. Zašto mislis da ti je kvaliteta js losa pa koliko sam skuzila oplodilo ih se vise nego meni koja nemam tvoje godine! Daj zeno opusti se, i iscekuj betu slijedecih 20 dana i da nam javis ooogromnu...
    Hrabrica bila sam privatno da, i nalaz je super. Sve je uredno i sad samo trebam cekam m i molit boga da uspije FET i da to sto je dr nesto dole prckala bude od velike koristi. Kad kreces sa stimulacijom? 

Hrabrica
    06. Veljača 2019. 14:09

Grizli

Perla o kakvoj donaciji pricas pa ti imas jos ona 2 ako se ne varam koji cekaju sutra?! A zasto ova 2 embrica ne bi uspjela?? Ne razmisljal o opciji c, d, e, f… Dokle ima opcija a veliku nadu i sansu. Zašto mislis da ti je kvaliteta js losa pa koliko sam skuzila oplodilo ih se vise nego meni koja nemam tvoje godine! Daj zeno opusti se, i iscekuj betu slijedecih 20 dana i da nam javis ooogromnu…
    Hrabrica bila sam privatno da, i nalaz je super. Sve je uredno i sad samo trebam cekam m i molit boga da uspije FET i da to sto je dr nesto dole prckala bude od velike koristi. Kad kreces sa stimulacijom?

aaaaa baš mi je drago!!  Ma čeprkanje je pomoglo garant, budeš vidjela  Ja sad čekam iduću m (ova mi je tek završila prije 2 dana) i onda idući ciklus bockanje..znači tam negdje početkom trećeg mj   a do tad pilule :D (s njima sam nešto manje oduševljena jer sam počela osjećati nervozu, samo bi se svadila. Ajde mm je još i tolerantan al na poslu je već izazov kontrolirat se )... Moram samo još doktoricu pitat do kad pijem pilule, jel moram cijelu tablu popit il kad procurim stajem..il procurim kad prestanem to piti? Ovo već prelazi u čisti SF  

11/2018 – inseminacija X
    Stigla nam curica ❤️🙏
    06/2021 – FET X
    Stigla nam curica ❤️🙏
    Beta negativna.
    Čekamo FET U 05/2025 <3

Hrabrica
    06. Veljača 2019. 14:10

Grizli

Perla o kakvoj donaciji pricas pa ti imas jos ona 2 ako se ne varam koji cekaju sutra?! A zasto ova 2 embrica ne bi uspjela?? Ne razmisljal o opciji c, d, e, f… Dokle ima opcija a veliku nadu i sansu. Zašto mislis da ti je kvaliteta js losa pa koliko sam skuzila oplodilo ih se vise nego meni koja nemam tvoje godine! Daj zeno opusti se, i iscekuj betu slijedecih 20 dana i da nam javis ooogromnu…

zaboravih pitati, kad je FET??

11/2018 – inseminacija X
    Stigla nam curica ❤️🙏
    06/2021 – FET X
    Stigla nam curica ❤️🙏
    Beta negativna.
    Čekamo FET U 05/2025 <3

• ivanab0610
    06. Veljača 2019. 14:15

Grizli

Ivanaboto je negativan test nazalost! Al dok ne dobijes ima nade. Koji ti je danas dan od et?
    Brancaa bas mi je zao da si zalosna! Od sveg srca zelim ti da ovaj et bude uspjesan i da te beta obraduje! Ako ne uspije ni to vrijedi pokusat sto Kengu kaze sa drugim bez obzira sto nije razvijen. Zao mi je da si toliko js dobila i na kraju samo 1 embrij! Oh kako mi je tesko!
    Ifkanama su isto govorili brzo cete posto u 20 mjeseci koliko smo pokusavali prije ivf sam 4 puta zanjela a od toga 9 mj proveli u pauzama nakon spontanih. I kao to je sad samo sto nije. Na kraju evo 12 mj bez i jednog uspjeha ni spontano ni potpomognuto… Treba samo vjerovat da ipak ima nade.
    Hrabrica eto potvrdjujem tsh ti je idealan. CA125 ce biti od endo onda povisen. Sretno!
    Kako su nam ostale cekalice?
    Mene danas jos malo boli trbuh i kao sukrvicu imam al sve u svemu bolje od ocekivanog.

Danas mi je 9 dan od transfera 🤷🏻‍♀️ Ovo mi je neobično iskreno jer sam inače dobivala točan minus bez ikakvih obrisa, ista. I mislila sam da je ovo do grafike al 🤷🏻‍♀️

Grizli
    06. Veljača 2019. 14:25

Hrabrica meni bi fet trebao biti negdje sredinom 3 mj. Otprilike sam tako izracunala. Ne znam kad cu dobiti M po kalendaru 22.2 bi trebala al sad cemo vidit kad ce doci. 
    Ivanabo ako se ne varam to je clearblue test digitalni. Jesi uvijek s istim radila test? Ne znam ja sam vis eputa imala tu situaciju kad je bio minus i zato mislim da je to minus. 

• ivanab0610
    06. Veljača 2019. 14:28

Grizli

Hrabrica meni bi fet trebao biti negdje sredinom 3 mj. Otprilike sam tako izracunala. Ne znam kad cu dobiti M po kalendaru 22.2 bi trebala al sad cemo vidit kad ce doci.
    Ivanabo ako se ne varam to je clearblue test digitalni. Jesi uvijek s istim radila test? Ne znam ja sam vis eputa imala tu situaciju kad je bio minus i zato mislim da je to minus.

U principu sam samo s njim radila, i uvik je bio cisti minus. Al stvarno mi nije jasno zašto se ovako pojavilo, jer se uživo stvarno jasno vidi, i oštra je crta. Odlučila sam ujutro 2,3 testica pa da vidimo. Iako cijelo vrijeme imam osjećaj kao da imam one predmenstrualne simptome, pa me hvata panika🤦🏻‍♀️

Hrabrica
    06. Veljača 2019. 14:44

Nikitta

Hrabrice ne pada, kod mene je uvijek povišen, jer ja imam aktivnu endometriozu na oba jajnika, tako da… jbg. Očekujem eeeeventualno smanjenje nalaza ca125 nakon terapije pilulama, no o tom potom. 🤞🏻 Nekako sam mirna, dobro sam, brzo će proći ovih mjesec dana i sitno, već 18.03. sam naručena za dalje. Sad sam se okupirala drugim stvarima, a rado vas tu sve pratim. 🥰
    Rokas baš sam se pitala gdje si nam! Tako znači, i ti na proljeće u akciju, pratit ćemo se 😘

Ok sad opet moram pitat glupost, al kak  znaš da je aktivna, tj kad se ona smatra aktivnom a kad kao miruje? Pretpostavljam, ak ne boli i nema promjena u tijelu, da se to smatra mirovanjem? A 18.03. će za čas :DD što kažeš do tad odmaraj, uživaj i odbrojavaj :D već je lakše kad imaš datum :D A m sam dobila tek 3 dana nakon neg testa, znači 3 dana nakon što sam prestala s utrićima..pa je trajala par dana i eto stala prekjučer. A sa pilulama sam počela 3dc ..

11/2018 – inseminacija X
    Stigla nam curica ❤️🙏
    06/2021 – FET X
    Stigla nam curica ❤️🙏
    Beta negativna.
    Čekamo FET U 05/2025 <3

• perla
    06. Veljača 2019. 14:48

Grizli

Oplode se da, ali manje šanse su da se nastave dobro dijeliti nego kod mladjih žena. A ma imaš pravo neću paničarit 

Hrabrica
    06. Veljača 2019. 15:29

Nikitta

HrabriceAha, dakle popila si cijelu kutiju i onda dobila m, i sad krećeš nakon 7 dana pauze, s drugom kutijom?

Što se tiče endometrioze, pa dokle god imaš endometriome na jajnicima - aktivna je, a i ona nevidljiva na uzv (unutar zdjelice, u trbušnoj šupljini) je također aktivna. Moja je III. stupnja tako da je dosta raširena. Ne znam kako je kod tebe, ako nemaš aktivna žarišta na jajnicima, onda ti je blago povišen nalaz jer imaš žarišta negdje u zdjelici i sl.

Ne, krivo  Znači bili na inseminaciji, test negativan i odmah prestala s utrićima. Tri dana kasnije je stigla m i na treći dan m sam počela s pilulama (znači prošlu sub sam tek počela s pilulama)..Sad ih pijem i čekam idući m kad bi trebali krenuti sa stimulacijom  A endometrioza...znači ovako..otkrivena je kad sam imala manju cistu. Tad je doktorica vidjela i da je jajnik spoljepljen sa debelim crijevom i neki venski splet se jadan zakeljio tamo, uglavnom desni jajnik je bio u šlusu. Par mj sam bila na visannama al kak nije preveć pomoglo išli smo operirati. Tokom operacije je našla žarišta na trbušnoj maramici (otklonila je koliko je mogla, kaže da ih je bilo dosta sitnih) i sredila je desni jajnik. Nakon tog sam opet bila na visannama tri mj i od onda smo imali dvije inseminacije s tim da nakon operacije više nije ništa viđala na uzv (cistu ili bilo što što bi bio signal da se vratilo). Samo velim, u to vrijeme kad smo tek otkrili su markeri bili unutar granica pa sam mislila da će i sada biti al šipak...E da, i rekla mi je da je to II stupanj i da praktički mi nemamo veliki problem jer je s mužem sve ok samo da treba malo vremena i igranja oko tog..

11/2018 – inseminacija X
    Stigla nam curica ❤️🙏
    06/2021 – FET X
    Stigla nam curica ❤️🙏
    Beta negativna.
    Čekamo FET U 05/2025 <3

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.