Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Hrabrica
    14. Svibanj 2018. 14:09

noisette

Hrabrica

Pozdrav klokanicama! Molila bi vas za savjet, smjernice, iskustva, bilo šta jer sam nova na ovom području.. Znači prije 3 tjedna sam lap operirana radi endometrioze.Sada su jajnici čisti i prohodni međutim kako je mužev spermiogram dosta loš (a i meni nisu uspjeli u potpunosti otkloniti endometriozu, ostalo je još dosta na trbušnoj maramici) doktorica je rekla da ćemo pričekati muža još dva mjeseca unutar kojih on treba piti fertil up i da bi onda išli na inseminaciju (uz preduvjet da se njegov spermio popravi)…Zanima me kako se kreće sa tim, od uputnice, potrebnih pretraga, koliko se cca čeka u bolnicama i ako bi išla na privat, koju kliniku bi preporučili i kako se kreću cijene? Znači cijela ta tema mi je nepoznanica….

Svima unaprijed hvala!

Hrabrice, ja ću u četvrtak ići na konzultacije u betaplus kod doktorice Romane Dmitrović pa ti javim kakvi su mi dojmovi

Može, odlično! Puno ti hvala i držim fige! 

JA: 37 g, endometrioza
    MM: 38 g, bez dijagnoze, najveća potpora. Hvala dušo ❤
    11/2018 – inseminacija X
    02/2019 – IVF (klomifen+štoperica) X
    04/2019 – IVF (gonali, decapeptyl, štoperica)
    Stigla nam curica ❤️🙏
    04/2021 – IVF (puregon, cetrotide, štoperica) X
    06/2021 – FET X
    09/2021 – prirodna trudnoća X
    10/2021 – FET, pozitivan test i uredna beta ❤
    Stigla nam curica ❤️🙏
    03/2025 - Kratki protokol, Gonali, cetrotide, ET dvije mrvice i dva ❄️❄️.
    Beta negativna.
    Čekamo FET U 05/2025 <3

m.girl6
    14. Svibanj 2018. 14:50

Gonal, a onak ništa posebno, osim kaj nisam imala više baš puno prištića na licu prije menge. 

Noa 💙

• Dunjaaaa99
    14. Svibanj 2018. 15:37

Drage cure, ovo je prvi puta da sam se ulogirala u neki forum, ali kako sam od početka naše mpo priče između ostalog čitala i vas, smatram da bi bilo korisno podijeliti svoju priču, pogotovo zbog ovakvih kao ja koje samo čitaju, pa da bude više materijala :) Nakon 3 godine rekreativnog pokušavanja dolaska do trudnoće i bebe krećemo s prvim pretragama. Kod mene većinom sve ok, miom i hashimoto, za što smo sve znali i ranije. S druge strane spermiogram jako loš, oligoasthenoteratozoospermia, sa smo 3%morfološki urednih oblika. Igrom slučaja, baš negdje u to vrijeme MD mijenja posao (izrazito stresan) i nalaz nakon 3mj. oligozoospermia, svi parametri više nego duplo bolji, tako da zapravo s tom dijagnozom krećemo u postupak. Htjela bi samo odmah na početku reći da smo mi odmah odučili ići privatno, i da znam da ovdje ima mnogo cura koje si nažalost to ne mogu priuštiti, ali smatram da je bez obzira svako iskustvo vrijedno dijeljenja. Studiozna i temeljita kakva jesam krećem isčitavati sve google dostupne podatke, o klinikama, doktorima, lokacijama. Dogovaram nekoliko termina i na kraju zbog onog klika i feelinga odlučujemo se za Repromed. Sve je dalje išlo jako brzo. Htjela bi još samo reći da sam ja u sve krenula u strahu. U strahu od  neuspjeha, lijekova, debljanja, aspiracije, transfera, napuhnutosti, hiperstimulacije, dakle svega novog nad čime uopće nemam kontrole, a o čemu sam čitala na internetu. Već prema nalazima doktor je rekao da bi trebala dobro reagirati na stimulaciju, koja je bila: od 22. dana ciklusa suprefact sprej, zatim od 2. dana ciklusa puregon pen 175 jedinica, što je nakon prve folikumetrije bilo smanjeno na 150. stimunacija je 10.dan završena ovitrelle štopericom.

• Dunjaaaa99
    14. Svibanj 2018. 15:37

Ja sam cijelo vrijeme osluškivala svoje tijelo, tražila neke psihičke ili fizičke nuspojave,ali ništa, čak sam i smršavila 2 kile. Iduća briga mi je bila aspiracija samo pod lokalnom anestezijom i hiperstimunacija koja se prema internet izvorima može javiti u bilo kojem trenutku postupka. Na aspiraciju sam došla spremna kao da idem na klanje,  takve sam bolove očekivala, samo ću reći da me više boljelo uzimanje uzorka za papa test kod nekih ginekologa, dakle, NIŠTA. Aspirirano je bilo 17 folikula, od čega 14 jajnih stanica, od kojih se oplodilo 10. Kako je to ipak priličan broj, zbog mojeg straha od hiperstimulacije, a zbog potpunog povjerenja u doktora i embriologa, odlučili smo da ćemo ići na freez all kako bi se organizam oporavio prije transfera. Na kraju smo zamrznuli 6 navodno savršenih blastica po koje ćemo se uputiti za kojih mjesec/dva. O cijeloj ekipi iz Repromeda ne samo da imam riječi hvale, nego uopće nemam riječi kojima bi opisala, odnos, trud, strpljivost i razumijevanje za nas sve tešku situaciju. Mislim da niti jednom nismo čekali duže od pola minute, rade ujutro i popodne, otvoreni za sve opcije, dogovore, a opet stručni i dosljedni. Eto cure, nadam se da će nekome naša priča, odnosno njen prvi dio biti od pomoći, nas još dosta toga čeka, ali idemo hrabro dalje, sretno nam svima!! 

14. Svibanj 2018. 16:14

Dunjaaaa99

Ja sam cijelo vrijeme osluškivala svoje tijelo, tražila neke psihičke ili fizičke nuspojave,ali ništa, čak sam i smršavila 2 kile. Iduća briga mi je bila aspiracija samo pod lokalnom anestezijom i hiperstimunacija koja se prema internet izvorima može javiti u bilo kojem trenutku postupka. Na aspiraciju sam došla spremna kao da idem na klanje,takve sam bolove očekivala, samo ću reći da me više boljelo uzimanje uzorka za papa test kod nekih ginekologa, dakle, NIŠTA. Aspirirano je bilo 17 folikula, od čega 14 jajnih stanica, od kojih se oplodilo 10. Kako je to ipak priličan broj, zbog mojeg straha od hiperstimulacije, a zbog potpunog povjerenja u doktora i embriologa, odlučili smo da ćemo ići na freez all kako bi se organizam oporavio prije transfera. Na kraju smo zamrznuli 6 navodno savršenih blastica po koje ćemo se uputiti za kojih mjesec/dva. O cijeloj ekipi iz Repromeda ne samo da imam riječi hvale, nego uopće nemam riječi kojima bi opisala, odnos, trud, strpljivost i razumijevanje za nas sve tešku situaciju. Mislim da niti jednom nismo čekali duže od pola minute, rade ujutro i popodne, otvoreni za sve opcije, dogovore, a opet stručni i dosljedni. Eto cure, nadam se da će nekome naša priča, odnosno njen prvi dio biti od pomoći, nas još dosta toga čeka, ali idemohrabro dalje, sretno nam svima!!

I ja sam isla kod njih.nakon 5 neuspjesnih postupaka u bolnici...terapija ista..dobila 14 stanica isto se 1p oplodilo do bladtica doslo 4...bila na 2 teansfera sa po jednom blasticom i nista..prokrvarila prije bete..sad jos imamo 2 blastice u jednoj slamki i to je to...
    Mi dijagnozu niti nemamo,bitnu za ivf..problem su moji jajovodi no oni za ivf nisu bitni...
    I da..skupo je ovo...naravno da urodi plodom nije zao niti kune..do sada smo potroslili 11000 na postupak...6000za lijekove i 3500 je FET...
    Sto se tice doktora i osoblja sve stoji..divni i krasni..niti minute cekanja..no za te novce bilo bi zalosno da je drugacije...
    Mislim da u ovom svemu nakon 2.5 god.u mpo vodama mislim da je potrebna SRECA uz sve ostalo..jer niti R.nije jasno u cem je problem jer mi dijagnoze nemamo...
    Sretnoo ti do neba i neka prvi FET bude dobitan😉

waithing

• Kengurica
    14. Svibanj 2018. 16:18

E moja Waithing. Ne znam kako se drzis, ali nadam se da ipak uspijevas dobro. I da se u tim slamkama cuvaju vasa djeca. 

• mariss
    14. Svibanj 2018. 16:24

Curke evo i mene nakon nekoliko dana. Malo sam se izolirala od informacija. Danas sam bila na uzv i kod mene trenutno 2 gv 😊. Ponovo imam uzv za 2 tjedna! Simoptoma trenutno nemam osim koji put u danu kao menstrualna bol

du1988
    14. Svibanj 2018. 16:31

Waithing od srca ti zelim da ovaj FET bude dvostruka sreca za vas i slazem se sa svime sto si napisala...SRECA je u ovoj cijeloj prici kljucni faktor! Kad vidim iskustva i price svih nas ovdje, nema pravila...
    Mariss, bila je dobra prognoza da bi mogli biti twinsi, sretno dalje i nek bude skolska trudnoca! 😎😊

url=https://lilypie.com]

14. Svibanj 2018. 16:34

Kengurica

E moja Waithing. Ne znam kako se drzis, ali nadam se da ipak uspijevas dobro. I da se u tim slamkama cuvaju vasa djeca.

Sta rec draga moja..
    Spremam se za deveti transfer...a dijagnoze nemamo..sta tek da imamo🙈
    Mozda bi prije uspjelo😵
    Iskreno..nakon svega tako sam se vec naviknula na taj neuspjeh da se sama sebi divim..doktor se cudi i nije mu jasno a ja vise oguglala valjda...nema vise ni suza...

waithing

• Kengurica
    14. Svibanj 2018. 16:53

A tesko je to, al da, postanes realniji i spremniji na sve. I nama je bilo iznenadjenje, idemo na MPO zbog muskog faktora, moji nalazi super, a na kraju moje jajne stanice ispale koma. Jednostavno je ta priroda nepredvidiva i kako ti se poslozi taj tren tako ce biti. Bas mi se preskup cini i postupak i FET za Hrvatske prilike. Ne mislim konkretno na tog doktora vec opcenito, ali imaju i vise mego dovoljno musterija jer ce za to uvijek ljudi izdvojiti i zadnju kunu.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.