Iskustvo Merkur:
Doktori u TA odlicni: dr Kejla i dr Bertovic-Zunec oboje divni mladi njezni 10/10
Rađaona : Stasenko, Hodzic uzasni, grubi, bezobrazni 1/10
Kardum, Planinic Rados, Bakula njezni, pristupacni 10/10
Babice i med sestre u radaoni divne, strpljive 10/10
Sestre na odjelu i sestre za bebe cista 1, bezobrazne, bahate, nepristupačne 1/10
Hrana 3/10, rucak ok, dorucak snita sira+2snite kruha, ili 2 snite parizera+kruh.. Onak..
Salteruse na svakom salteru uzasno neljubazne i ne znaju svoj posao 1/10.
Vratila bih se tamo samo zbog doktora i babica iz radaone. Sve ostalo otkaz.
A i mislim da mi je previse forsiran porod, prerano, da su me trebali pustiti jos malo u mojim trudovima pa i to utjece na dojam.. Radala sam 24h. Ocito nest nije islo kak je trebalo.
Ukupni dojam 4-5/10.
Uzela sam tanje uloške danas jer mi manje curi
. Do sad je bila poplava pa su mi ti chicco trebali.. Nadam se sad brzom zarastanju rane 🙈
Iskustvo Merkur:
Doktori u TA odlicni: dr Kejla i dr Bertovic-Zunec oboje divni mladi njezni 10/10
Rađaona : Stasenko, Hodzic uzasni, grubi, bezobrazni 1/10
Kardum, Planinic Rados, Bakula njezni, pristupacni 10/10
Babice i med sestre u radaoni divne, strpljive 10/10
Sestre na odjelu i sestre za bebe cista 1, bezobrazne, bahate, nepristupačne 1/10
Hrana 3/10, rucak ok, dorucak snita sira+2snite kruha, ili 2 snite parizera+kruh.. Onak..
Salteruse na svakom salteru uzasno neljubazne i ne znaju svoj posao 1/10.
Vratila bih se tamo samo zbog doktora i babica iz radaone. Sve ostalo otkaz.
A i mislim da mi je previse forsiran porod, prerano, da su me trebali pustiti jos malo u mojim trudovima pa i to utjece na dojam.. Radala sam 24h. Ocito nest nije islo kak je trebalo.
Ukupni dojam 4-5/10.
Svaka cast kako si ti zapamtila imena doktora, ja ih pola ne znam po imenu🙈🙈 ove neznam osim dr Stasenko.
.
Vidis, meni med. Sestre nisu bile toliko grozne, nisu bile top topova al mi nisu bile za jedinicu🤷
Neke su fkt bile bahate i drzale se ajme meni..pogotovo ona stara sjeda kratkokosa🙄🙄
Slazem se za dorucak, uzas. Al rucak i vecera super😎
.
Od pucanja vodenjaka 24h??😦
Uzela sam tanje uloške danas jer mi manje curi
. Do sad je bila poplava pa su mi ti chicco trebali.. Nadam se sad brzom zarastanju rane 🙈
Poslije pisekenja isperi vodom dole i posusi..i tako svaki put ( nez dal vec to radis, ako da, zanemari).
Msm da je to meni puuno ubrzalo oporavak. I eto nakon 2 tjedna mi je bilo bolje, a neki dan mi skroz pali savovi💪
.
Sara jel ti jos ispires vodom dole? Ja da, al brijem prestat posto su pali savovi🤔 hmm nisam pametna.
Ma meni su se valjda zaredale bahate sestre, mozda je jedna bila ok..
Rucak i večera su bili ok da..
Od busenja vodenjaka je proslo 15h ili 16, od zaprimanja u bolnicu 19h brijem. Od pocetka trudova 24h.
Previse mucenja. Previse i od nasilnog busenja vodenjaka na 3cm otvorena, voda mlijecna, nije ni tu bila opasnost za bebu. Bas kao forsiran porod.
___
E da, zaboravila spomenuti, ukupan dojam rusi i to da su mi odnijeli dijete nakon poroda i pitala sam 100x sta je s njim i nitko mi nije htio nista reci. Onako izmučena od poroda sam jos satima čekala cuti sta mi je s djetetom i kako izgleda.. U strahu i čovjek si vrti svakakve filmove.
.
Da tak radim, ispirem i nije me niti jednom peklo. I spricam octeniseptom. Al boli me sve to dolje mislim da i od krivog tiskanja/napinjanja opcenito 🤷♀️
Ma meni su se valjda zaredale bahate sestre, mozda je jedna bila ok..
Rucak i večera su bili ok da..
Od busenja vodenjaka je proslo 15h ili 16, od zaprimanja u bolnicu 19h brijem. Od pocetka trudova 24h.
Previse mucenja. Previse i od nasilnog busenja vodenjaka na 3cm otvorena, voda mlijecna, nije ni tu bila opasnost za bebu. Bas kao forsiran porod.
___
E da, zaboravila spomenuti, ukupan dojam rusi i to da su mi odnijeli dijete nakon poroda i pitala sam 100x sta je s njim i nitko mi nije htio nista reci. Onako izmučena od poroda sam jos satima čekala cuti sta mi je s djetetom i kako izgleda.. U strahu i čovjek si vrti svakakve filmove.
.
Da tak radim, ispirem i nije me niti jednom peklo. I spricam octeniseptom. Al boli me sve to dolje mislim da i od krivog tiskanja/napinjanja opcenito 🤷♀️
Uff kad se sjetim, ja sam u trudovima bila vise od 24h, oko 28h.
Bas bezveze sta su ti busili vodenjak🙄🙄
.
Zasto su ti odnijeli dijete?? Nisu ga stavili tebi na prsa poslije rezanja pupcane?
Moj dojam na Merkuru je bio vrlo dobar. Nisam očekivala da ću dobiti trud, dva i ići roditi. Trajali su bome ali dobro. Hrana mi je zaista bila dobra. Jedan dan je to meso bilo očaj ali sve drugo ok, doručak nije bogat, ali u bolnici sam pa nisam očekivala vise. Imala sam uvijek za gricnuti svoje nešto, a i bila sam tamo tri dana tak da ok. Bilo je tu i odličnih ručkova i večera.
Osoblje koje me zaprimilo na odjel je bilo predivno, smjena noćna u kojoj sam krenula s pravim trudovima i ostalo je bila očajna. Jutarnja je bila mrak i odjel babinjaca kao sto sam i rekla fantastičan. Tako da bi dala ocjenu 7/10 samo zbog te noćne koja je trebala imati empatije i ne otići spavati nego se primiti posla. Kako sam od početka išla u TA tamo su sve i jedan koji je me pregledao bili odlicni. Dr. Matijevic, on mi je vodio čitavu trudnoću, dosta puta me je pregledao i dr. Roki, poseban čovjek, ja mislim da je pored njega milina rađati. Dr. Zmijanac koja mi je vodila porod je bila odlična. Slijedeća trudnoca ja bi svakako opet otišla tamo.
Ocito kak nas je potrefilo. I meni su divni bili u radaoni. Odjel koma, od komentara: sta bi ja stalno trebala biti u vasoj sobi (nakon sto smo sve 3 iz sobe zvale da dodju) itd.. Za bebe isto, cimerica pita jesu ga presvukli i koliko su mu dali dohrane, ova sestra okrece ocima i takve fore. I pitanja "jel to vama prvo dijete". Cemu? Ne, nema mjesta takvom ponasanjz prema izmucenim zenama i zenama koje zele dojiti npr al im ne ide pa ce zvat 3 puta sestru. I tako..
..
Za mene snita sira nije dorucak. Tocka. U petrovoj smo bar dobili i sir i salamu. 🤷♀️
Nisam ocekivala kraljevski tretman, ali dosta sam bila po bolnicama i sto se tice hrane ovo je najgora nazalost.. Ruckovi su bili ok.. Vecera se cak niti ne sjecam..
Meni su moji trudovi bili ok i izdržljivi i mogla sam komotno jos tak funkcionirati dok se ne smanje na par minuta npr. Nije ni meni jasno zasto su mi busili vodenjak.. Nit sam bila otvorena previse nit su trudovi bili cesti..
Uzeli su ga jer su ga nosili na grijanje.. Sta god to znacilo i tek su mi ga donijeli oko 6,7 ujutro.. Znači 4-5 sati nisam znala sta mi je s djetetom..
Zato je ukupni dojam nizak. Zbog sestara koje bi trebale olaksati boravak tamo makar trajao 3 dana i pokazati dojenje, presvlacenje itd.. A ne bacati bezobrazne komentare..
I to sto nitko nista ne govori sta rade. Zbaci nisu mi rekli da ce mi probušiti vodenjak, samo je stasenko dosla i bila uzasni gruba da sam vristala i pitala ju sta radi pa je rekla da busi vodenjak.
I onda mi mjeri tlak i odnese tlakomjer tamo u hodnik i pokazuje ostalima kao da nest nije ok a nitko nista ne govori.
I tako, dosta sitnica koje se nakupe
Reci ću još jednom da mi ne bas zao ali očito je da kako se potrefi. Za klopu fakat ne znam, Bogu hvala nisam bila nikako po bolnicama i nadam se da ni neću još dugo osim ako idem roditi pa fakat ne znam kak je drugdje hrana ali uvijek se vodim da je ta bolnička hrana light pa ono, moraš imati zalihe 🙊
Sto se djeteta tiče apsolutno svako pravo imaš ti i svaka druga majka znati i sto ti rade i sto je s bebom i sto su joj dali. Komentar poput prvo dijete je potpuno ne bitan i besmislen. Imaš pravo znati i i točka. One aludiraju očito na to kao ne znamo još ništa premdaaaaaa ima žena koje rađaju ko mutave a pojma o ničemu nemaju. Valjda ni kako dođe do trudnoće, kamoli sto drugo dok ima žena kojima je prvo dijete pa se informiraju i pripreme i zaista je to ružno da te netko tako podcjenjuje.
Sortiraj odgovore
Najstariji