Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Bluebird
    26. Listopad 2018. 07:52

rokas

Jutro!
    Meni je danas prvi dan, u ponedjeljak Zg i folikulometrija :)
    Inace mi je endo bio dobar, ali u proslom je štekao. Šta koristite da ga “udebljate”?

Najčešće daju Estrofem za zadebljanje. Zna se nekad dogoditi da i u najboljim ciklusima jednostavno endometrij ne reagira savršeno nažalost.

• Bluebird
    26. Listopad 2018. 07:55

Aneri85

Ma da znam sve to, iskreno sve to što nam daju da pijemo nije 100% dokazano da uspijeva..ali eto nekome hoće nekome neće. Ja pijem decortin a nikad me niko nije posao na nikakve imunološke pretrage. Tako da sve je to više manje šablona. Pa onda dođe neki novi proizvod kao npr crinone gel pa svi do daju. I tako to funkcionira. Ja sam svjesna da bi meni i najmanja terapija bila pretjerana i da bi opet bilo dosta js, ali šta mi to sve znači kad nikad nema implantacije. A koliko sam shvatila u RH se s tim niko ne želi previše baviti. Svi idu na transfer za transferom pa eto jednom možda bude(mislim na dr)

Probaj pitati dr. za DNA fragmentaciju... Čitala san kako 80% parova s idiopatskom neplodnošću, izostankom implantacije i učestalim gubicima trudnoće imaju visok postotak DNA fragmentacije spermija. Pa vidi šta kaže dr. 
    Ako je visok postotak onda se ide na drukčije postupke, MACS, PICSI... ako sam dobro shvatila..

AAAARI
    26. Listopad 2018. 08:40

Bluebird

Aneri85

Ma da znam sve to, iskreno sve to što nam daju da pijemo nije 100% dokazano da uspijeva..ali eto nekome hoće nekome neće. Ja pijem decortin a nikad me niko nije posao na nikakve imunološke pretrage. Tako da sve je to više manje šablona. Pa onda dođe neki novi proizvod kao npr crinone gel pa svi do daju. I tako to funkcionira. Ja sam svjesna da bi meni i najmanja terapija bila pretjerana i da bi opet bilo dosta js, ali šta mi to sve znači kad nikad nema implantacije. A koliko sam shvatila u RH se s tim niko ne želi previše baviti. Svi idu na transfer za transferom pa eto jednom možda bude(mislim na dr)

Probaj pitati dr. za DNA fragmentaciju… Čitala san kako 80% parova s idiopatskom neplodnošću, izostankom implantacije i učestalim gubicima trudnoće imaju visok postotak DNA fragmentacije spermija. Pa vidi šta kaže dr.
    Ako je visok postotak onda se ide na drukčije postupke, MACS, PICSI… ako sam dobro shvatila..

Hvala ti. Pirat ću svakako. 
    Kakvi su to postupci MACS, PICSI? 

• Bluebird
    26. Listopad 2018. 12:34

Aneri85

Bluebird

Aneri85

Probaj pitati dr. za DNA fragmentaciju… Čitala san kako 80% parova s idiopatskom neplodnošću, izostankom implantacije i učestalim gubicima trudnoće imaju visok postotak DNA fragmentacije spermija. Pa vidi šta kaže dr.
    Ako je visok postotak onda se ide na drukčije postupke, MACS, PICSI… ako sam dobro shvatila..

Hvala ti. Pirat ću svakako.
    Kakvi su to postupci MACS, PICSI?

Draga, u MACS-u se odabiru najbolji spermiji na kojima se ne vidi nikakva morfološka, a ni DNA malforacija, odnosno spermiji koji nemaju DNA fragmentaciju... tako da je šansa za trudnoću puno veća, a i za iznošenje trudnoće isto... A PICSI je postupak kao ICSI samo što se opet odabiru spermiji koji se najbolje vežu za hijaluron... čuda pusta

AAAARI
    26. Listopad 2018. 13:19

Bluebird 
    Sve sam zapisala, sad ću istražiti. Vidjela sam da ima u Repromedu za 500 kn dnk fragmentaciju. 

• Bluebird
    26. Listopad 2018. 13:22

Aneri85

Bluebird
    Sve sam zapisala, sad ću istražiti. Vidjela sam da ima u Repromedu za 500 kn dnk fragmentaciju.

Nama je u Splitu 1100 kn, veceras nalazi...

Vaki
    26. Listopad 2018. 15:06

Rokas-- od kud ti to za sindikat? Ja sam učiteljica i u sindikatu sam, više manje svi znaju kroz što prolazim pa mi nitko ništa nije spomenuto (mislim na voditelje sindikata), valjda ni oni nisu upućeni... 

🤞❤️🙏
    url=https://lilypie.com]

Vaki
    26. Listopad 2018. 15:08

Ta fragmentacija se radi ciklus prije postupka ili prilikom postupka? Treba imati uputnicu ili se to dogovara s MPO doktorom? 

🤞❤️🙏
    url=https://lilypie.com]

AAAARI
    26. Listopad 2018. 15:17

Bluebird

Aneri85

Bluebird

Nama je u Splitu 1100 kn, veceras nalazi…

To je plus spermiogram ili samo dnk ? 

AAAARI
    26. Listopad 2018. 15:17

Vaki

Rokas– od kud ti to za sindikat? Ja sam učiteljica i u sindikatu sam, više manje svi znaju kroz što prolazim pa mi nitko ništa nije spomenuto (mislim na voditelje sindikata), valjda ni oni nisu upućeni…

I mene to zanima, i ja sam u sindikatu! 😁 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.