http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2013_05_54_1091.html
Drage moje,
Najnivije izmjene zakona su u att.
E sada, ono što mene zanima je konkretno ovaj dio gdje se spominje isplata 100% za prvih 6 odnosno 8 MJESECI - jel mi to neko može rastumačiti.
Jer ja bi ostala 8 mj na "RODILJNOM" ako bi primala 100% i odrekla se RODITELJSKOG DOPUSTA u korist tateka - ako je to opcija :)
Nisam sigurna dal ste me shvatile ;)
"Članak 8.
[justify]U članku 23. stavku 8. riječ: »suglasnost« zamjenjuje se riječju: »mišljenje«.[/justify]
http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2013_05_54_1091.html
Drage moje,
Najnivije izmjene zakona su u att.
E sada, ono što mene zanima je konkretno ovaj dio gdje se spominje isplata 100% za prvih 6 odnosno 8 MJESECI - jel mi to neko može rastumačiti.
Jer ja bi ostala 8 mj na "RODILJNOM" ako bi primala 100% i odrekla se RODITELJSKOG DOPUSTA u korist tateka - ako je to opcija :)
Nisam sigurna dal ste me shvatile ;)
"Članak 8.
[justify]U članku 23. stavku 8. riječ: »suglasnost« zamjenjuje se riječju: »mišljenje«.[/justify]Članak 9.[justify]U članku 24. stavci 2. i 3. mijenjaju se i glase:[/justify][justify]»(2) Za vrijeme korištenja prava na roditeljski dopust iz članka 14. stavka 2. ovoga Zakona naknada plaće za prvih 6 mjeseci ako to pravo koristi jedan roditelj, ili prvih 8 mjeseci ako to pravo koriste oba roditelja, iznosi 100% osnovice za naknadu plaće utvrđene u skladu sa stavkom 1. ovoga članka, a koja ne može za puno radno vrijeme iznositi više od 80% proračunske osnovice mjesečno.[/justify][justify](3) Za vrijeme korištenja prava na roditeljski dopust u polovici punog radnog vremena iz članka 15. stavka 4. ovoga Zakona naknada iznosi 50% proračunske osnovice mjesečno.«. "[/justify]
I mene ovo zanima...trenutno sam na netu prek moba pa nemogu da strazivati detalje al od ponedjeljka se bacam u skupljanje info
drage meni je sjelo jucer od hzzo-a za bolovanje... nadam se da je i vama...
drage meni je sjelo jucer od hzzo-a za bolovanje… nadam se da je i vama…
Draga kad si gledala negdje popodne ili ujutro? Ja sam ujutro pa nije bilo nista jos :/

🦸♀️31🦸35
🙋♂️Jan (8)🙆♂️Noel (5)
Laura 21.08.2014 :-*
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji