Sad sam na porodiljnome s blizncima, i do kraj 3-ce godine cu roditi jos jedno dijete. U radnome sam odnosu.
Zanima me po novome zakonu kako funcionira s porodiljnog na porodiljni?
I koje papire trebam odnositi kad ga budem otvarala?
S obzirom da sam u radnom odnosu a na porodiljnom kad ga otvaram 28 ili 45 dana ranije?
Pozdrav, trebam pomoc. Radila sam 18 mjeseci zadnje dvije godine na pola radnog vremena. Imam li pravo na puni iznos porodiljne naknade ili se to smatra kao da sam radila 9 mjeseci? Sad sam ima nekoliko dana pocela raditi puno radno vrijeme, kolika ce mi biti naknada kad rodim, tj. hoce li se racunati po punoj placi ili pola place koju sam primala dosad? Hvala
Sad sam na porodiljnome s blizncima, i do kraj 3-ce godine cu roditi jos jedno dijete. U radnome sam odnosu.
Zanima me po novome zakonu kako funcionira s porodiljnog na porodiljni?
I koje papire trebam odnositi kad ga budem otvarala?
S obzirom da sam u radnom odnosu a na porodiljnom kad ga otvaram 28 ili 45 dana ranije?
Da bi primila naknadu od 100% place u prvih 6 mj moraš radit 3mj. imat tri platne liste. Kako si vec dvije godine doma ako ti je termin nakon nove godine otvori sva tri godišnja odmora na koja imaš pravo (ako ih nisi iskoristila) i imat ces tri platne liste i pravo na 100% naknadu prvih 6mj i drugih 6 do onih 4200kn.
Ako si bila puno vrijeme na komplikacijama sto s blizancima si sigurno bila mislim da ta 3 godisnja vec mozes uzet.
Mozda glupo pitanje, prvih 6 mj dobivamo puni iznos place nevezano kolika ona bila ili? Imam 4ipol godine neprekinutog radnog staza
Samo je bitno da je to.prijavljena placa a ne ono što dobivaš pod troškove ili na ruke ... ono što se oporezuje to dobivaš
Moze netko tko zna odgovoriti racuna li mi se 18 mjeseci rada na pola radnog vremena (zbog manjeg obujma posla, poslodavac me primio na pola satnice) kao 18 ili kao 9 mjeseci rada za porodiljni? Puno hvala!
https://klokanica.24sata.hr/trudnoca/trudnica/ako-sam-radila-na-pola-radnog-vremena-koliko-ce-mi-biti-porodiljna-naknada-4775
Sortiraj odgovore
Najstariji