u petak je sjelo,ali tek negdje oko 3 popodne...
Laura 21.08.2014 :-*
Mamice, trebam pomoć...
Što mi od dokumentacije treba za otvaranje porodiljnog dopusta? Od idućeg ponedjeljka, 07.07. mi kreće onih 45 dana, pa moram to rješavati jel... Čitala sam malo po netu, ali mi je malo nejasno, pa ako ima koja da bi bila duša da mi to objasni iz prve ruke.
Inače, zaposlena sam, u stalnom radnom odnosu.
Mamice, trebam pomoć…
Što mi od dokumentacije treba za otvaranje porodiljnog dopusta? Od idućeg ponedjeljka, 07.07. mi kreće onih 45 dana, pa moram to rješavati jel… Čitala sam malo po netu, ali mi je malo nejasno, pa ako ima koja da bi bila duša da mi to objasni iz prve ruke.
Koliko me sjecanje sluzi treba ti iz firme r1 obrazac (prosjek place u zadnjih 6 mjeseci), doznaka za prvih 6. mj porodiljnog (odes kod dok opce prakse s trudnickom u kojoj ti pise datum ocekivanog poroda). Dobit ces 2 doznake jednu dajes u firmu, a drugu nosis na Hzzo, zajedno sa r1 obrazcom, kopijom osobne, zdravstvene i kartice tekuceg racuna. Tamo ces jos popunit neke papire i brijem da je to to.

http://proudmomy.blog.hr/
10.03.2013. Maksim 💙
04.06.2018. Aleksandar 💙
Mamice, trebam pomoć…
Što mi od dokumentacije treba za otvaranje porodiljnog dopusta? Od idućeg ponedjeljka, 07.07. mi kreće onih 45 dana, pa moram to rješavati jel… Čitala sam malo po netu, ali mi je malo nejasno, pa ako ima koja da bi bila duša da mi to objasni iz prve ruke.
Koliko ja imam informaciju treba ti prosjek plaće zadnjih 6 mjeseci i doznaka o bolovanju koju dobiješ od ginekologa...pretpostavljam da se tam u HZZOu još nešto popunjava od obrazaca al neznam točno kaj...mene to čeka početkom 8mog mjeseca pa dok obaviš please podjeli info tu na forumu da nemoram dodatno istraživati
Mamice, trebam pomoć…
Ja sam relativno nedavno - krajem prošle godine - otvarala porodiljni pa su valjda informacije još aktualne... Meni je trebao prosjek zadnjih 6 plaća od firme, doznaka o bolovanju odnosno tom porodiljnom dopustu od ginekologa (kod opće prakse se sad više ne treba ići jer ti gin otvara i zatvara bolovanje), kopija osobne i zdravstvene iskaznice i kopija bankovne kartice odnosno tekućeg na akoji će ti isplaćivati naknadu. Mislim da je to sve. Još sam neka 2 papira popunjavala tamo na licu mjesta.
Treba ti:
R1 obrazac od poslodavca (zadnjih 6 placa),
doznake od tvog primarnog ginekologa za određeni mjesec, tebi za 7. mjesec
kopija osobne iskaznice
kopija zdrav. iskaznice
kopija kartice tekuceg racuna
ispunis formular u hzzo-u kod njih koji ti daju
i to je to
p.s. doznake se traze kod primarnog ginekologa, ne vise kod dr. opce prakse. da pojasnim, u slucaju da si kod privatnog ginekologa on ti ne moze dati doznake niti otvoriti porodiljni, to mogu samo ginekolozi koji rade sve preko hzzo-a, odnosno oni kod kojih adresom stanovanja pripadas.
kod mene je bio slucaj-ja kod privatnika godinama, ostanem trudna i ovaj mi ne moze dati doznake, nego trebam ici kod svog primarnog ginekologa (tada sam prvi put cula za takvoga ), a nemam pojma kod koga sam. morala sam otici u hzzo da mi kazu kod koga sam da bih si mogla sve to dalje rjesavati
SRETNO!
Krešimir 19.08.2014. <3
ja sam to isto rjesavala prosli tjedan,ali posto sam dobila otkaz po odlasku na bolovanje vodim se kao nezaposlena pa se postupak kod mene malo razlikuje...
Laura 21.08.2014 :-*
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji