Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Hrabrica
    23. Siječanj 2019. 12:50

Grizli

Curke moje, evo nase 2 blastice uspjesno smrznute na 2 stapica! Bila moj dr pa sam s njom u tanane danas. Uglavnom kaze da sam tocno u statistikama svijeskim jer da prosjecno zene u stimulaciji dobiju 8-9 js, oplodi se oko 6 js, a prezivi od 2-4. Ima tu puno faktora na koje utjece, al to je neka srednja vrijednost. Onda sam s njom o terapiji uglavnom ona je misljenja da bi do dana kad krecemo sa pokanje trebale uzimati suplemente ukljucujuci prenatale i sve ostale dodatke. No od momenta pikanja pa do dana izostanka M ne uzimati ama bas nista od dodataka. Pa sma pitala zasto? Pa je rekla da mi dobivamo ogromne doze hormona i da to moze negativno utjecat na sintezu suplememata. Plus toga svi ti suplementi imaju pored vitamina i minerala dodatke koji kod osjetljivih zena mogu dovesti do poremecaja pH sluznica i procesa biokemijski u tijelu te onda jednostavno taj mali organizam koji je u nama je preopterecen i to ga moze unistiti i zaustaviti organogenezu njegovu. Andol je rekla da nikako ne preporuca isto tako do iza implantacije najbolje isto oko ocekivane M iako ona nije pristasa andola. Jer da prvo andol razrijedjuje krv i izaziva krvarenja prilikom punkcija, drugo moze izazvat prilikom implantacija hematome koje zene kasnije dugo vuku i trece da tek 15-tak dana iza implantacije krece zgrusavanje krvi u zena sa izrazenim trombofilijama.
    Tako ja odlucila prestat uzimat sve do dana ocekivane M, idem ovaj puta koristiti samo mozak i savjet dr! Inace jako je zadovoljna kako sam odreagirala na elonvu s obzirom na antralce i amh. A dosao mi danas i nalaz sve uredno imuno pretrage, osim naravno snizen vitamin D 55 mi je bio prije mjesec dana. Pa vjerujem da sam ga sad uspjela popraviti sa sprejem. Inace jutro se probudim nema vise napuhanosti, zatvor prestao, grudi splasnule i manje bolne, jajnik desni se nw nazire vise… Rekla bi simptomi stimulacije i stoperice ko rukom odneseni. Jedino sto osjecam dok sjedim u donjem dijelu trbuha kao da me nesto grize i bode. Reko mi muz da nam blastica ima vec zube! 🤣
    Babylove uh draga zao mi je sto si se pagila tako! Sad bar znas na cemu si!
    HarryPotter he he he ajde izdrzat ces da nam ne puknes do petka! Samo lagano sad i puuuno tekucine!

Ohohoho 😁😁 zube LOL 😂😂😂😂 nek si ti nama bolje i vesela 😁😁 Kad piskis? 😂😂 Ja u srijedu 🤞💪😁

JA: 37 g, endometrioza
    MM: 38 g, bez dijagnoze, najveća potpora. Hvala dušo ❤
    11/2018 – inseminacija X
    02/2019 – IVF (klomifen+štoperica) X
    04/2019 – IVF (gonali, decapeptyl, štoperica)
    Stigla nam curica ❤️🙏
    04/2021 – IVF (puregon, cetrotide, štoperica) X
    06/2021 – FET X
    09/2021 – prirodna trudnoća X
    10/2021 – FET, pozitivan test i uredna beta ❤
    Stigla nam curica ❤️🙏
    03/2025 - Kratki protokol, Gonali, cetrotide, ET dvije mrvice i dva ❄️❄️.
    Beta negativna.
    Čekamo FET U 05/2025 <3

sunshine25
    23. Siječanj 2019. 12:58

Darliv, slažem se da bi trebale imati pravo na odabir bolnice. Hvala ti na informacijama,ja ću pitati gin svejedno, i reći tvoje iskustvo. Ako ne dobijem, a što mogu. Za Osijek sam stvarno čula loša iskustva, čak mi je moja gin rekla da bolje idemo u ZG. 

ja '92. mm '82.
    teški oat
    u mpo od 2018
    1. postupak škvorc - 5 blastica
    2. postupak repromed - 3 blastice
    3 biokemijske - 2 iz feta, 1 prirodno
    11/20 fet 🤖

