Porodiljna naknada

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    01. Svibanj 2018. 16:19

Bulbi91

Pozdrav😊,
    Mi smo jos na pocetku,al malo se informiram.
    Koliko sam shvatila porodiljna naknada za zaposlene prvih 6.mj je 100%place,a sto je s drugih 6.mj?
    Zaposlena sam za stalno,8.g neprekidnog staza.

Tako je,  prvih 6mj porodiljnog je puna placa,  a drugih 6mj je maksimum cca 3900kn.

http://proudmomy.blog.hr/

10.03.2013. Maksim 💙
    04.06.2018. Aleksandar 💙

Bulbi91
    01. Svibanj 2018. 16:33

ProudMomy

Bulbi91

Pozdrav😊,
    Koliko sam shvatila porodiljna naknada za zaposlene prvih 6.mj je 100%place,a sto je s drugih 6.mj?

Tako je, prvih 6mj porodiljnog je puna placa, a drugih 6mj je maksimum cca 3900kn.

Hvala.Znaci da zapravo dobivam svih 12 mj 100%posto je iznos manji od tog.

01. Svibanj 2018. 16:43

Bulbi91

ProudMomy

Bulbi91

Pozdrav😊,

Tako je, prvih 6mj porodiljnog je puna placa, a drugih 6mj je maksimum cca 3900kn.

Hvala.Znaci da zapravo dobivam svih 12 mj 100%posto je iznos manji od tog.

U tom slucaju,  da,  primas puni iznos.

10.03.2013. Maksim 💙
    04.06.2018. Aleksandar 💙

• Malaja12
    01. Svibanj 2018. 19:02

Hvala na objasnjenu ma gledam pa ne kuzim zato i pitam 😀

• Lela2018
    01. Svibanj 2018. 21:29

Pozdrav... vec danima pretrazujem forume veliki je problem sto se zakoni stalno mjenjaju. Pa nadam se da ce mi netko uspijet odgovorit na pitanje. 
    Uglavnom, trenutno sam na komplikacijama primam s hzzo-a prosjek place. Problem je u tome sto mi mjesec dana prije termina istice ugovor koji mi nitko nece produljit, pa sada mene zanima sto se dogada u slucaju da otvorim porodiljni 45 dana prije termina i udem u porodiljni sa statusom zaposlene koji ubrzo gubim, sto se tada dogada, dali ipak primam puni iznos place i dali sve ostaje kao da sam zaposlena ili mi se smanjuju primanja ? Sta se mjenja ako mi se promjeni status iako sam uspjela otvorit porodiljni kao  zaposlena  ?
    Hvala :) 

02. Svibanj 2018. 00:04

Lela2018

Pozdrav… vec danima pretrazujem forume veliki je problem sto se zakoni stalno mjenjaju. Pa nadam se da ce mi netko uspijet odgovorit na pitanje.
    Uglavnom, trenutno sam na komplikacijama primam s hzzo-a prosjek place. Problem je u tome sto mi mjesec dana prije termina istice ugovor koji mi nitko nece produljit, pa sada mene zanima sto se dogada u slucaju da otvorim porodiljni 45 dana prije termina i udem u porodiljni sa statusom zaposlene koji ubrzo gubim, sto se tada dogada, dali ipak primam puni iznos place i dali sve ostaje kao da sam zaposlena ili mi se smanjuju primanja ? Sta se mjenja ako mi se promjeni status iako sam uspjela otvorit porodiljni kao zaposlena ?

Odgovorila sam na to pitanje vec jako puno puta i zakon se oko toga mijenjao nije. Ako odes na porodiljni kao zaposlena osoba do kraja prvih 6mj primas naknadu kao i do sada,  bez obzira na istek ugovora. Kada ugovor istekne,  duzna si prmjenu u svom statusu javiti HZZOu u roku 2tj,  to ponavljam ne utjece na nakndu.
    Drugih 6mj primas naknadu kao nezaposlena majka.

10.03.2013. Maksim 💙
    04.06.2018. Aleksandar 💙

• Lela2018
    02. Svibanj 2018. 09:00

ProudMomy

Lela2018

Pozdrav… vec danima pretrazujem forume veliki je problem sto se zakoni stalno mjenjaju. Pa nadam se da ce mi netko uspijet odgovorit na pitanje.
    Uglavnom, trenutno sam na komplikacijama primam s hzzo-a prosjek place. Problem je u tome sto mi mjesec dana prije termina istice ugovor koji mi nitko nece produljit, pa sada mene zanima sto se dogada u slucaju da otvorim porodiljni 45 dana prije termina i udem u porodiljni sa statusom zaposlene koji ubrzo gubim, sto se tada dogada, dali ipak primam puni iznos place i dali sve ostaje kao da sam zaposlena ili mi se smanjuju primanja ? Sta se mjenja ako mi se promjeni status iako sam uspjela otvorit porodiljni kao zaposlena ?

Odgovorila sam na to pitanje vec jako puno puta i zakon se oko toga mijenjao nije. Ako odes na porodiljni kao zaposlena osoba do kraja prvih 6mj primas naknadu kao i do sada, bez obzira na istek ugovora. Kada ugovor istekne, duzna si prmjenu u svom statusu javiti HZZOu u roku 2tj, to ponavljam ne utjece na nakndu.
    Drugih 6mj primas naknadu kao nezaposlena majka.

Ispricavam se onda, hrpa informacija na internetu vec mi je glava puna svega i tocnih i netocnih informacija. 
    Hvala na odgovoru... 

Hannica0 👧
    09. Svibanj 2018. 00:25

Lijep pozdrav
    Moja situacija je sljedeca. Zaposlena sam na odredjeno vrijeme od 1.3.2018 do 1.3.2019. U skoli. Hoce li biti produzetaka ugovora, ne znam. Medjutim zanima me sto se tice porodiljne naknade i bolovanja. Planiram svakako trudnocu, ne mogu vise cekati na neku sigurnost od posla, a s druge strane me zanima moze li se od ovoga ista iskoristiti. Sto ako rodim prije isteka ugovora, a sto ako nakon isteka ugovora. Znam da moram imati onih 12mj u kontinuitetu kako bi prvih 6mj nakon poroda mogla dobivati 100% osnovice. Sto zakljucujem da ne bi primala ako rodim prije isteka ugovora. Ali opet ako mi netko moze potvrditi to. Hvala

baby girl 2020

Termin 8.8.2023
    Panorama ✅️💙

09. Svibanj 2018. 03:16

Hannica0

Lijep pozdrav
    Moja situacija je sljedeca. Zaposlena sam na odredjeno vrijeme od 1.3.2018 do 1.3.2019. U skoli. Hoce li biti produzetaka ugovora, ne znam. Medjutim zanima me sto se tice porodiljne naknade i bolovanja. Planiram svakako trudnocu, ne mogu vise cekati na neku sigurnost od posla, a s druge strane me zanima moze li se od ovoga ista iskoristiti. Sto ako rodim prije isteka ugovora, a sto ako nakon isteka ugovora. Znam da moram imati onih 12mj u kontinuitetu kako bi prvih 6mj nakon poroda mogla dobivati 100% osnovice. Sto zakljucujem da ne bi primala ako rodim prije isteka ugovora. Ali opet ako mi netko moze potvrditi to. Hvala

Uvijet staza za punu naknadu pod bolovanjem zbog komplikacija je 9mj u komadu ili 12mj zadnjih 2 gosine s prekidima,  a uvijet staza za punu naknadu tokom prvih 6mj porodiljnog je 12mj u komadu ili 18mj s prekidima u zadnje dvije godine. Ako nisi pod ugovorom za vrijeme otvaranja porodiljnog,  bez obzira na prethodnih staz porodilji ces dobiti kao nezaposlena majka. Jednako tako,  ako nisi pod ugovorom ne mozes na bolovanje,  jer je bolovanje pravo iz radnog odnosa. Valjda je jasno.

10.03.2013. Maksim 💙
    04.06.2018. Aleksandar 💙

• Nusha01
    10. Svibanj 2018. 02:52

Pozdrav,
    korisnica sam porod.naknade za nezaposlene majke i beba mi danas navršava 6 mjeseci. Jesam li trebala produžiti porod.dopust ili ne treba nista s obzirom da sam u klasi 'nezaposleni'?
    Hvala!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.