Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • ucenjena2
    06. Lipanj 2018. 17:19

Deja1988

ucenjena2

Deja1988

ucenjena2

Deja1988

Pozdrav svim čekalicama!😊 Ja sam u petak obavila 2. inseminaciju. Uzela sam godišnji ovaj tjedan,da se malo makne od onog ludila na poslu😁 Najgore je sad ovo iščekivanje do bete😬 Svima držim fige!😄

Sretno! Meni je beta u četvrtak nakon 2. inseminacije pa ćemo vidjeti. Ne sekiram se do sutra navečer i četvrtka ujutro 🤦, nadam se da će ti biti pozitivan nalaz! Meni čak to ludilo na poslu pomaže odmaknuti misli od svega toga, da ne mislim.

Joj,drzim ti figure na rukama i nogama za veliku betu!😊😊 Da li imas kakve simptome? Ma znam,ja sam prvi put isto radila,pa sam mislila da mozda zbog stresa nije uspjelo,pa sam ovaj put uzela malo slobodno,cisto da vidim da li ima kakvog utjecaja😁

Nemam nikakvih simptoma, mislim da je to ionako prerano za neki simptom. Ti? Zna me nekad boljeti desni jajnik (dominantni) i to je to. Toliko sam dosad guglala " prve simptome" 😂 Uz Utrogestan i Duphastone sam izgubila sve PMS simptome tako da sad ne mogu ni znati hoću li dobiti M.
    Nakon prve inseminacije bila sam odmah natrag na poslu, sad sam si uzela bolovanje tjedan i pol, ali radim od doma pa stres ne mogu izbjeći.

Meni je isto definitivno prerano za simptome,jer je tek 01.06 bila inseminacija. Prosli puta sam imala jake grceve i jako bolne grudi odmah nakon inseminacije,sad nemam nista osim jakog pritiska dole… Joj,pricaj mi,stalno guglam po netu za simptome,samu sebe izludujem!😂😂😂 Prosli put sam rekla da si to necu vise raditi,ali ne da mi vrag mira🙈😂😂😂 Ti sutra vadis betu? Drzim figee😍😊

Hvala ti. 😊 Meni je postupak ove inseminacije bio jako bolan, sva sam bila uska i zgrčena, O je došla prerano da se i dr. iznenadila, nisam ni štopericu primila. 
    Otvoreno sam pitala dr. kad bi bili prvi simptomi, rekla je u većini 6. tt, znači nama 4. A neke žene govore da već nakon para dana osjete promjene u tijelu i sl. 🤔 Nekako mislim da će biti onda kada naše bebe odluče doći 🤗🤗❤️❤️

06. Lipanj 2018. 17:36

Truskawka koliko dugo si bila na akupunkturi prije transfera,koliko se to puta ide tjedno?jer evo ja si isto razmisljam ako ovaj et ne uspije probati,imam jos smrzlica pa ne znam dali bi isla odmah iduci mjesec il pricekala 9 mj,ne znam dali bi akupunktura djelovala tako brzo a do 9 mj vjerujem da bi,ne znam nemam iskustva s time,a vec mi je malo zabrinjavajuce ako mi 2 et ne uspije

Grizli
    06. Lipanj 2018. 17:53

Norules ja idem na akupunkturu isto, Truskawka mi dala svoje dobro iskustvo s time pa nakon sto sam iscitala hrpu radova na tu temu odlucila. I ja sam jako zadovoljna iako jos ne znam dal nam je ivf uspio, a i da nije isla bi i dalje jer sam od toga skuzila bas smirena i lakse podnosim bol. Ja sam krenula 12 dana prije punkcije, bila 3 puta po 45 min, onda izmedju punkcije i ET jedom i sad nakon transfera sam 1 bila, a plan je da idem barem 1 tjedno dalje, al rekla mi dr da ce vidit mozda da i 2 puta tjedno nastavim bez obzira na betu. Inace kaze da najbolje je 10 tretmana i to 2xtjedno prije onda da je ucinak najbolji.Al mogu ti rec meni je js bila kvalitetna, hormini svi kako je dr rekla u idealnim omjerima, endometrij fino zadebljan na dan punkcije.Tako da mogu ja mislim i tome zahvaliti. Svima bi to preporucila, meni malo je neugodno dok te pike al nije strasno i osjetis samo taj moment.

• njaknjak
    06. Lipanj 2018. 17:56

Bar da sam to cula ranije...gdje ste to bile?

truskawka
    06. Lipanj 2018. 17:59

njaknjak

Truskawka nisam imala pojma za akumpturu

Da draga..to ti je super 😉 ako te sta zanima slobodno pitas. Mozes mi se i na mail javiti truskawka509@gmail.com

❤N i V💙

06. Lipanj 2018. 18:01

Ja sam betu i nedjeljom vadila, tj.ponavljala...prvu u petak drugu u nedjelju..nikakvih problema nije bilo oko toga...

waithing

truskawka
    06. Lipanj 2018. 18:08

Cure koje vas zanima akupunktura..
    Ja sam bila cca pola mj prije nego sam dobila m. Odnosno napravili smo 10 tretmana i taman prije zadnjeg tretmana sam dobila m i u tom mjesecu smo isli na ivf. Najbolje je napraviti 10 tretmana prije nego se krene u postupak i onda ako vam zatreba moze i poslije postupka i tokom. Poslije vam pomogne i za smanjenje mucnina. Koliki razmak izmedju tretmana treba biti to je ovisno- vecinom se preporucuje svaki drugi dan ici, a moze i dva puta tjedno. Mi smo isli prvo 2 tjedna svaki drugi dan i onda smo si malo produzili tj smanjili smo dolaske na dva puta tjedno tako da smo sto duze isli. 
    Sto se tice samog povecanja uspjesnosti definitivno pomaze npr mom muzu je spermiogram bio na pocetku na 20ak posto zivih i pokretnih, sa profertil tabletama je bio na 30ak posto i nakon akupunkture na dan aspiracije bio je na 76posto s time da nije vise trosio profertil. 
    Akupunktura vas smiruje i ublazava vam bolove i one ruzne simptome tokom postupka. 
    Sta god vas jos zanima slobodno pitajte. 
    Mi smo se odlucili jer sam ja imala jake migrene pa smo isli zbog toga i onda kad smo pricali sa dr onda smo odlucili ici i za plodnost. 

❤N i V💙

06. Lipanj 2018. 18:59

Aha znaci do feta bi mozda i stigla napraviti tih 10 tretmana ako krenem iza menge,a koliko traje jedan tretman i cijena otprilike,znam da nije svugdje isto

truskawka
    06. Lipanj 2018. 19:23

Norules

Aha znaci do feta bi mozda i stigla napraviti tih 10 tretmana ako krenem iza menge,a koliko traje jedan tretman i cijena otprilike,znam da nije svugdje isto

Kreni prije menge slobodno..mi smo platili 10 tretmana 1800kn..mislim da se tu cijene ne razlikuju puno. Ne znam odakle si, ako si u zg mogu ti preporuciti kod koga sam ja isla. 

❤N i V💙

• Klaus_zg
    06. Lipanj 2018. 19:27

Cure danas nisam bila bas dobro shvatila doktoricu u bolnici ...
    Posto je danas bila punkcija i dobila sam ultrogestan vaginalno o dobila sam cefalexin kapsule.
    Posto sam bila malo dezorjentirana kad sam slušala kako pijem čini mi se da sam krivo čula dal te kapsule cefalexin pijem ili i njih vaginalno stavljam?
    Da li je još NETKO imao tu terapiju.
    Joj sigurno ispadam bedasta.... 😢😞

Klaus

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI