Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    12. Lipanj 2018. 16:57

Grizli

Freaky joj bas lijepo, drago mi je da vam je uspjelo. Sretno dalje u trudnoci.
    Waiting ti si rekla da koristis mullerove testove za trudnocu? Jel znas koje su osjetljivosti. Dakle kolegica sva isprenerazena me zove da pita koji test je osjetljiv jako da kupi jer sumnja da je trudna i treba dobiti za 2 dana, a ako je ne moze na put. Rekla joj geratherm al ne moze ga nac u lijekarni, a clearblue su smece.

Od 25iu je osjetljivosti

waithing

• FreakyStyley
    12. Lipanj 2018. 17:11

Da, da, iz prve :) Mislila sam da ce mi cekanje bete biti nesto najteze, ali ovo cekanje uzv me vise izluduje.. idem sljedeci tjedan i tada bi se vec sve trebalo vidjeti, a ne mogu docekati..

Srećica@
    12. Lipanj 2018. 17:43

FreakyStyley

Drage cure, citam vas vec neko vrijeme, ali nikako da se ukljucim. Ali bez obzira na to, i samo citanje mi je pomoglo kroz sve ovo. Ovo mi je bio prvi postupak pa nisam mogla ni zamisliti sto me sve ocekuje. U svakom slucaju, krenula sam krajem travnja, a evo me u 7. tjednu :) Vidim da vas dosta pita tko je kad radio test pa evo da i ja doprinesem svojim iskustvom. ET mi je bio 2 dana nakon punkcije, vratili su 2 oplodene stanice. Dr mi je rekao da napravim test doma 10. dan, a betu mogu vaditi 12. Tako sam i napravila, ali test doma mi je pokazao negativno (neki iz millera). Nisam se nesto previse obeshrabrila jer sam imala neki feeling, a dva dana kasnije beta je bila pozitivna! I ponovila sam je opet za dva dana i fino se udvostrucila. Tako da ako vam i kucni test pokaze minus, to nista ne mora znaciti..Sretno svima!

Dobro nam dosla. Mene zanima jesi li ti osjetila kakve promjene prije bete ako se sjecas?

• FreakyStyley
    12. Lipanj 2018. 18:29

Paa.. i da i ne. Recimo klasicni simptomi menge, ali sad kad gledam u nazad ipak malo dugaciji i mozda intenzivniji - bolne i osjetljive grudi, bol u trbuhu (ja nikad nemam grceve) ponekad kao da mi netko zabija ogromne igle i stalno onaj feeling da cu procuriti svaki tren. I da - bilo mi je muka od samog pogleda na jagode koje inace obozavam. Ali ta muka mi je pocela odmah nakon one neke injekcije koju sam dobila nakon punkcije dok jos sigurno nisam bila trudna 😂😂 tako da to pripisujem autosugestiji, a ne simptomima. Sad mi npr skoro uopce nije muka.

Srećica@
    12. Lipanj 2018. 18:38

Ja sam primila hcg injekciju od 10 000 i nista ni od nje. Nemam bolne grudi nikada pa ne znam jel bi sada trebala imati,a trbuh me boli samo navecer dok se smirim i legnem onda osjetim.

• FreakyStyley
    12. Lipanj 2018. 18:50

Ma mislim da je to sve jako individualno. Mi smo sve ful opterecene simptomima, i ja sam bila tako da to kuzim. Googlala sam sve moguce i nemoguce.. Ja sam dr pitala nakon transfera hocu li osjetiti ako se implantira, vrlo jasno mi je odgovorio - neces!

