Porodaj i vode je tr.na merkuru

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    S@r@
    04. Lipanj 2020. 21:25

Valkris

Julie

Ima jedna super knjiga ako želite, ima svega, o dojenju, cijepivima, prehrani, dojenačku bolestima, zubima, njezi ma svašta. Zove se godine prve zašto su važne od našeg poznatog pedijatra Jovancevica. Mislim da je 150 kn, dobit ćete u njoj odg na hrpu pitanja

Ma ne znam kak se zovem ni kak se obrve čupaju, a nr da trenutno knjige stignem citati 🙈🙈🙈🙈
    Salu na stranu, al tak je nekak haha hvala u svakom slucaju 😉 imam onu od juula pa sam negdje na desetoj stranici već par tjedana 😁😁

Hahahs slazem se .imam brdo knjiga.veliki sam ljubitelj al ne stizem..jedva se obrijem😂😂
    Na kraju nisu zubici tj.jesu al tek svrbe ,na grupi na fbu (mama pricalica)ima istva di tak svrbe a izbe za mj,dva ..😩
    To za vrtic neci ni komentirat,idiotizam,mozes ga upisat prije 2 god.ako ne koristis porodiljni

Odg..na sve idem str po str.jer eto nisam bas bila aktivna posto su mi gosti dolazili kako nisu zbog corone
    Iskreno kako vi to behandlate? 
    Uzasno me zamara i ne volim vise bas goste,pokvare mu rutinu i onda je ludilo,nit spava kad inace nit ista,ubi me to. -.- 

S@r@
    04. Lipanj 2020. 21:28

Julie

Pa igraju se unutra, ne bi bas da place unutra jer to mi je tužno, imamo Casmatino pa ćemo kombinirati, malo jedno malo drugo. Kad krenu u pohode bas je nezgodno, mi imao onu ogradicu metalnu ali on kad dođe do nje i ne može dalje krene plac. Bome svo odradili 3u1 ali sad je super. 😊

Ee tu podlogu sam bas jucer kupila i danas dosla.divna jee...nikad bolje.
    A siromak nemre dalje a on bi :/ ,stalno ta cjepiva ajme.

Eee bas tako vrijeme leti,vec 4 mj.zbilja bi isto mali da je 😂😂😂😂kad ga bosim iz dnevne u sobu a on spava tak je sladak d anemrem vjerovat da je to moj bebolino i da je mali a veliki vec😁

S@r@
    04. Lipanj 2020. 21:30

Julie

Damnarex bas gledam tvoju lenticu i pomislim se pa curka će ti uskoro 4 mj 🥰😁 bome vrijeme leti, eto moj za 2 tjedna 9 mj.
    Koristili smo cepice i sirup paralelno, mogu vam napisati kako se daju paracetamol i ibruprofen ako vas zanima, nije loše znati. Bas je imao visoki temp mišić, do 39.4 je čak išla i to po noći, 5. dan se osuo no to su mi rekli da je normalno.
    Ima manjih vrtića ima i onih putnih krevetića u kojima se može igrati koji su ko pravokutnik, možeš pustiti i na podu pa uzmeš one puzzle brojeve. Ne znam sad koliko ti je maleni boravak ali možda nešto od toga stane.

Uu volim svaku informaciju.
    Pa covjece i tvoj vec 9 mj.sok😳😳😳 
    Jadnicak kak je njemu negdje bilo:///// jel se umiri od brufena i paracetamola? 

S@r@
    04. Lipanj 2020. 21:37

Valkris

Julie

Valkris skicnula sam svoju staru temu pa vidim da si pisala za kasice, ja ti povrtne uvijek kuham, voćne kupim, inače sad tek dolazi sezona a kad smo mi krenuli krajem veljače nije bilo niti marelica ni bresaka ni svega sto smo isprobavali, jabuke se ne preporučaju tako rane nego one proljetno ljetne zbog nekih pesticida, ubi me sad koga/čega. Možeš skuhati jabukicu, krušku i imaš i sokic, od jabuke je finiji, tako cure moje kažu pa zgnječiti i dati, povrtne kad budeš uvela mrkvicu recimo možeš dati i kupovnu da ne kuhaš pol mrkve 20 min ali meni su finije te koje sama radim, povrtne jel, voćne su mi Fine kupovne pa se ne zezam sa kuhanjem, mi smo sad već veći pa znjecim bananu i možeš recimo u to dodati i kupovnu jabukicu kasicu ili ne moraš, kako god.

Da, jer cemo krenuti uskoro s kasicama, a dosta frendica mi reklo da su kupovale isto.. Pa kemijam.. Ja sam nekako mislila da to sve budem kuhala na pari. Kad ono jedna kaze da je kuhala u vodi ne na pari, druga je cak stavljala malo soli jer mala nije htjela jesti.. Treca kaze da je dobila detaljne smjernice od pedijatrice i drzala se toga 🤷‍♀️
    Ti si na pari kuhala sve? Ma mislim da cu i ja kupiti nekad neke.. Ali nama je super sad jer ce bit svega sezonskog :)