Grizli
    23. Siječanj 2019. 13:08

Hrabrica

Grizli

Curke moje, evo nase 2 blastice uspjesno smrznute na 2 stapica! Bila moj dr pa sam s njom u tanane danas. Uglavnom kaze da sam tocno u statistikama svijeskim jer da prosjecno zene u stimulaciji dobiju 8-9 js, oplodi se oko 6 js, a prezivi od 2-4. Ima tu puno faktora na koje utjece, al to je neka srednja vrijednost. Onda sam s njom o terapiji uglavnom ona je misljenja da bi do dana kad krecemo sa pokanje trebale uzimati suplemente ukljucujuci prenatale i sve ostale dodatke. No od momenta pikanja pa do dana izostanka M ne uzimati ama bas nista od dodataka. Pa sma pitala zasto? Pa je rekla da mi dobivamo ogromne doze hormona i da to moze negativno utjecat na sintezu suplememata. Plus toga svi ti suplementi imaju pored vitamina i minerala dodatke koji kod osjetljivih zena mogu dovesti do poremecaja pH sluznica i procesa biokemijski u tijelu te onda jednostavno taj mali organizam koji je u nama je preopterecen i to ga moze unistiti i zaustaviti organogenezu njegovu. Andol je rekla da nikako ne preporuca isto tako do iza implantacije najbolje isto oko ocekivane M iako ona nije pristasa andola. Jer da prvo andol razrijedjuje krv i izaziva krvarenja prilikom punkcija, drugo moze izazvat prilikom implantacija hematome koje zene kasnije dugo vuku i trece da tek 15-tak dana iza implantacije krece zgrusavanje krvi u zena sa izrazenim trombofilijama.
    Tako ja odlucila prestat uzimat sve do dana ocekivane M, idem ovaj puta koristiti samo mozak i savjet dr! Inace jako je zadovoljna kako sam odreagirala na elonvu s obzirom na antralce i amh. A dosao mi danas i nalaz sve uredno imuno pretrage, osim naravno snizen vitamin D 55 mi je bio prije mjesec dana. Pa vjerujem da sam ga sad uspjela popraviti sa sprejem. Inace jutro se probudim nema vise napuhanosti, zatvor prestao, grudi splasnule i manje bolne, jajnik desni se nw nazire vise… Rekla bi simptomi stimulacije i stoperice ko rukom odneseni. Jedino sto osjecam dok sjedim u donjem dijelu trbuha kao da me nesto grize i bode. Reko mi muz da nam blastica ima vec zube! 🤣
    Babylove uh draga zao mi je sto si se pagila tako! Sad bar znas na cemu si!
    HarryPotter he he he ajde izdrzat ces da nam ne puknes do petka! Samo lagano sad i puuuno tekucine!

Ohohoho 😁😁 zube LOL 😂😂😂😂 nek si ti nama bolje i vesela 😁😁 Kad piskis? 😂😂 Ja u srijedu 🤞💪😁

Piskim svakih 35-50 minuta hahaha al tako je uvijek meni kad uzimam progeste4on pa to nije nis neobicno. 

• perla
    23. Siječanj 2019. 13:27

Ja očekujem M danas/sutra pa da počnem konačno. Muž jutros koma viroza izgleda, sad neznam hoće li to utjecati na postupak. Nadam se se da nije gripa..Grizli super za smrzliće! I hvala na informacijama o dodacima u postupku. 

• nemasekirancije
    23. Siječanj 2019. 14:17

A joooj sunshine bas mi je zao kaj te ta bestija uhvatila. Al sad barem znas kaj je, nadam se da ces ju brzo rijesiti. 
    Babylove , ja sam prosla hsg i moji su prohodni, mogu misliti kako te boljelo u tvom slucaju. Drzi se 😘
    Harrypotter jos malooooo do petkaaaa :) izdrziiiii
    Grizli hvala ti na ovim info. Ja sam ovaj postupak sve pila, pa ako nece uspijet onda slijed znam drugacije. Pretpostavljam da se usred tog ciklusa nemre prekidati.

