Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • FreakyStyley
    12. Lipanj 2018. 18:29

Paa.. i da i ne. Recimo klasicni simptomi menge, ali sad kad gledam u nazad ipak malo dugaciji i mozda intenzivniji - bolne i osjetljive grudi, bol u trbuhu (ja nikad nemam grceve) ponekad kao da mi netko zabija ogromne igle i stalno onaj feeling da cu procuriti svaki tren. I da - bilo mi je muka od samog pogleda na jagode koje inace obozavam. Ali ta muka mi je pocela odmah nakon one neke injekcije koju sam dobila nakon punkcije dok jos sigurno nisam bila trudna 😂😂 tako da to pripisujem autosugestiji, a ne simptomima. Sad mi npr skoro uopce nije muka.

Srećica@
    12. Lipanj 2018. 18:38

Ja sam primila hcg injekciju od 10 000 i nista ni od nje. Nemam bolne grudi nikada pa ne znam jel bi sada trebala imati,a trbuh me boli samo navecer dok se smirim i legnem onda osjetim.

• FreakyStyley
    12. Lipanj 2018. 18:50

Ma mislim da je to sve jako individualno. Mi smo sve ful opterecene simptomima, i ja sam bila tako da to kuzim. Googlala sam sve moguce i nemoguce.. Ja sam dr pitala nakon transfera hocu li osjetiti ako se implantira, vrlo jasno mi je odgovorio - neces!

• Nika5555
    12. Lipanj 2018. 19:02

Curke,zanima me da li je ijedna od vas imala problem sa hydrosalpinixom i da li je bas morala pod noz,jer doktori rado salju odmah na operaciju,to im je najlakse rijesenje, a ja sam procitala na engleskim sajtovima i nekim nasim da ima nacin bez odlaska pod noz i to da ti prilikom aspiracije folikula usisaju i tu tekucinu iz jajovoda,bez ikakve anestezije,vaginalno taj tren tako da prilikom vracanja embrija ta stetna tekucina nije prisutna u jajovodu tako da se plod moze implantirati bez odbacivanja,vidjela sam da klinika IVF ima tu metodu na njihovim stranicama pa cu sutra zvati,pitati,platiti al da mi konacno netko ponudi i drugu opciju nego pod noz, zato curke,raspitajte se prije nego vas izrezu,ima opcija samo sto se mnogima s tim valjda neda zezat,eto

Ja 79.godiste, AMH bio7,u dvije godine pao na 2, bez jednog jajovoda,ostalo ok
    Mm 83.godiste,asthenoozoospermia

Pokusavamo 3 god.
    2018 prvi postupak Vuk vrhovec,bez transfera, drugi posupak,beta 0
    Otkriven hydrosalpinx,laporaskpska operacija,uklonjen lijevi jajovod
    2019/2020 poliklinika Skvorc, dva prirodna,dva stimulirana,beta 0
    16.08. Planirana oplodnja doniranom js

Srećica@
    12. Lipanj 2018. 19:13

Nika5555

Curke,zanima me da li je ijedna od vas imala problem sa hydrosalpinixom i da li je bas morala pod noz,jer doktori rado salju odmah na operaciju,to im je najlakse rijesenje, a ja sam procitala na engleskim sajtovima i nekim nasim da ima nacin bez odlaska pod noz i to da ti prilikom aspiracije folikula usisaju i tu tekucinu iz jajovoda,bez ikakve anestezije,vaginalno taj tren tako da prilikom vracanja embrija ta stetna tekucina nije prisutna u jajovodu tako da se plod moze implantirati bez odbacivanja,vidjela sam da klinika IVF ima tu metodu na njihovim stranicama pa cu sutra zvati,pitati,platiti al da mi konacno netko ponudi i drugu opciju nego pod noz, zato curke,raspitajte se prije nego vas izrezu,ima opcija samo sto se mnogima s tim valjda neda zezat,eto

Imam ti ja ali sactosalpinx. Prvi IVF nije uspio,dr kazr da je mali i da nije zbog njega ,sada sam isla na FET,i dogovorili smo se ako ne uspije idem to odstraniti jer to je jedino ziher onda. E sada,vidjeti cemo sta ce biti. 