• Nika5555
    12. Lipanj 2018. 19:02

Curke,zanima me da li je ijedna od vas imala problem sa hydrosalpinixom i da li je bas morala pod noz,jer doktori rado salju odmah na operaciju,to im je najlakse rijesenje, a ja sam procitala na engleskim sajtovima i nekim nasim da ima nacin bez odlaska pod noz i to da ti prilikom aspiracije folikula usisaju i tu tekucinu iz jajovoda,bez ikakve anestezije,vaginalno taj tren tako da prilikom vracanja embrija ta stetna tekucina nije prisutna u jajovodu tako da se plod moze implantirati bez odbacivanja,vidjela sam da klinika IVF ima tu metodu na njihovim stranicama pa cu sutra zvati,pitati,platiti al da mi konacno netko ponudi i drugu opciju nego pod noz, zato curke,raspitajte se prije nego vas izrezu,ima opcija samo sto se mnogima s tim valjda neda zezat,eto

Ja 79.godiste, AMH bio7,u dvije godine pao na 2, bez jednog jajovoda,ostalo ok
    Mm 83.godiste,asthenoozoospermia

Pokusavamo 3 god.
    2018 prvi postupak Vuk vrhovec,bez transfera, drugi posupak,beta 0
    Otkriven hydrosalpinx,laporaskpska operacija,uklonjen lijevi jajovod
    2019/2020 poliklinika Skvorc, dva prirodna,dva stimulirana,beta 0
    16.08. Planirana oplodnja doniranom js

Srećica@
    12. Lipanj 2018. 19:13

Nika5555

Curke,zanima me da li je ijedna od vas imala problem sa hydrosalpinixom i da li je bas morala pod noz,jer doktori rado salju odmah na operaciju,to im je najlakse rijesenje, a ja sam procitala na engleskim sajtovima i nekim nasim da ima nacin bez odlaska pod noz i to da ti prilikom aspiracije folikula usisaju i tu tekucinu iz jajovoda,bez ikakve anestezije,vaginalno taj tren tako da prilikom vracanja embrija ta stetna tekucina nije prisutna u jajovodu tako da se plod moze implantirati bez odbacivanja,vidjela sam da klinika IVF ima tu metodu na njihovim stranicama pa cu sutra zvati,pitati,platiti al da mi konacno netko ponudi i drugu opciju nego pod noz, zato curke,raspitajte se prije nego vas izrezu,ima opcija samo sto se mnogima s tim valjda neda zezat,eto

Imam ti ja ali sactosalpinx. Prvi IVF nije uspio,dr kazr da je mali i da nije zbog njega ,sada sam isla na FET,i dogovorili smo se ako ne uspije idem to odstraniti jer to je jedino ziher onda. E sada,vidjeti cemo sta ce biti. 

• Nika5555
    12. Lipanj 2018. 20:05

Srećica@

Nika5555

Imam ti ja ali sactosalpinx. Prvi IVF nije uspio,dr kazr da je mali i da nije zbog njega ,sada sam isla na FET,i dogovorili smo se ako ne uspije idem to odstraniti jer to je jedino ziher onda. E sada,vidjeti cemo sta ce biti.

Srećica@

Nika5555

Ja ti zelim svu srecu i da ti uspija,javljaj se dalje,drzim ti fige a ja cu javit ako usphkem sta dogovorit za ovaj ne kirurski dio,evo stavit cu link  pa si procitaj

Ja 79.godiste, AMH bio7,u dvije godine pao na 2, bez jednog jajovoda,ostalo ok
    Mm 83.godiste,asthenoozoospermia

Pokusavamo 3 god.
    2018 prvi postupak Vuk vrhovec,bez transfera, drugi posupak,beta 0
    Otkriven hydrosalpinx,laporaskpska operacija,uklonjen lijevi jajovod
    2019/2020 poliklinika Skvorc, dva prirodna,dva stimulirana,beta 0
    16.08. Planirana oplodnja doniranom js

12. Lipanj 2018. 20:09

Ja sam imala hidrosalpinix i odstranili su mi jajovid..Mislim da to nije sad stvar samo u toj tekucini nego koliko dugo vucemo tu upalu i koliko ostecenje je izazvala,jer mene npr. dok su otvorili jajovod mi je bio skroz izgrizen i poceo je i jajnik napadat jedva su i njega spasili tako da sam jos cekala vjerojatno bi i bez jajnika ostala..
    No eto...prosla sam 8 transfera i jos nisam rodila...

waithing

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI