Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Grizli
    21. Siječanj 2019. 15:53

Emenems d ai ja cula da dr. M ide ca, nisam znala do kada je, al iskreno meni je on tamo najgori. Zvace one zvakace sumanuto i radi uzv, danas mi je radio et i bas je pomalo grub ko ono daj da obavim i skinem te sa dnevnog reda. Izderao se na embriologicu jer ona je imala zatvoren onaj prozorcic u sali i kao ne cuje ga a zena cula samo pripremala nasu blasticu za et. Mislim je on strucnjak al je malo grub i nema takta kao njih dvije. One su pazljivije i vise emotivne ja bi rekla. Pokazale su mi ekran svaki put tokom et, a on ga jos vise sebi okrenuo. Mislim to su zaista sitnice, al mislim da samo mi sve u vrlo osjetljivoj fazi i da bi trebao imat vise empatije. Nikad ne zaboravim nakog 2.punkcije js se nije oplodila i dosla i on me zvao u ambulantu i samo odbrusio nista od toga sta cete da vam kazem jos?! Neku prozdrljivicu si imala dobro kaze ti muz.
    Nemasekirancije embriolog odlucuje ovisno o vise faktora u principu kljucni su muski faktori. Nisam sigurna dal mi mozemo to traziti. 

Nasty
    21. Siječanj 2019. 15:58

perla

Znate možda koja kako to ide sa bolovanjem,, od kojeg dana imam pravo i jel se vidi zašto? Radim prilično fizički i psihički zahtjevan posao,pa bi to koristila,.a opet ne bi da baš svi znaju zašto.

Nisam još došla do te faze, žene obično uzimaju bolovanje od punkcije.
    Ovo su šifre koje se koriste za BO:
    N 97 ženska neplodnost do 14 dana
    N 98 komplikacije vezane s potpomognutom oplodnjom do 21 dan
    Z 31 postupci u vezi s oplodnjom do 7 dana
    Koliko znam BO se sad može uzeti kod soc. ginekologa, al vjerojatno može i kod doktora opće prakse. Ako netko zna više nek me ispravi. 

• Blacky89
    21. Siječanj 2019. 15:59

Grizli čuvaj sad malu točkicu u trbuhu 🤰🤗
    Bas predivne vijesti... 
    nisam stigla pisati al sam vas pratila... 
    Kad black ima et? 
    Nikitta jesi dobro? Kako oporavak? 
    Didi zelim ti brz oporavak i vise da te puste iz bolnice, vjerujem da vec ludis tamo...
    Ninna kako podnosiš iščekivanje? Jos koji dan jel tako? 

• perla
    21. Siječanj 2019. 16:06

nemasekirancije

Emenems dobrodosla i cim prije se preselila na neku temu od trudnica :)!
    Cure dali biolozi odabiru oce ici s isci ili ivf? Isci je pretpostavljam sigurnija varijanta kod sporijih spermija. Dali to mozes traziti da idu s isci ili? Kako to funkvionira na VVu?

Ja sam u prošlom postupku tražila isci. Nemamo dijagnozu osim godina.Od 5 stanica 4 su se oplodile i samo 1 se uspješno razvijala  Ja postupke plaćam  sad jesu li i zbog toga dozvolili da biram ne znam. 

• perla
    21. Siječanj 2019. 16:11

Grizli

Emenems d ai ja cula da dr. M ide ca, nisam znala do kada je, al iskreno meni je on tamo najgori. Zvace one zvakace sumanuto i radi uzv, danas mi je radio et i bas je pomalo grub ko ono daj da obavim i skinem te sa dnevnog reda. Izderao se na embriologicu jer ona je imala zatvoren onaj prozorcic u sali i kao ne cuje ga a zena cula samo pripremala nasu blasticu za et. Mislim je on strucnjak al je malo grub i nema takta kao njih dvije. One su pazljivije i vise emotivne ja bi rekla. Pokazale su mi ekran svaki put tokom et, a on ga jos vise sebi okrenuo. Mislim to su zaista sitnice, al mislim da samo mi sve u vrlo osjetljivoj fazi i da bi trebao imat vise empatije. Nikad ne zaboravim nakog 2.punkcije js se nije oplodila i dosla i on me zvao u ambulantu i samo odbrusio nista od toga sta cete da vam kazem jos?! Neku prozdrljivicu si imala dobro kaze ti muz.
    Nemasekirancije embriolog odlucuje ovisno o vise faktora u principu kljucni su muski faktori. Nisam sigurna dal mi mozemo to traziti.

Potpisujem ovo za  M.M.

emenems8
    21. Siječanj 2019. 16:46

Grizli

nisam dugo u KBC Ri, tek 2 folikulometrije, jednu je on radio i bas sam i ja uocila to zvakanje..sitnica, ali to mi je tako neprofesionalno od njega, ni dobar dan ni nista..
    zene su ipak zene i suosjecaju koliko mogu s obzirom da im se izmjenjujemo ko na traci tamo.
    Prof. radi neko istrazivanje vezano za povisena antitijela stitnjace i utjecaj na oplodnju i IVF, tako da sam pristala dati im svoju folikularnu tekucinu.. mozda nekome bude od pomoci u buducnosti.. 

21. Siječanj 2019. 16:53

Perla za bolovanje cure su ti napisale sifre al tebi na doznaci pise A0 pa se ne zna zasto si na bolovanju,sve je stvar kako se dog sa doktorom,meni je bila dala od dana pikanja radi fizickog posla jer me i bilo strah kako cu reagirati
    Nisam znala za dr.MM morat ce netko doci,bilo je dosta tih specijalizantica dok sam ja isla pa valjda ce bit kandidata

Grizli
    21. Siječanj 2019. 16:54

Da profa stalno radi neka istraživanja. Bila je ispitivala i endometrij i svasta nesto. Tako sam i ja bolje sudjelovati nikad ae ne zna kome to moze puuino olaksat. Inace danas nisam imala sto raditi dok sam cekala pa malo surfala i dokazali su da najveci broj uspjesnih ivf-a po broju et, broj osplodjenih oocita u ovf i zrelih oocita prilikom punkcije imaju pacjentice ciji BMI index je od 25-30, nesto mrvu manji one sa manjim od 25, a drasticno manji uspjeh skoro 17% one sa vecim od 30 BMI. Evo pa mozda i to kojoj bude zaninljiv podatak. 

Grizli
    21. Siječanj 2019. 16:59

Vezano za dr u Rijeci jedna zenskica je u zadnje vrijeme bila jako cesto i dosta toga radila sama pavjerujem da ce netko doc jer inace ce ove prolupat od toliko zena. Ili nek za Istru pokrenu u puli humanu, koja za sad radi samo prve konzultacije i eventualno te salju na prve pretrage.

• nemasekirancije
    21. Siječanj 2019. 16:59

Grizli i perla hvala na info :)! Da pretpostavila sam da to moze bit svakak. Jbg. Vjerojatno ovisi od bolnice do bolnice

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.