Cao cure, bila sam pitala ali nitko mi nije odgovorio pa evo opet.. ima li netko da je kod dr. Šunj u KBC Splitu?
Nova Sreca i ja smo kod Marušić. Na žalost ne znam nikoga tko je kod dr. Šunj. Na rodi i drugim forumima ima nešto komentara o njoj, pa progooglaj ako nisi.. Zašto si baš kod nje? Kakva je tebi?
Draga kakvo je stanje sa tobom?Kako ti se čini dr.Marušić
Pozz cure,
Ja se spremam za svoj prvi ivf iduci mjesec.
Inace imam endonetriozu 3,5*5,5 cm. Jedan ginekolog mi preporuca operaciju pa onda ivf, dok moje zeli da idemo odmah na ivf.
Inace muz ured spermiogram, kod mene AMH 13 i hashimoto.
Sto vi mislite?
Ja 30, Mm 34, nizak AMH; endometrioza
2018.operacija polipa, HSG, ciljani odnosi
03/19 stimulirani Ivf-biokemijska polik.Cito
05/19 fet, beta 0 polik.Cito
**od 10/19 na biljnim pripravcima, cokoladna cista smanjena s 5.4 cm na 1.2 cm**
23.01.21. AIH
Pozz cure,
Ja se spremam za svoj prvi ivf iduci mjesec.
Inace imam endonetriozu 3,5*5,5 cm. Jedan ginekolog mi preporuca operaciju pa onda ivf, dok moje zeli da idemo odmah na ivf.
Inace muz ured spermiogram, kod mene AMH 13 i hashimoto.
Sto vi mislite?
Draga i ja ti imam endo i kad smo ju otkrili sam imala puno manju cistu nego. Prvo smo ju pokušali sredit sa visannama ali kako nije upalilo su išli operirati i odmah su "počistili" te priraslice od enda koje se nisu vidjele na uzv-u. pa nismo ni znali za njih. E da, odmah su tokom operacije napravili i prohodnost jajnika iliti što bi ja rekla "full paket" :D. I tek nakon tog smo krenuli sa postupcima. S muževe strane je sve ok..Drago mi je što smo odabrali ipak operaciju jer radi nje doktor dobije puno bolji uvid u stanje i može bolje odlučiti o idućim koracima..Eto to je naše iskustvo..
JA: 37 g, endometrioza
MM: 38 g, bez dijagnoze, najveća potpora. Hvala dušo ❤
11/2018 – inseminacija X
02/2019 – IVF (klomifen+štoperica) X
04/2019 – IVF (gonali, decapeptyl, štoperica)
Stigla nam curica ❤️🙏
04/2021 – IVF (puregon, cetrotide, štoperica) X
06/2021 – FET X
09/2021 – prirodna trudnoća X
10/2021 – FET, pozitivan test i uredna beta ❤
Stigla nam curica ❤️🙏
03/2025 - Kratki protokol, Gonali, cetrotide, ET dvije mrvice i dva ❄️❄️.
Beta negativna.
Čekamo FET U 05/2025 <3
Hrabrica ma pozda su ti to oni the grcevi slicni menstrualnim?! Ajde drzim fige da za tih 5 dana ne dodje M nego plusic!
Maja dobrodosla i zao mi je sto si se tu nasla. Ne znam za tvoje probleme nista pametno ti reci, al zelim ti puuuno uspjeha i ostvarenje cilja.
Zene, evo me u sobi, lezim... Nije bilo toliko strasno, ni bolno..18 jajnih stanica , tako mi rece sestra upravo.. Al cekati embriologa, valjda ce bar 2.biti uredne i dovoljmo zrele a ne prezrele.... Imam blage, grceve, nista strasno za sasa.
💓
url=https://lilypie.com]
Zene, evo me u sobi, lezim… Nije bilo toliko strasno, ni bolno..18 jajnih stanica , tako mi rece sestra upravo.. Al cekati embriologa, valjda ce bar 2.biti uredne i dovoljmo zrele a ne prezrele…. Imam blage, grceve, nista strasno za sasa.
💓
Bravo draga bice ji dobri dosta🤗javi sta ti je rekao
Babylove mudro zboriš, neplodnost jest problem današnjice, no postoji i od pamtivijeka. Jednostavno, it is what it is, idemo dalje, u borbu, zajedno. I ja izbjegavam bazene. 😊
Hrabrice ufff, još pet dana, mogli bi ovo biti i implantacijski bolovi, nikad ne znaš. Baš bih htjela da ti uspje, posebno jer si endo sister, znam koliko ta bolest razara.
Maja555 draga, ja ću ti reći svoje iskustvo, a ti sama za sebe odluči. Ja sam bila na dvije operacije, oba puta su mi koagulirali oba jajnika i time nepovratno uništili epitel jajnika i smanjili rezervu jajnih stanica. Endometrioza mi se vratila 2016, 7,5 cm na lijevom jajniku i po crijevima i zdjelici everywhere, ali ja sam odbila treću operaciju. Prehranom, suplementima, odlaskom kod Časne Ljubice gdje mi je fizicki namjestila želudac i maternicu, endometerioza se povukla sa crijeva, a na jajniku se smanjila na 1,5 cm. Nakon toga sam opet ušla u postupke, a moji mpo dr. u petrovoj (gdje sam operirana dva puta 2009. i 2013.) se hvataju za glavu na sami spomen operacije radi još većeg rizika za moju već smanjenu plodnost😱 Tako da, dobro dobro promisli, posebno ako si već operirala prije. Nije operacija nekad poželjna, a nekad, u slucaju Hrabrice poželjna je, posebno ako se raščisti nešto okolo, a sam jajnik i rezerva js ne dira. Da sam na tvom mjestu, išla bih odmah u postupak. Meni je od lijekova endo narasla na 2,5 cm, no onda sam sad između postupaka na Duphastonima i opet se smanjila na 1 cm. Sretno!
ma sumnjam, i maloprije me tako zašerafilo da sam bila uvjerena da je stigla...Da su bar po nečem drugačiji bi rekla ok, ali baš identični i samo presjeku iz čista mira - poznata bol. Rekla je gin ako ovaj put opet ne upali da ćemo pauzirat jedan mj da se jajnik odmori i onda u stimulirani, sa manjom dozom i svakodnevnim pikanjem...Ne kužim kako endo može raditi takve probleme, naročito što je klasificirana kao blaga (II stupanj)..Ja se cijelo ovo vrijeme uvjeravam da to nije neka velika prepreka (a i gin kaže isto) al me nekak sve više strah da nisam ni svjesna još kolika je velika ta borba s endom..
11/2018 – inseminacija X
Stigla nam curica ❤️🙏
06/2021 – FET X
Stigla nam curica ❤️🙏
Beta negativna.
Čekamo FET U 05/2025 <3
Zene, evo me u sobi, lezim… Nije bilo toliko strasno, ni bolno..18 jajnih stanica , tako mi rece sestra upravo.. Al cekati embriologa, valjda ce bar 2.biti uredne i dovoljmo zrele a ne prezrele…. Imam blage, grceve, nista strasno za sasa.
💓
Bravoooooo <3 <3 <3 <3
11/2018 – inseminacija X
Stigla nam curica ❤️🙏
06/2021 – FET X
Stigla nam curica ❤️🙏
Beta negativna.
Čekamo FET U 05/2025 <3
Hrabrica ma pozda su ti to oni the grcevi slicni menstrualnim?! Ajde drzim fige da za tih 5 dana ne dodje M nego plusic!
Maja dobrodosla i zao mi je sto si se tu nasla. Ne znam za tvoje probleme nista pametno ti reci, al zelim ti puuuno uspjeha i ostvarenje cilja.
ma da bar, al nisu slični ego isti..doslovno isti..
11/2018 – inseminacija X
Stigla nam curica ❤️🙏
06/2021 – FET X
Stigla nam curica ❤️🙏
Beta negativna.
Čekamo FET U 05/2025 <3
Hrabrica ma daj ne gubi nadu dok ne stigne menga ili negativna beta nema odustajanja.
HarryPotter pa to je odlican rezultat. Nek ih sad najmanje 12 bude super i onda party u labosu
Nikita znam da bi drugi tjedan vec tamo u ponedjeljak mogla i test raditi, a betu isto uskoro vaditi, al za sad mislim da necu pokleknut odluci da test ako ne dobijem radim 14 dana od punkcije, a betu vadim tog 11.2. Inace kod prijenosa 5dnevnog embrija 1dnt blastica se prilagođava, 2dnt krece izlijeganje, 3dnt počinje implantacija u pravom smislu i traje do 3 dana dok se skroz ne ugnjezdi. Onda se moze pojaviti i iscjedak jer dodje do krvnih zila endometrija. Po toj racunici ta zadnja stavka implantacije bi mi bila danas-sutra. Zato ne bi zurila, a i iskreno zelim vidit lijepu tamnu crticu na testu i visoku betu, a ne one koje sam vidjala do sada. Strah od spontanog kod mene je veci nego strah od toga da nije uspjelo nikako ili razocarenja. Al gle kako dani budu isli vidit cu kako se budem osjecala. Ne zelim zuriti i stvarat si pritisak.
Sortiraj odgovore
Najstariji