Bluebird dobrodošla! Reci nam više o toj DNA fragm? To misliš testiranje suprugovih spermića ili?
Da. Kako sam ja prošla HSG i histerskopiju i laparoskopiju, ali nikad ništa nisu našli, onda se dr. u Š u Splitu sjetio da bi to mogli napraviti... suprug treba samo dati uzorak i rezultati se dobiju 3 sata nakon, dosta brzo. Tu se vidi koliki postotak spermija je fragmentiran, odnosno koliko spermija je kvalitetnih bez DNA oštećenja koji bi mogli dovesti do začeća i iznošenja trudnoće... ako sam sve dobro shvatila, može i sa fragmentiranim spermijima doći do trudnoće, ali jako teško.. i onda je pitanje hoće li se održati.. i ako se održi o kakvoj fragmentaciji se radi... doslovno mi muka...
Ja sam prošla 4 AIHa, na s klomifenom sam imala 1-2 vodeća folikula. Ne znam nikad šta je bilo krivo, nikad nisam dobila štopericu niti sam bila na uzv kad su radili AIH. Mislim da su meni to dosta aljkavo odradili. Ne boli ništa. Ko da ideš na bris ili papa test. Ne brini. Znam dosta cura kojima je uspjelo. Sretno! 😁
Zaboravila san napomenit da meni uz sve silne lijekove prevencije radi daju Fragmin protiv zgrušavanja krvi (koagulacijski nalaz kompletno uredan) i Decortin (imunološki nikad ništa nije pronađeno), sve kako bi se sve, baš sve pokrilo. Sad se razmišlja i o uvođenju Meformina u sljedećem postupku, da se pokrije i mogućnost lošeg reagiranja na inzulin (test periferne rezistencije na inzulin uredan)... Valjda da baš sve pokriju...
Ja sam prošla 4 AIHa, na s klomifenom sam imala 1-2 vodeća folikula. Ne znam nikad šta je bilo krivo, nikad nisam dobila štopericu niti sam bila na uzv kad su radili AIH. Mislim da su meni to dosta aljkavo odradili. Ne boli ništa. Ko da ideš na bris ili papa test. Ne brini. Znam dosta cura kojima je uspjelo. Sretno! 😁
Ja sam uvijek dobivala štopericu... istina, ni mene nije bolilo, više nekakva nelagoda, ali sreća kratko traje
Suprug i ja smo prošli 3 AIH postupka… 1 IVF/ICSI, 1 ICSI i 2 FET-a.
Nažalost, nikad nije došlo do implantacije… moji nalazi uvijek odlični, njemu spermiogram nešto slabiji, ali svi doktori kod kojih smo bili na postupku ili samo po mišljenje (njih 6) su rekli da bi s tim nalazima moglo doći do prirodnog začeća. Međutim, obzirom da ni u postupcima ne uspijeva, prije par dana smo odlučili nakon pauze od godine i po dana otići po još jedno mišljenje i krenuti ponovo u borbu. Mislili smo da smo sve moguće pretrage obavili, ali evo nešto novo za nas… DNA fragmentacija, sutra će suprug ići, sad ne mogu od muke kako će to proći…
Eto cure, ako neko ima nešto reći za tu fragmentaciju ili pitati… slobodno :)
U sličnoj smo situaciji. Mi sad čekamo da vidimo hoće li biti nešto od ovog zadnjeg transfera. Onda idemo u nove borbe.
Suprug i ja smo prošli 3 AIH postupka… 1 IVF/ICSI, 1 ICSI i 2 FET-a.
Nažalost, nikad nije došlo do implantacije… moji nalazi uvijek odlični, njemu spermiogram nešto slabiji, ali svi doktori kod kojih smo bili na postupku ili samo po mišljenje (njih 6) su rekli da bi s tim nalazima moglo doći do prirodnog začeća. Međutim, obzirom da ni u postupcima ne uspijeva, prije par dana smo odlučili nakon pauze od godine i po dana otići po još jedno mišljenje i krenuti ponovo u borbu. Mislili smo da smo sve moguće pretrage obavili, ali evo nešto novo za nas… DNA fragmentacija, sutra će suprug ići, sad ne mogu od muke kako će to proći…
Eto cure, ako neko ima nešto reći za tu fragmentaciju ili pitati… slobodno :)
U sličnoj smo situaciji. Mi sad čekamo da vidimo hoće li biti nešto od ovog zadnjeg transfera. Onda idemo u nove borbe.
Aaaaaa nadam se da će proći savršeno i da ćeš dobiti ogromnu betu
moram naći ranije gdje si pisala da znan šta ste sve imali... kad je bio ET?
Fet je bio u utorak. Ja pijem decortin 2x1, duphaston 3x1, folacin, aspirin, magnezij, i normabel (sama sam ga uvela). I uz to Eutirox svaki dan 50 mg, ali eto i to sam povisila na 3 put tjedno 75 jer mi uvijek skoči tsh nakon postupka.
Hvala Bluebird valjda će se i nama posrećiti. Jednom
I da zaboravih crinone gel. Plus tri puta dnevno po jedan utrić(i to sam sama uvela)
A u Petrovoj ništa nisam pila prije transfera. Znači, nula, čak ni utrići.
Prije transfera i ne trebaju utrići, progesteron se uvodi od ovulacije (dan aspiracije ili dan inseminacije). Mislim da ti je malo preveć progesterona i utrići 600 mg dnevno i Crinone gel 😂 Euthyox misliš 50 mcg, na mg? Ja sam na 12,5 mcg, jer je moj Tsh 2.7, što je inače ok ako ne planiraš trudnoću. Nisi mi rekla jesi vadila AMH? Ili si već negdje napisala? Imaš kakvih nuspojava od Decortina?
Ma nek se nađe, progesterona nikad dosta i to sam na nekom forumu pročitala
Amh mi je 33, vadila sam u Petrovoj. Gornja granica im je 18.4. Da 50ug Eutirox
Sortiraj odgovore
Najstariji