ima draga, moja frendica, rodila je sad prije 4 dana ali nije tu na klokanici. ako te nesto zanima ja cu ju pitat pa ti prenijeti
I da dali se ostaje po starom 2porod ili se ipak ide 48 sati poslje poroda kuci. I dali bebica bude u njihovoj odjeci ili cu ja morat svoje nositi
I mene zanimaju te stvari...također pitaj jesu njoj ili nekom tko je bio s njom u sobi sestre htjele pomoć oko dojenja???jel smjela piti u rađaoni???
i ja se znatiželjno priključujem i čekam info. mada bumo mi na cr.išli najvjerojatnije ali sve drugo je dobro znati a možda ima i koja da je nedavno rodila na cr pa kakvi su uvijeti i to............???????????
Mislim da ja prva sad idem tamo, vec sam u velikoj pripremi, 39. tjedan :D.
Ovak, ne idem u trudničku pa nisam ziher, ali, bolje je da imate svoje spavaćice, za bebu obleka ne treba ali nije na odmet uzeti pelene za bebu jer im navodno nestane. Ja sam si spakirala u torbu za rađaonu (malu), svoju spavaćicu, papuče, labelo, onu vodu u spreju i uloške. Ostatak bu muž donio u velikoj.
Osoblje je tamo uglavnom super tak da nema brige, ali ako nešto želite / ne želite, svakako to napomenite ili napišite plan poroda na jednu stranicu, čisto da nešto ne zaboravite u kaosu :). U rađaoni u principu nedaju piti i ako vam probuše vodenjak nedaju da hodate, ali vi to uredno možete odbiti i čekati da vodenjak pukne sam i hopsati po lopti i šetati :). Što se vode tiče, ja sam pila "po skrivečki", muž mi je dao na prvom porodu, mislim da je to bezobrazno da ti nedaju piti s obzirom da je u drugim rodilištima to normalno. Jedino isto imajte na umu da vam neće dati da idete pišati pa vam idu na silu gurati kateter pa samo nastane kaos :D. Tražite lavor il neku posudu, moj topli savjet ;)
evo cure friskih informacija Rapcanvk necu ti na fejs tak da i druge cure mogu procitati
dakle ovako, kaze frendica da je ona imala jedini zahtjev nesto protiv bolova pa su joj dali ali uopce ne pomaze.. a u boxu je lezala cijelo vrijeme spojena na ctg i to na desnom boku, ona misli da nemres bit kako zelis.. a kad radas te pridignu malo da nisi skroz na ledima.
ona posjeta u sobu jedne osobe je strogo odredena na pola sata i kaze da nisu sestre popustljive ni malo sto se toga tice. ali sto se tice dojenja su stvarno ok i pomognu. u radaoni ne smijete piti vodu, samo s vaticom vlaziti usta.
spavacice trebate imati svoje a bebicu vam oni oblace dok god ste u bolnici, a to je 3 dana..
eto, valjda sam sve ispitala, imam i ja jos puno pitanja al nemrem se sad sjetiti
Apsolutno nitko te ne moze prisiliti na takav tretman. Ne razumijem zašto žene pristaju na torture i ne bore se za sebe, to me stvarno rastužuje :( :( :(. Kakav desni bok??? Pa ne znam tko bi me bio natjerao da ležim na desnom boku! Svaka vam čast, ja si to ne želim dozvoliti.
ni ja to necu dozvoliti, vec sam muza educirala tak da se i on izbori za moja prava hehe
Pa mi smo bili sami cijelo vrijeme, znači tko me mogao spriječiti da pijem vodu ili da sjedim ili da ustanem? Nitko! U takvim bolovima još da me netko maltretira nebi išlo. Ja zaista ne mogu razumjeti to ležanje na boku i slično, pa ako si imao 2 iz fizike znaš da pod utjecajem gravitacije se beba lakše spušta a definitivno ne ležanjem da boku!!! Isto tako io izgon, pa kako može biti normalno da ležiš sa dignutim nogama??? Čučanj ili stolčič ili bilo koji položaj koji nije ležeći je bolja opcija! Iskreno se grozim uvjetima u našim bolnicama i tolikim nerazumjevanjem, zapravo mislim da oni žele olakšati sebi a ne rodilji. I to me frustrira i ljuti!. Zašto jedna žena mora u bolnicu u panici i strahu da će je netko tamo gnjaviti i omalovažavati??? Ako imam pravo izbora na liječnika pa imam pravo izbora i na to kako ću roditi. Joj joj, baš me to izbacuje iz takta. Žene, nedajte se i tražite svoja prava! Dokle god šutite bit će ovako kako je. Jad i bijeda!
Sortiraj odgovore
Najstariji