Porodiljna naknada

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • ljeto777
    30. Kolovoz 2017. 20:43

odi  na hzzo ne na burzu tamo se jos nemas sta javljat.a hzzo ce ti vodit staz dok ti traju komplikacije i imat ces pravo na  tih 830 kn.

31. Kolovoz 2017. 01:40

Sad sam jos na komplikacijama iduci tjedan bi zatvorila komplikacije i otvorila porodiljni pa me zanima sta sve treba od dokumenata. 

• Bebushka
    31. Kolovoz 2017. 07:13

Meni su trrbale samo doznake za rodiljni od doktora i tamo sam ispunila jedan formular u dva primjerka...isto sam isla ravno s komplikacija

• Marta2712
    31. Kolovoz 2017. 12:04

Lijepi pozdrav, 
    drage moje molim Vas pomoć. Ovo mi je prva trudnoća i nisam baš na čisto sa naknadama za porodiljni. Znači ovako, trenutno sam na bolovanju oznaka GO zbog kontrakcija. Na sljedeći pregled idem 13.9. Trudna ću tada biti točno 20 tjedan. Ako kontrakcija neće biti da li mi se isplati prekidati bolovanje ili da idem raditi s obzirom da mi je plaća oko 8.000 kn neto. Čisto pitam zbog naknade za prvih 6 mjeseci. 

Veliko hvala 

• Mama90
    31. Kolovoz 2017. 12:39

Ti najbolje znas  s koliko love mozes zivjeti. Na tvoju placu na komplikacijama (doznaka G0) mozes dobiti 4250 max s tim da trebas od firme dobiti 3300 kn jednokratnu pomoc nakon 90 dana bolovnja (u komadu). Kada krene porodiljni (28 dana prije termina poroda) onda prvih sest mjeseci dobivas svoju placu, odnosno 100% od osnovice za naknadu place. Cuj, ako ti posao nije stresan i fizicki tezak nemas zasto biti na bolovanju, ali opet ako ti je bilo sto upitno u trudnoci, ostani doma i uzivaj, nema tih para koje ti mogu to nadoknadit, a ne sekiraj se, na poslu ti nitko nece reci hvala za trud. 

ikyri
    31. Kolovoz 2017. 12:41

Marta2712

Lijepi pozdrav,
    drage moje molim Vas pomoć. Ovo mi je prva trudnoća i nisam baš na čisto sa naknadama za porodiljni. Znači ovako, trenutno sam na bolovanju oznaka GO zbog kontrakcija. Na sljedeći pregled idem 13.9. Trudna ću tada biti točno 20 tjedan. Ako kontrakcija neće biti da li mi se isplati prekidati bolovanje ili da idem raditi s obzirom da mi je plaća oko 8.000 kn neto. Čisto pitam zbog naknade za prvih 6 mjeseci.

Veliko hvala

Računa ti se prosjek plaća, komplikacike se ne broje. Akomti je plaća prije bila 8000kn dobivat ćeš prvih 6mj taj iznos...ako imaš12 mj staža itd.

Pixii
    02. Rujan 2017. 16:02

Komplikacije se broje u prosijek za porodiljni samo ako si npr. sada na komplikacijama pa ih onda zatvoris odes raditi i ponovo otvoris kasnije komplikacije ili ides na porodiljni. Znaci prekidati komplikacije i vracati se na posao se nikako ne isplati. U slucaju da s komplikacija ides direktno na porodiljni tada ti u prosijek idu samo isplate place prije otvaranja komplikacija.

ikyri
    02. Rujan 2017. 16:16

Da ima neka caka. Ja sam bila na porodiljnom oko 2mj i onda otvorila godišnji pa tek onda išla na porodiljni i nije mi utjecalo. Mislim da ili izravno s komplikacija na porodiljni ili moraš bit sigurna da ces u 6mj imat tri platne liste za prosjek plaće. Tako da bolje ostat na komplilacijama.

NevaNevičica
    03. Rujan 2017. 09:59

Ja sam išla na komplikacije prošle godine u 11.mj, predavala sam prosjek plaće od 6mj, ne od 3mj. Također, u 6/16 bila sam 2 tjedna na komplikacijama, no to je završilo pobačajem, i to bolovanje mi je ušlo u prosjek, odnosno srušilo ga jer mi je firma isplatila plaću za 2 tjedna, ono što se dobije od hzzo ne računa se.

ikyri
    03. Rujan 2017. 15:40

Moraš predat 6mj. ako imaš 6mj. ali ako nemaš su dovoljne 3. A računa se 6mj od zadnje platne liste. Znači ako si na komplikacijama cijelu trudnoću računa se ono ranije. Ako prekineš komplilacije moraš imat tri pune platne liste u 6mj. ...ako ih nemaš bace te na minimalac! Dakle ako si 3mj na komplikacijama imaš tri platne liste kako god okreneš ali ako si dulje pa otvoriš godišnji samo jer imaš pravo na to. Broji ti se go. kao zadnja platna lista i onda ti računaju prosjeke 6mj. od tada i nemogu izračunat prosjek te padneš na minimalac. I da ranije srušene plaće zbog komplikacija i sl..sruše prosjek ali ne taj.mj kad kreneš s komplikacijama jer predaš prosjek dok još taj mj. nije gotov pa ga ne uračunaju.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.