• Nika5555
    12. Lipanj 2018. 20:05

Srećica@

Nika5555

Imam ti ja ali sactosalpinx. Prvi IVF nije uspio,dr kazr da je mali i da nije zbog njega ,sada sam isla na FET,i dogovorili smo se ako ne uspije idem to odstraniti jer to je jedino ziher onda. E sada,vidjeti cemo sta ce biti.

Srećica@

Nika5555

Ja ti zelim svu srecu i da ti uspija,javljaj se dalje,drzim ti fige a ja cu javit ako usphkem sta dogovorit za ovaj ne kirurski dio,evo stavit cu link  pa si procitaj

Pokusavamo 3 god.

12. Lipanj 2018. 20:09

Ja sam imala hidrosalpinix i odstranili su mi jajovid..Mislim da to nije sad stvar samo u toj tekucini nego koliko dugo vucemo tu upalu i koliko ostecenje je izazvala,jer mene npr. dok su otvorili jajovod mi je bio skroz izgrizen i poceo je i jajnik napadat jedva su i njega spasili tako da sam jos cekala vjerojatno bi i bez jajnika ostala..
    No eto...prosla sam 8 transfera i jos nisam rodila...

waithing

• Nika5555
    12. Lipanj 2018. 20:16

Many women with blocked tubes go in for IVF treatment . Some of them have a hydrosalpinx, in which the blocked tube is filled with fluid. It has now become standard advise to remove the hydrosalpinx or to clip the blocked tube prior to IVF. This needs to be done by performing an operative laparoscopy ; and this procedure is supposed to improve IVF pregnancy rates because the hydrosalpinx fluid is toxic and can prevent the embryos from implanting.)
    Most gynecologists are happy to advise this surgery before referring the patient for IVF, because this is an additional surgical procedure for which they can charge the patient. In reality, however, this unnecessary surgery can actually end up causing harm.
    For one, it leads to overtreatment. In many IVF clinics, all blocked tubes are surgically removed prior to IVF, even if the hydrosapinx is very small ! This has never been proven to be of any benefit the original study only selected patients with a large hydrosalpinx) , but sadly patients are not well informed enough to ask questions and most are quite happy to sign on the dotted line. However , as is true of all surgical procedures, even this minimally invasive surgery carries a risk. This surgery can impair ovarian blood flow and reduce ovarian reserve.
    In reality, there is a much easier way of ensuring that the hydrosalpinx fluid will not affect the embryos when they are being transferred . At the time of egg collection, the hydrosalpinx can be aspirated under vaginal ultrasound guidance. This means that when the embryos are being transferred into the uterus 3-5 days later, there is no toxic fluid in the hydrosalpinx to harm the embryos . This is a simple, zero-cost, non-surgical solution which ensures that the hydrosalpinx fluid will not affect embryo implantation or IVF success 

Pokusavamo 3 god.

Srećica@
    12. Lipanj 2018. 20:17

waithing

Ja sam imala hidrosalpinix i odstranili su mi jajovid..Mislim da to nije sad stvar samo u toj tekucini nego koliko dugo vucemo tu upalu i koliko ostecenje je izazvala,jer mene npr. dok su otvorili jajovod mi je bio skroz izgrizen i poceo je i jajnik napadat jedva su i njega spasili tako da sam jos cekala vjerojatno bi i bez jajnika ostala..
    No eto…prosla sam 8 transfera i jos nisam rodila…

Svaka tebi čast nakon 8 transfera. Treba to prezivjeti psihicki. 
    Ja sada vidjela malo smeđe na ulošku,čini se da nista i ovaj puta. A mene čak i boli tupo na strani gdje je salpinx...ne znam dal je od njega ali vjerojatno je. Povremeno se javlja ta nelagoda

Pikica89
    12. Lipanj 2018. 20:28

Babylove

Cure s pozitivnim betama dali ste imale kakve povremene grceve dolje prije pozitivne bete?

Ja jesam ponekad malo jace a ponekada malo slabije ko da ces dobiti svaki cas jacu menstruaciju

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.