Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Gonal
    14. Svibanj 2018. 12:54

Ema 1987

Joy

Meni se isto nije pokazao kao dobar al sve je to individualno i naravno ovisi od osobe do osobe. Sigurno ce se javit netko sa pozitivom..

Znam ja jednu curu koja je super prošla s njim!

Joy kako je kod tebe bilo? Što mislite cure, jel ovih mojih 7 propalo zbog toga jer su loše kvalitete ili mi terapija ne odgovara? Kakva su vaša iskustva?

Meni je danas dr rekla da jajne stanice nisu kvalitetne zato ih i bude manje zrelih, ja sam zadnji put imala 9 oocita a od tog 5 zrelih. Danas mi je prepisala Inofolic prasak i kaze da je za kvalitetu js.
    Tako da je moguce da su lose kvalitete a mozda nam dobro ne procijene i trenutak aspiracije

https://lb1f.lilypie.com/VzS3p1.png

• Joy
    14. Svibanj 2018. 13:02

Ista stvar Ema, slabija reakcija + manje oplođenih..
    E sad tko ce ga znati..do cega je, s drugim lijekom i drugim dr je sve bilo drugacije. Davnije je to bilo trebala bi pogledat medicinsku dok.
    Infolic? Jel to pcos u pitanju?

• Gonal
    14. Svibanj 2018. 13:10

Joy

Ista stvar Ema, slabija reakcija + manje oplođenih..
    E sad tko ce ga znati..do cega je, s drugim lijekom i drugim dr je sve bilo drugacije. Davnije je to bilo trebala bi pogledat medicinsku dok.
    Infolic? Jel to pcos u pitanju?

Ne, moji svi nalazi ok, muzevi plivaci malo usporeni. To sam i ja prvo pomislila al citala sam da ga mogu pit i zene koje nemaju pcos

• Joy
    14. Svibanj 2018. 13:16

Obicno on ide uz pcos vecinom al ok ako ga mogu koristit i drugi

m.girl6
    14. Svibanj 2018. 13:19

Gonal

Ema 1987

Joy

Meni se isto nije pokazao kao dobar al sve je to individualno i naravno ovisi od osobe do osobe. Sigurno ce se javit netko sa pozitivom..

Joy kako je kod tebe bilo? Što mislite cure, jel ovih mojih 7 propalo zbog toga jer su loše kvalitete ili mi terapija ne odgovara? Kakva su vaša iskustva?

Meni je danas dr rekla da jajne stanice nisu kvalitetne zato ih i bude manje zrelih, ja sam zadnji put imala 9 oocita a od tog 5 zrelih. Danas mi je prepisala Inofolic prasak i kaze da je za kvalitetu js.
    Tako da je moguce da su lose kvalitete a mozda nam dobro ne procijene i trenutak aspiracije

Ej, ja sam pila inofolic i to čak mi je pod kraj povećala dozu na 2 vrećice. Isto imam pcos prema amh-u i zato su mi jajne stanice bila slabije kvalitete. Ja sam ti naručivala mioniozitol preko iherba isto kao i folnu kiselinu, jeftinije će ti puno izaći, jer ti je inofolic za mjesec dana oko 250 kn.
    Evo linka pa si pogledaj, tablete ti dođu kroz 10 dana.
    https://hr.iherb.com/pr/Fairhaven-Health-Myo-Inositol-For-Women-and-Men-120-Capsules/62649
    Moraš ih piti 4 komada i jednu tableticu od folne kiseline i to ti je umjesto inofolic praška. :)

Noa 💙

Hrabrica
    14. Svibanj 2018. 13:30

Pozdrav klokanicama! Molila bi vas za savjet, smjernice, iskustva, bilo šta jer sam nova na ovom području.. Znači prije 3 tjedna sam lap operirana radi endometrioze.Sada su jajnici čisti i prohodni međutim kako je mužev spermiogram dosta loš (a i meni nisu uspjeli u potpunosti otkloniti endometriozu, ostalo je još dosta na trbušnoj maramici) doktorica je rekla da ćemo pričekati muža još dva mjeseca unutar kojih on treba piti fertil up i da bi onda išli na inseminaciju (uz preduvjet da se njegov spermio popravi)...Zanima me kako se kreće sa tim, od uputnice, potrebnih pretraga, koliko se cca čeka u bolnicama i ako bi išla na privat, koju kliniku bi preporučili i kako se kreću cijene? Znači cijela ta tema mi je nepoznanica....

Svima unaprijed hvala!

JA: 37 g, endometrioza
    MM: 38 g, bez dijagnoze, najveća potpora. Hvala dušo ❤
    11/2018 – inseminacija X
    02/2019 – IVF (klomifen+štoperica) X
    04/2019 – IVF (gonali, decapeptyl, štoperica)
    Stigla nam curica ❤️🙏
    04/2021 – IVF (puregon, cetrotide, štoperica) X
    06/2021 – FET X
    09/2021 – prirodna trudnoća X
    10/2021 – FET, pozitivan test i uredna beta ❤
    Stigla nam curica ❤️🙏
    03/2025 - Kratki protokol, Gonali, cetrotide, ET dvije mrvice i dva ❄️❄️.
    Beta negativna.
    Čekamo FET U 05/2025 <3

• Gonal
    14. Svibanj 2018. 13:30

m.girl6

Gonal

Ema 1987

Joy

Ej, ja sam pila inofolic i to čak mi je pod kraj povećala dozu na 2 vrećice. Isto imam pcos prema amh-u i zato su mi jajne stanice bila slabije kvalitete. Ja sam ti naručivala mioniozitol preko iherba isto kao i folnu kiselinu, jeftinije će ti puno izaći, jer ti je inofolic za mjesec dana oko 250 kn.
    Evo linka pa si pogledaj, tablete ti dođu kroz 10 dana.
    https://hr.iherb.com/pr/Fairhaven-Health-Myo-Inositol-For-Women-and-Men-120-Capsules/62649
    Moraš ih piti 4 komada i jednu tableticu od folne kiseline i to ti je umjesto inofolic praška. :)

m.girl6 hvala ti na informaciji😊 kupila sam si danas, 30 vrecica 230 kn. Al kad budem drugu turu pila svakako cu ovo tvoje narucit.
    Jesi osjetila kakav pomak na bolje dok si ga pila?

Diana30
    14. Svibanj 2018. 13:34

du1988

Didi28

du1988

Ema 1987

Cure, evo meni danas 9 dnt, bez ikakvih simptoma, lagano samo grudi ali to je od samog početka simulacije. Grčevi su mi bili nekoliko dana nakon transfera i evo sad dva dana ništa. Beta u petak.. Neznam dalje da radim test prije…

Al da vas pitam, imamo jednog smrzlića, može li se ne FET odmah sljedeći ciklus ili bolje napraviti pauzu s obzirom da sam malo burnije reagirala na simulaciju, natečeni jajnici?

Meni je danas 5. dan nakon FET-a, uzivam i opustena sam i ne zamaram se simptomima! Radit cu test iduci vikend cisto da se psihicki pripremim jer mi je tako i prosli put bilo lakse. Iako je samo beta mjerodavna…U principu mozes na FET odmah iduci ciklus, ali ako je ovako kako kazes, bolje pauziraj da das tijelu vremena da se oporavi. Ja sam nakon biokemijske pauzirala i evo s drugim ciklusom sam isla na FET.
    Didi28 uzivam kuci na bolovanju, skuham rucak i to je to, malo prosetam s muzem, odem na kavu i puno citam 😉 vrijeme mi cak brzo prolazi, od simptoma samo lagani grcevi, al s tim se stvarno ne opterecujem. Kako si ti?

Ok sam za sada.u utorak idem na vv.imam pitanje dali si ti morala koristiti nekakve vaginalete,meni je doktor propisao onako su kao gumeni bomboni.za sta to sluzi.kako sam bila sva nervozna nisam se sjetila ga pitati. Ah luda glava..ma ovaj put ima da bude pozitvno imat ces i ti svog smotuljca

Nisam ti ja nista koristila, kako se zovu vaginalete?

Hej na poslu sam ali nesto natrij...i jos nesto neznam tocno kad se vratim doma pogledat cu

👩30,,pcos 🧔32
    Od 2014.pokusavamo
    👦10god.rodila 2010.
    2/2015.1biokemijska
    5/2017.missed AB 7tt
    7/2018.2biokemijska
    1/2019.cervikalna trudnoca lijecena metatroksat lijekom
    Od toga prosla 2inseminacije i stimulirani ivf postupak, ovo su sve prirodne trudnoce koje se nisu odrzale🙏🙏
    Uvijek ima nade za svaku od nas, i nikad netreba odustati🤞🙏❤️

Diana30
    14. Svibanj 2018. 13:39

Kengurica

Didi to dezinficira rodnicu, tako nesto. Ja ih nisam niosjeila. Drzis u frizideru da ti ne budu premekane prije stavljanja.

Nisu mi u frizideru,drzim ih u ladici pa ja ih mogu staviti i ovako. ,ja sam mislila pa nije vrag da imam neku upalicu nikad ju nisam imala pa zato da ih je preporucio.ok sad sam mirnija..tnx draga

👩30,,pcos 🧔32
    Od 2014.pokusavamo
    👦10god.rodila 2010.
    2/2015.1biokemijska
    5/2017.missed AB 7tt
    7/2018.2biokemijska
    1/2019.cervikalna trudnoca lijecena metatroksat lijekom
    Od toga prosla 2inseminacije i stimulirani ivf postupak, ovo su sve prirodne trudnoce koje se nisu odrzale🙏🙏
    Uvijek ima nade za svaku od nas, i nikad netreba odustati🤞🙏❤️

noisette
    14. Svibanj 2018. 14:06

Hrabrica

Pozdrav klokanicama! Molila bi vas za savjet, smjernice, iskustva, bilo šta jer sam nova na ovom području.. Znači prije 3 tjedna sam lap operirana radi endometrioze.Sada su jajnici čisti i prohodni međutim kako je mužev spermiogram dosta loš (a i meni nisu uspjeli u potpunosti otkloniti endometriozu, ostalo je još dosta na trbušnoj maramici) doktorica je rekla da ćemo pričekati muža još dva mjeseca unutar kojih on treba piti fertil up i da bi onda išli na inseminaciju (uz preduvjet da se njegov spermio popravi)…Zanima me kako se kreće sa tim, od uputnice, potrebnih pretraga, koliko se cca čeka u bolnicama i ako bi išla na privat, koju kliniku bi preporučili i kako se kreću cijene? Znači cijela ta tema mi je nepoznanica….

Svima unaprijed hvala!

Hrabrice, ja ću u četvrtak ići na konzultacije u betaplus kod doktorice Romane Dmitrović pa ti javim kakvi su mi dojmovi

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.