Bas mi je mama pricala jucer da sam jela vocne kupovne isto sam zimska beba pa nije voca bilo ,veli voce super ,sve sam se razmazivala i mljackala ali povrce nikako,to samo ako je kuhala sama..ni one bolonjez i to da to nije palilo.
    Julie jel jos dojis tu i tam ili si skroz zavrsila s tim?
    Malo me hvata frka kak ce se tog ostavit jer nema dude i dalje.
    Grcici su prosli hvala Bogu ima vec 2 tj skoro d aih nema al zna plakat ptije kakanja i naprezat se al nista strasno naspram tog svega.
    Buraz mi isto kaze da pedijatri po novom daju vec sa 4 mj papir a uputama za kasice da se moze krenut.
    Mozda pricekam rade 5mj ,a sad dam za probu zlicicu dve tipa jabuke kuhane 

Super za brufene i to da si rekla❤
    Lupocet imam i davala sam,bljucne mi kao ne pase mu ,okus maline je...ono gorko slatka kombinacija,cepic mi je bio onda super al nemrem ga na pol pa onda jer mu je tesko onda stavit pa place ,i to kaj velis ,s.....je kaj stalno kaka pa nikad neznam😂😂😂

Julie
    07. Lipanj 2020. 15:26

Da, nezgodno je to jer se cepic reže po dužini i onda može zapeti a to ih sigurno smeta i iritira. Naravno ja koristim i cepic ali mi stavimo cijeli pa je lakše tako.
    Kasice ne znam zakaj neki pedijatri forsaju s 4 mj već, možda jer se po novom ranije uvode alergeni da se vidi kako dijete reagira, meni je to suludo, imali smo reakciju na mliječnu bjelančevinu u Hipp combiotiku i to je takav stres da najrađe ne bi ništa davala od alergena 🙈 još mi s dermatitisom kojeg držimo pod kontrolom moramo dodatno paziti.
    Ne dojim već 2 tjedna, dala mu prekjučer iz zezancije jer sam se presvlačila i on gleda u siseke i sav se razlamatao kad obo ništa, on ju primi rukicama al ne pokušava uopće sisati, jako brzo zaborave na nji kad se skinu, nevjerojatno, ko da nikad nisu niti sisali. 🙈
    Mi bi sad trebali uvesti jogurt, sir, bjelanjak, ne znam čeg se vise bojim 😬😬😬 to ćemo čitav 9 mjesec i onda sa 10 žumanjak i jagode.
    Nadam se da neće biti reakcija

Julie
    07. Lipanj 2020. 15:31

Pišem tak rascjepkano da mi ne bi rekli da je preduga poruka 🤦🏽‍♀️  upravo se vraćamo sa terma, bili u sv. Martinu, on je uživao u bazenu ko da je mali tuljancic 🥰🥰🥰
    Još sam htjela reci za dudicu mi ju koristimo za uspavati i kad je cendrav pa ti nemam neki prijedlog sto bi mogla ako će biti panike osim možda nošenja.
    Predali smo papire za vrtić 😬 nije mi drago da ide u jaslice iako ću gledati da je vise sa sekom nego tamo barem tu prvu godinu ili ako bude sreće da ostanem brzo trudna bude sa mnom. 🥰
    E da i za te sirupe/cepice, umiri ih naravno, uspava doduše ali preživi se 🥰
    Svašta sam sad napisala bez glave i repa 🙈

Valkris
    08. Lipanj 2020. 10:13

Napisem sve i zove me iz vrtica i obrise se sve 😡😡😡
    Jesu i vas zvali? 

Valkris
    08. Lipanj 2020. 10:37

Fosti, A jbg, mene isto nervira jer mu se sve poremeti, al on je takav zavodnik, on se svima njima smjeska, super mu je, svi ga nose 🤭
    Rastuuu brzooo, moj je isto velikiii bas, zilavko 🥰🥰
    Meni je rekla da cepice rezem bas po pola, ne uzduz 🤷‍♀️
    Kakva im bude reakcija? Crvenilo ili?
    Predobro za bazen 🏖️🏖️🏖️, s koliko smiju? 6 mj?
    I mi se planiramo kombinirati da sto manje bude u jaslicama 🤭🥰

Julie
    08. Lipanj 2020. 16:03

Nisu, ali eto očekujem posto su znaci krenuli.... u bazen možeš već s 3 mjeseca iako nije nigdje navedeno točno kad, klor je jak pa ne bi bas jako malu bebicu vodila. 
    Reakcija na hranu je bolje da ti ne kažem, jako crvenilo, izgleda ko urtikarija, moj Marin je bas imao jako 😱😱😱 to je sistemska koja se očituje tamo oko uništava alergena (usta) a ona anafilaktica je još opasnija, natice im usna šupljina i može doći do gušenja jer nemoze proći zrak 😱😱😱😱 još mi zvali Rebro jer je bilo iza 8 navečer. Inače nove namirnice svakako dati do ručka za ne daj Boze reakcije da stignete pedijatru 

Valkris
    09. Lipanj 2020. 11:33

O jbt.. Ispanicarila bih odmah 😱 i na hitnu otisla.. 
    Jooj nadam se da necete imati reakcije nikakve 🤞🤞 a ni mi kad krenemo s dohranom.. 
    Mi prrstali s Biogaiom i ne znam jel slucajnost ili ne al puno mirnije spava.. Normalno kaka i dalje.. I sve normalno 🤷‍♀️ bar nećemo pare trosit na to 😂
    Ili mi treba probiotik kad uvedemo dohranu? 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI