Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Nasty
    21. Siječanj 2019. 14:27

Grizli

Curke evo 3 prezivile blastice! Upravo zavrsila pa lezim onih slavnih sat vremena. Trazila da vrate 1, a 2 na smrzavanje. Jel normalno da me boli trenutno sve dole trbuh i rodnica i sve nakon sta su mi odradili et. Ona bol kao kad trcis pa te pocne stezati. Pretpostavljam od stiskanja uzv, punog mjehura i otecenog desnog jajnika koji se jos nije smanjio.

Toooooo Grizli !!!🍀🍀🍀💗💗💗

emenems8
    21. Siječanj 2019. 14:42

Pozdrav cure, čitam vas duže vrijeme, a kako smo ovaj mjesec krenuli s ivf-om odlučila sam vam se pridružiti.
    Grizli sretno s blasticom  pratim te još s druge teme, ljeti sam pisala i tamo na "Tko planira..."
    Ovaj mjesec smo prvi put krenuli u prirodni IVF u KBC Ri ( preskočili smo inseminacije zbog neprohodnog lijevog jajovoda - vanmaterična trudnoća prije 4 godine )
    Imam autoimunu bolest štitinjače, Hashimota, a MM ima uredan spermiogram.
    Ciklusi su mi inače 28/29 dana, ali ovaj je malo uranio, i po folikulometriji sam imala aspiraciju jajne stanice na 12 dc.
    Jučer smo saznali da nije došlo do oplodnje jer je jajna stanica propustila 2 umjesto 1 spermija.
    Da li netko zna zašto se to događa? da li je to do kvalitete jajne stanice?
    Inače, radila sam AMH koji iznosi 37,6  pmol/l.
    Nalaz hormona je manje više uredan, osim inverzije LH - FSH.
    Jučer nije bilo moje dr. -  prof. pa mi je mlada dr. rekla da sljedeći ciklus opet krećemo s prirodnim, ali možda ovaj put s ICSI-jem.
    Čitajući vas shvatila sam da ništa nije nemoguće i da stvarno treba biti samo uporan i pozitivan u cijeloj ovoj MPO priči.

HarryPotter
    21. Siječanj 2019. 15:00

Joj Grizli, samo samo sam cekala tvoj post. Wheeee
    💃🎶
    Ja cekam sutra i Uzv  da vidim kakvo je stanje, i kada ce punkcija.. Ako dodj do j. Stanica Grizli tebe cu moriti,, dodjes mi ko Wikpedija... 
    Sve ostale cure, koje cekaju, il su u postupku, cuvam nam figw svima

Hodaj nebo strpljive voli 
    💪☺️

url=https://lilypie.com]

Grizli
    21. Siječanj 2019. 15:13

Emenems sjecam te se sa te teme. Drago minje da ste krenuli sa ivf, zao da nije uspjelo. Moguce je da 2 spermija udju u 1 jajnu stanicu i raziju se tzv blizanci triploidi no stanica onda odumire. Ne moze se tako dijeliti jer ima 3 seta kromosoma. Uglvnom asla podatak da se ti javlja u 1% trudnoca i to u prirodi obicno zavrsava najdalje biokemijskom. Nije to problem js, ni spermija jednostavno dogodilo se, losa sreca bi ja rekla. Nadam se da ce vam drugi put raditi icsi da se "osigura" ta jajna stanica! Profe nema rekli da ima gripu. Zelim ti svu srecu i dobro dosla u klub jednomsigurnobuducih mama! 

Grizli
    21. Siječanj 2019. 15:15

HarryPotter 🤞🤞 da sutra bude sve super! 

emenems8
    21. Siječanj 2019. 15:19

Lijepo je to čuti da je ipak sve do prirode i sreće..nekako mi se čini da mene ti rijetki postoci vole 
    Zeza mene MM da je jajna stanica bila pohlepna ovaj put...
    prof. nije bilo ni pon ni uto, a kaže jedna cura koja je bila prošlu subotu na folikulometriji da je prof. rekla da nas više neće imati tko liječiti i da ćemo svi počet ići kod bioenergičara i vjerovati u trave..dr. M dao otkaz, radi još ovaj mjesec..

emenems8
    21. Siječanj 2019. 15:21

Hvala Grizli 

• perla
    21. Siječanj 2019. 15:34

Znate možda koja kako to ide sa bolovanjem,, od kojeg dana imam pravo i jel se vidi zašto? Radim prilično fizički i psihički zahtjevan posao,pa bi to koristila,.a opet ne bi da baš svi znaju zašto. 

• nemasekirancije
    21. Siječanj 2019. 15:41

Emenems dobrodosla i cim prije se preselila na neku temu od trudnica :)! 
    Cure dali biolozi odabiru oce ici s isci ili ivf? Isci je pretpostavljam sigurnija varijanta kod sporijih spermija. Dali to mozes traziti da idu s isci ili? Kako to funkvionira na VVu?

HarryPotter
    21. Siječanj 2019. 15:47

perla

Znate možda koja kako to ide sa bolovanjem,, od kojeg dana imam pravo i jel se vidi zašto? Radim prilično fizički i psihički zahtjevan posao,pa bi to koristila,.a opet ne bi da baš svi znaju zašto.

PERLA ja nisam u Hr.  Ali mi je danas dr. Opce prakse bez problema napisala sifru Z31. 2- in V. Oplodnja, i mogu do 42 biti, tj. Znati cu naravno do iduceg ciklusa dal nastavljam s bol. Il ne. 

url=https://lilypie.com]

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.