Mislim da nije tako,ukoliko ti se porodiljni otvara u vrijeme dok si još zaposlen narednih 6 mjeseci smatra te se zaposlenom osobom a nakon tih 6 mjeseci nemaš više pravo na onu od 2660 kn nego 1.600,00 ili tako nešto..
Mia 2014 🐰
samo nas dvije❤..i sada netko treci ❤
pozdrav može jedno pitanje…zaposlena sam na određeno i ugovor mi je do 31.07.2014. i neće se produžavati a termin mi je 30.08.znači u vrijeme otvaranja porodiljnog biti ću zaposlena (otvaram ga 16.07.)
e sad s obzirom da imam staža preko godinu dana neprekinutog,zanima me hoću li prvih 6 mjeseci dobivati stoposto plaće ili ne obzirom da će mi ugovor isteći nakon otvaranja porodiljnog.
Unaprijed hvalaaa :)
Dobivat ces punu placu prvih 6. mjeseci. Jedino sto obavezno moras na HZZO-u javiti da je doslo do promjene tvog statusa u roku od 15 dana od kada je promjena nastupila.
eto tako je rečeno...
Mia 2014 🐰
evo malo konkretnije prepisano iz zakona..
Ako je trudnica, odnosno roditelj djeteta radio na određeno vrijeme, radni im odnos bez obzira na trudnoću, odnosno rodiljski/roditeljski dopust može prestati u vrijeme trudnoće, odnosno korištenja rodiljskog dopusta, istekom vremena na koje je sklopljen. U tom će se slučaju roditelji nakon isteka ugovora o radu kod ostvarivanja prava na novčane i vremenske potpore tretirati kao nezaposleni od trenutka prestanka ugovora o radu.
Međutim, ovdje postoji iznimka. Ako ugovor o radu prestane tijekom korištenja rodiljskog dopusta (razdoblje od 45-tog, odnosno 28-og dana prije porođaja pa do navršenih 6 mjeseci djetetova života), majka će se do isteka rodiljskog dopusta tretirati kao zaposlena i ostvarivati naknadu u visini 6 prosječnih mjesečnih plaća koje su joj isplaćene prije početka korištenja rodiljskog dopusta.
Mia 2014 🐰
sry, nisam znala da postoji iznimka
ali vjerojatno u tom slučaju mora zadovoljavati uvjete po pitanju staža kao i zaposlena osoba na neodređeno... ovdje to nije baš jasno napisano
pa nije da..ja imamo više od godinu dana staža na određeno pa ću zato ostvariti a cura gore što je pisala ima 8 mjeseci pa to vjerojatno ne zadovoljava...
Mia 2014 🐰
Uh jeste se raspisale! Cura ne zadovoljava uvijet staza i zbo toga sve i ostane pod ugovorm citavu trudnocu, nece dobiti porodiljnu naknadu vecu od 1660,00 kn.
Hittelica, tebi sam vec odgovorila i u pravi si.
I kod toga svega bitan je uvijet staza, a ne radi li se o ugovoru na odredjeno ili neodredjeno vrijeme.
http://proudmomy.blog.hr/
10.03.2013. Maksim 💙
04.06.2018. Aleksandar 💙
Neznam dal je ovo prava tema za postavit ovo pitanje al nekako mi se uklapa u sve to oko porodiljnih naknada...jel se mogu otvorit komplikacije na cca 10ak dana???ja bi tražila od ginekologa da mi otvori komplikacije od1.7. do 14.7. a nakon toga mi je godišnji pa bi dok mi je gotov godišnji otvorila porodiljni od 11.8. na dalje...bio netko u sličnoj situaciji???pitam jer stvarno nemogu više trpit šefa i moram se maknut od ove količine stresa u kojoj se trenutno nalazim
Mislim da ti je to malo vremena da bi se otvorile komplikacije, 14 dana? U principu one se otvaraju na duže vrijeme, jer kao nešto ne valja sa trudnoćom.
Uzmi komplikacije i nemoj ić na godišnji, nego se tako vodi do porodiljnog, primanja su ti ista, komlikacije su 100%.
Sortiraj odgovore
Najstariji