Super,sad mi je to malo jasnije.nadam se da sam samo umislila i da ce bit ok ali bolje provjerit nego opet potrosit postupak.ja bi sve provjerila i sta treba i sta ne treba hahaha.
Navodno kad nije taj inzulin kako spada mogu biti jajne stanice manje kvalitetne.
Znaju biti ali ne nužno. Više utječe na cističnost jajnika
Ja imam policisticne jajnike zato mi moj gineko.rekla da bi to mogla ic napravit jer da zna bit povezano.
Bas sam po nekom cjeniku racunala i moji lijekovi iz prvog ivf su oko 6000kn
Navodno kad nije taj inzulin kako spada mogu biti jajne stanice manje kvalitetne.
Znaju biti ali ne nužno. Više utječe na cističnost jajnika
Ja imam policisticne jajnike zato mi moj gineko.rekla da bi to mogla ic napravit jer da zna bit povezano.
Moj savjet ti je da onda ipak pricekas s iducim postupkom ako IR nije dobra da se jajnici i ciste uslijed terapije malo smire i normaliziraju da ti bzvz ne propada postupak jer nikada se ne zna. Ponekad stimulacija zna otici u kontra smjeru pa uslijed nje bujaju i ciste. Kod mene je to bio slucaj u prvom i drugom postupku.
Znaci 9200 je postupak. Ok tako nekako sam racunala da su IVF bez lijekova, ali koliko znam lijekovi mogu doci jos toliko.
Sam postupak je mislim da 8.500 kn. Tako nesto, a ostalo su mi bili uzv do aspiracije. Ali bez njih itako ne moze pa onda sam napisala konacnu cijenu kolko sam platila. Ljekovi su ovisno o tome koji ti propisu, mene nisu puno previse izasli. Oko 1500 do 2000. Nisam se bas zamarala s tim racunanjem jer mi je bilo-hebes novce samo da imamo bebu 😄 s tim da sve sto mozes preko hzzo slobodno uzmes preko njih. Ja npr sad ne kupujem terapiju nego nazovem svoju gin i ona mi posalje recept.
❤N i V💙
Bas sam po nekom cjeniku racunala i moji lijekovi iz prvog ivf su oko 6000kn
Ajme to je puno. Mene su slali u jednu ljekarnu koja je njihova pouzdana i tamo sam kupovala sve ljekove. Sad stvarno ne znam kako se krecu ostali ljekovi, ali ja sam valjda imala ludu srecu sto su me ljekovi za insemenaciju zapravo pripremili za ivf a ne inesemenaciju 😆
❤N i V💙
Joj hvala ti, stvarno si divna! :) Mogu li znati koja ti je bila početna dijagnoza, zašto si završila tamo?
Da li je iskustvo bilo bolno? Iako, čitala sam (ne znam da li si to ti pisala, od tolikih stranica…) da nije :)
Ja ti se zapravo ne razumijem u strucne diagnoze pa cu ti napisati onako laicki kako ja znam 😆 od pocetka muz zna da ima problema sa svojim plivacima jer od malena ima los spermiogram. Nakon par godina pokusavanja prirodnim putem meni su nasli endometriozu. Za koju vjerujem da ju imam i ja odmalena, no moja pametna bivsa gin se nikad nija potrudila napraviti mi uzv iako sam se zalila na nesnosne bolove i kod menge i kod ovulacije jos od kad znam za sebe. Nakon godinu dana mi je moja nova predobra gin (ona ju je i nasla) rekla da cista previse brzo raste i da moram na hitnu operaciju. Operirala sam no ostale su mi priraslice po cijeloj trbusnoj supljini. Nakon mj i pola saznam da sam trudna, ali na zalost, biokemijska. Poslije smo morali cekati da se oporavim od svega. I onda dosta dugo opet nista nismo poduzimali. Otisli smo na informativni razgovor u ivf i doslovno su nam rekli sta cekamo vec skoro 6 godina i da moramo odmah u postupak..tak da smo zapravo na prepad usli u to 😅😅 uglavnom, sto se tice samog postupka, mene su boljeli jajnici kao sto me i svaku ovulaciju bole, nista drugacije (no imam uzasno bolne ovulacije). Na aspiraciji su mi dali normabel i nesto protiv bolova i kad je to u sekundi pocelo djelovati vise me nije bilo briga za to sto oni rade dolje 😂😂 sestre su mi bile oko glave i pricale samnom i dragale me po glavi i bas mi je bilo super. Poslije me boljelo sve dok se to nije smirilo, ali moram reci da nista prebolno nije bilo..onako lagano..gle nije da ne boli bas ni malo, ali ne mogu reci ni da previse boli, naravno stupanj boli ovisi od osobe do osobe. I eto to je moje iskustvo. Nadam se da sam ti pomogla i uvijek stojim na raspolaganju za sto god zatreba ukoliko sam upucena u to 😉😉
❤N i V💙
Eh da i zaboravila sam napisati da par mj prije postupka su mi diagnosticirali jos i policisticni desni jajnik 😧
❤N i V💙
Ma Truskawka jako mi je drago zbog tebe, lijepo se sve poklopilo, bas super. Ova moja stimulacija ni nije jaka, al tvoja je neka polu. Iskreno dala bih ja 20000kn jer bih si toliko jos i mogla priustiti, netko nikako ne moze, ali mene muci ono sta ako... Naravno otvorena mi je opcija za privatno, svakako cu barem jos jednom pokusati preko bolnice pa vidjeti sta dalje. Sad eto imamo i od tebe preporuku ako odlucimo privatno. ;)
Sortiraj odgovore
Najstariji