• nemasekirancije
    23. Siječanj 2019. 14:20

Nikita drzimo fige za 5tu srecu :) biti ce to to 😍
    Evo mene nakon uzv-a. Ici ce prirodni ivf i dalje. Dobila jos klomica za 2 dana. I onda u sub opet uzv. Ima manjih folikula,neznam koliko. Nadajmo se da ce svi rasti :)

Hrabrica
    23. Siječanj 2019. 14:33

Nikitta

Babylove sretno na proljeće, ja se nadam ulasku u postupak idući tjedan. Peti stimulirani, peta sreća 😅 Prirodne ne brojim također jer tri nisu uspjela.
    HarryPotter drži se i izdrži još 2 dana, bez naglih pokreta, samo laganini, imaš dosta folikula!
    Hrabrica a kako si nam ti?

Pa ne mogu se pozalit 😂😂 peti dan me bas dost boljelo, pogotovo jajnik na kojem su bili folici i kao lagani grcevi i od onda nis,zatisje i taj dan sam bila i zivcana ko pas 😂  sise standardno bole i valjda od utrica ne mogu na wc (ono drugo) pa sjedim i cekam 😂😂 I za razliku od prosle inseminacije kad je bilo par kapi neceg smedeg, ovaj puta ni to.. 

JA: 37 g, endometrioza
    MM: 38 g, bez dijagnoze, najveća potpora. Hvala dušo ❤
    11/2018 – inseminacija X
    02/2019 – IVF (klomifen+štoperica) X
    04/2019 – IVF (gonali, decapeptyl, štoperica)
    Stigla nam curica ❤️🙏
    04/2021 – IVF (puregon, cetrotide, štoperica) X
    06/2021 – FET X
    09/2021 – prirodna trudnoća X
    10/2021 – FET, pozitivan test i uredna beta ❤
    Stigla nam curica ❤️🙏
    03/2025 - Kratki protokol, Gonali, cetrotide, ET dvije mrvice i dva ❄️❄️.
    Beta negativna.
    Čekamo FET U 05/2025 <3

emenems8
    23. Siječanj 2019. 14:33

Ajme Grizli super vijesti, sad još nek se mali/a Grizli ulovi 
    Ostalim curama sretno u postupcima i onima koji ih tek čekaju!

Grizli
    23. Siječanj 2019. 14:36

Perla u principu to sto Nikita kaze ako nema par dana jako visoku temperaturu prije nego daje uzorak onda nema bas neke veze. A cak i da ima jako visoku temp samo bude smanjen broj spermija, al koliko sam skuzila kod vas je to ok. Ako su kod mog uspjeli za oplodnju prvi put nac spermica a imao svega 2% pokretnih tj onih koji oplodjuji onda nemas brige rijese oni to tamo u labosu.
    Bas sam danas se napricala sa dr o svemu. Usporedila je to sve sa spontanim zatrudnjivanjem di zena ni nezna pa niti ne uzima nista u vrijeme implantacije. Eventualno prenatale al one nemaju nista od tih silnih hormona u krvi. Pa eto nek se nama tijelo odmori bar malo i da se sve nase mrvice male uhvate pa cemo se mi kljukat koktelcicima. 

• perla
    23. Siječanj 2019. 14:41

Grizli

Perla u principu to sto Nikita kaze ako nema par dana jako visoku temperaturu prije nego daje uzorak onda nema bas neke veze. A cak i da ima jako visoku temp samo bude smanjen broj spermija, al koliko sam skuzila kod vas je to ok. Ako su kod mog uspjeli za oplodnju prvi put nac spermica a imao svega 2% pokretnih tj onih koji oplodjuji onda nemas brige rijese oni to tamo u labosu.
    Bas sam danas se napricala sa dr o svemu. Usporedila je to sve sa spontanim zatrudnjivanjem di zena ni nezna pa niti ne uzima nista u vrijeme implantacije. Eventualno prenatale al one nemaju nista od tih silnih hormona u krvi. Pa eto nek se nama tijelo odmori bar malo i da se sve nase mrvice male uhvate pa cemo se mi kljukat koktelcicima.

Spermiogram je inače u redu. I u najgorem slučaju ako danas dobijem punkciju bi trebala imati najranije u sljedeći petak. Valjda će do onda biti OK.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.