Porodiljna naknada

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    ikyri
    16. Rujan 2017. 20:38

Dakle imala bi staža 11 mj i 27 dana i nebi dobila 100% naknadu prvih 6mj. I znam da se curama i to desilo.

16. Rujan 2017. 20:45

ikyri

Ma to su neke cure rekle. Ja znam šta piše u zakonu. Pročitaj si. Treba to sve kalkulirat što prije i dobro se informirat. Meni je falilo par dana za 100% naknadu prošlu trudnocu ali sam ja to jako brzo saznala i promjenila dan zadnje menstruacije za samo par dana i stekla uvjet.

Kakve veze ima zadnji dan menstruacije?
    Nema mi logike to nepuna tri mj. To su gluposti. Njima su bitne isplate placa, po tome se racuna. Po toj prici ti mos radit 2 mj i 2 dana i to je ka validno.. nikakve mi logike tu nema...pogledat cu bas sad taj clanak.

ikyri
    16. Rujan 2017. 20:50

Dalmatinka

ikyri

Ma to su neke cure rekle. Ja znam šta piše u zakonu. Pročitaj si. Treba to sve kalkulirat što prije i dobro se informirat. Meni je falilo par dana za 100% naknadu prošlu trudnocu ali sam ja to jako brzo saznala i promjenila dan zadnje menstruacije za samo par dana i stekla uvjet.

Nema mi logike to nepuna tri mj. To su gluposti. Njima su bitne isplate placa, po tome se racuna. Po toj prici ti mos radit 2 mj i 2 dana i to je ka validno.. nikakve mi logike tu nema…pogledat cu bas sad taj clanak.

Ima jer ti ginekolog po njemu termin izračuna a 28 dana prije termina otvaraš porodiljni i s tim datumom moraš imat točno 12 mj staža. Dakle dogovorit se rano s ginekologom za tih par dana ili rec da si zabunom prvi put trekla.krivi datum i sl. 

16. Rujan 2017. 20:58

ikyri

Dalmatinka

ikyri

Nema mi logike to nepuna tri mj. To su gluposti. Njima su bitne isplate placa, po tome se racuna. Po toj prici ti mos radit 2 mj i 2 dana i to je ka validno.. nikakve mi logike tu nema…pogledat cu bas sad taj clanak.

Ima jer ti ginekolog po njemu termin izračuna a 28 dana prije termina otvaraš porodiljni i s tim datumom moraš imat točno 12 mj staža. Dakle dogovorit se rano s ginekologom za tih par dana ili rec da si zabunom prvi put trekla.krivi datum i sl.

Al nije 45? Doduse u mom slucaju je svejedno 28 il 45
    Nez vise nista.. ja san se vodila ovim sta pise 2 isplate placa koje ja iman a s obziron da se gleda zadnjih 6 mj ulaze mi te place za 6 i 7 mj. 

Pixii
    17. Rujan 2017. 13:00

Dakle da bi imala pravo na punu naknadu moras odraditi najmanje 3 mjeseca sto je 2 isplate place jer ti se zadnja isplata ne racuna zbog toga sto se isplacuje u istom mjesecu u kojem si otvorila komplikacije.
    Npr. Ja sam bila na porodiljnom, ponovo ostala trudna pa sam isla raditi od 1.6 i komplikacije sam otvorila 1.9. To mi je tocno 2 isplate place, brojat ce mi placu za 6 i 7 mj, 8mj se ne racuna jer firma islacuje 13.9 a to je vec mjesec u kojem sam imala otvorene komplikacije. 
    Tako da u tvom slucaju padas na minimalac kao nezaposlena osoba jer nemas minimalan broj isplata

17. Rujan 2017. 22:41

Pixii

Dakle da bi imala pravo na punu naknadu moras odraditi najmanje 3 mjeseca sto je 2 isplate place jer ti se zadnja isplata ne racuna zbog toga sto se isplacuje u istom mjesecu u kojem si otvorila komplikacije.
    Npr. Ja sam bila na porodiljnom, ponovo ostala trudna pa sam isla raditi od 1.6 i komplikacije sam otvorila 1.9. To mi je tocno 2 isplate place, brojat ce mi placu za 6 i 7 mj, 8mj se ne racuna jer firma islacuje 13.9 a to je vec mjesec u kojem sam imala otvorene komplikacije.
    Tako da u tvom slucaju padas na minimalac kao nezaposlena osoba jer nemas minimalan broj isplata

Meni ne znaci za komplikacije jer neman uvjet sta se tice mjeseci (Sor se ne racuna za komplik ali je za porodljni). A za porodiljni iman uvjet sta se tice mj i dvi isplate za 6 i za 7 mj. Iza san otvorila komplik. A termin mi 31.12. Znaci ja 6 mj prije otvaranja porodiljnog iman dvi isplate.
     Za komplikacije bi tribala radit 3 mj jer mi ka sta si rekla ta zadnja placa ne ulazi u obracun al to mi ionako ne znaci jer neman uvjet tako da san ja bazirana na porodiljni :D

EveM
    20. Rujan 2017. 17:55

Pozdrav! Imam nekoliko pitanja pa vas molim za pomoć.     Ginekolog mi je otvorio komplikacije dosta ranije od planiranog( opravdan razlog) no ukoliko mi bude bolje kroz 2-3 tj se mogu vratiii na posao. Zanima me, kako se onda računa ako prekinem komplikacije radim npr 2 mj i odem opet na komplikacije? Da li se u prosjek racuna i plaća ispaćena za ovaj mjesec( npr radila sam 15 dana pa su mi otvorene komplikacije) ili se računaju samo ispate pune plaće? Da li će mi to rušiti prosjek kasnije porodiljne naknade? I sto ako nedaj boze se nesto zakomplicira i moram opet na komplikacije...da li si time rusim prosjek. Inace imam uvjet 12.mj i placa mi je veca od 4200 .hvala unaprijed!

https://lmtm.lilypie.com/DDa4p1.png

ikyri
    20. Rujan 2017. 18:15

EveM

Pozdrav! Imam nekoliko pitanja pa vas molim za pomoć.   Ginekolog mi je otvorio komplikacije dosta ranije od planiranog( opravdan razlog) no ukoliko mi bude bolje kroz 2-3 tj se mogu vratiii na posao. Zanima me, kako se onda računa ako prekinem komplikacije radim npr 2 mj i odem opet na komplikacije? Da li se u prosjek racuna i plaća ispaćena za ovaj mjesec( npr radila sam 15 dana pa su mi otvorene komplikacije) ili se računaju samo ispate pune plaće? Da li će mi to rušiti prosjek kasnije porodiljne naknade? I sto ako nedaj boze se nesto zakomplicira i moram opet na komplikacije…da li si time rusim prosjek. Inace imam uvjet 12.mj i placa mi je veca od 4200 .hvala unaprijed!

Rušit ce ti prosjek ako se vratiš na posao. Ako ostaneš na komplikacijama nece! Ostani doma i uživaj.

Pixii
    20. Rujan 2017. 20:19

Nikako ti se ne isplati vracati na posao, uzivaj u pripremama za bebicu :)

EveM
    21. Rujan 2017. 09:06

Znači, bez obzira što bi na komplikacijama bila 10-15 dana ne ispati mi se vraćati? 

https://lmtm.lilypie.com/DDa4p1.png

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.