Porodiljna naknada

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    ikyri
    21. Rujan 2017. 15:02

EveM

Znači, bez obzira što bi na komplikacijama bila 10-15 dana ne ispati mi se vraćati?

Računat ce ti se place zadnjih 6mj. Nece ti sad ta jedna placa toliko srušit prosjek, ali dio place koji ti se racuna je onaj bez novaca od hzzo-a i to zbrojiš s još 5 placa i podjeli pa vidi koliko ti se isplati to primat 7 mj...umjesto punog prosjeka i koliko ti se isplati bit do kraja trudnoce na komplilacijama s obzirom na razliku od place.... Ako hoces radit odi radit. Ali to je tvoja beba i tvoja trudnoca i ti razmisli kome se ideš dokazivat i pod koju cijenu. Ako si s razlogom na komplikacijama imaš razlog da i ostaneš tako. 

• V1986
    25. Listopad 2017. 15:04

Pozdrav :)
    Molim pomoć ako koja od vas zna..

Ovako, do 9.9.2016. Sam bila na porodiljnom (nezaposlena),  zaposlila sam se 15.12.2016.-30.4.2017, zatim od 15.5.-19.5 i onda opet od 24.5 do sad (ugovor mi ističe 31.12) e sad imam pitanje.. do kojeg bi datuma trebala raditi da steknem uvjete za punu naknadu na komplikacijama?! 
    Hvala vam puno na odgovoru.. meni je to sve nekako zbunjeno

P.s. pikiram na onaj staž s prekidima

• Ana1987
    26. Listopad 2017. 16:56

POzdrav cure, imam pitanje. AKo je odgovor već bio negje molim da me usmjerite :D da ne čitam unazad :D 

Znači termin mi je 05.03. Na komplikacijama sam.  Po mom izračunu 45 dana prije poroda pada 19.01. Znači ostvarujem pravno na porodiljnu kao zaposlena. E sad, meni se prekida ukogor 25.01. 6 dana nakon. Da li ja ostvarujem puno pravo s obzirom da sam kao zaposlena ušla u porodiljni ili ? da li ću dobivati samo 6 mjeseci kao zaposlena pa ostatak kao nezaposlena? ili imam pravo na svih godinu dana kao zaposlena? ako se neko razumije u to i ako razumije moje pitanje bila bih zahvalna na odgovoru :D da znam šta me čeka :D

• Martina@@
    30. Listopad 2017. 16:01

Dobar dan!Dali mi moze itko reci imali pravo zena koja se nedavno doselila u Hrvatsku pravo na porodiljnu naknadu..??

Martina@@

• Tina91
    03. Studeni 2017. 19:26

Pozdrav mame. Da li mozda znate, ako nisam prijavljena na burzu, imam li pravo na porodiljna naknadu?
    Termin je u 4mj, do prije mjesec dana sam bila na burzi ali sam skinuta jer se nisam javila za 9 mjesec. I sad nemam pravo prijavljivanja 3 mjeseca. Sto znaci da necu biti u komadu prijavljena 9 mjeseci na burzi. 🤔

• V1986
    05. Studeni 2017. 18:09

Kristina Krvavica

Pozdrav mame. Da li mozda znate, ako nisam prijavljena na burzu, imam li pravo na porodiljna naknadu?
    Termin je u 4mj, do prije mjesec dana sam bila na burzi ali sam skinuta jer se nisam javila za 9 mjesec. I sad nemam pravo prijavljivanja 3 mjeseca. Sto znaci da necu biti u komadu prijavljena 9 mjeseci na burzi. 🤔

Imaš. Porodiljni tj. Zdravstveno nema veze s biroom :)

TonkinaPrija
    06. Studeni 2017. 23:26

Ana1987

POzdrav cure, imam pitanje. AKo je odgovor već bio negje molim da me usmjerite :D da ne čitam unazad :D

Znači termin mi je 05.03. Na komplikacijama sam. Po mom izračunu 45 dana prije poroda pada 19.01. Znači ostvarujem pravno na porodiljnu kao zaposlena. E sad, meni se prekida ukogor 25.01. 6 dana nakon. Da li ja ostvarujem puno pravo s obzirom da sam kao zaposlena ušla u porodiljni ili ? da li ću dobivati samo 6 mjeseci kao zaposlena pa ostatak kao nezaposlena? ili imam pravo na svih godinu dana kao zaposlena? ako se neko razumije u to i ako razumije moje pitanje bila bih zahvalna na odgovoru :D da znam šta me čeka :D

Mislim da se u roku 30 dana moras prijaviti na biro, a samim time i na HZZO i da se od tada vodis kao nezaposlena i primas naknadu za nezaposlene. Postoji li sansa da zamolis poslodavca da ti produzi ugovor?

• Ana1987
    08. Studeni 2017. 15:37

TonkinaPrija

Ana1987

Znači termin mi je 05.03. Na komplikacijama sam. Po mom izračunu 45 dana prije poroda pada 19.01. Znači ostvarujem pravno na porodiljnu kao zaposlena. E sad, meni se prekida ukogor 25.01. 6 dana nakon. Da li ja ostvarujem puno pravo s obzirom da sam kao zaposlena ušla u porodiljni ili ? da li ću dobivati samo 6 mjeseci kao zaposlena pa ostatak kao nezaposlena? ili imam pravo na svih godinu dana kao zaposlena? ako se neko razumije u to i ako razumije moje pitanje bila bih zahvalna na odgovoru :D da znam šta me čeka :D

Mislim da se u roku 30 dana moras prijaviti na biro, a samim time i na HZZO i da se od tada vodis kao nezaposlena i primas naknadu za nezaposlene. Postoji li sansa da zamolis poslodavca da ti produzi ugovor?

problem je što sam ga već zamolila i do tada mi je produžio..jer smo se vodili mišlju da ako budem prijavljena do trenutka kada ulazim na porodiljni možda uspijem nešto ostvariti..i to mi je jedva nategnuo :(

• Jelena​
    09. Studeni 2017. 20:50

Pozdrav mamice, ovako imam pitanje, na komplikacije sam otišla u toku ugovora koji kasnije nije produžen, ali se zbog komplikacija vodim još uvijek ko zaposlena, e sad zanima me ako dogovorim s poslodavcem da me ostavi u radnom odnosu da li on ima ikakih troškova za mene? Ko mi isplaćuje porodiljni hzzo ili?

Confused
    10. Studeni 2017. 13:10

Jelena

Pozdrav mamice, ovako imam pitanje, na komplikacije sam otišla u toku ugovora koji kasnije nije produžen, ali se zbog komplikacija vodim još uvijek ko zaposlena, e sad zanima me ako dogovorim s poslodavcem da me ostavi u radnom odnosu da li on ima ikakih troškova za mene? Ko mi isplaćuje porodiljni hzzo ili?

Nema on nikakvih troskova,ides na teret hzzo

Mama 3 cure

❤️Paola 17.6.2010.
    ❤️Hajdi 15.9.2014.
    ❤️Veronika 13.6.2018.
    💙U iščekivanju 👶 29.11.2021.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.