Moj nije bio samnom,ali u predrađaonu ne moze,kada dođeš u petrovu javis se dole na hitni prijem,uzmu ti tvoje papire od trudnoce,pricekas da re upisu i onda te sestra vodi gore u rađaonu,kratko traje sve to..muz te ceka na hodniku,dok obave pregled,ctg,ako si za porod obave klistir,muzu das svoju odjecu koju imas na sebi da odnese u auto,a torba ide s tobom u box,ja sam si stavila u torbu vrecicu sa spavacicom,vodom,labelo,i cokoladicu(iako mi nije tad bilo do cokoladice) 😂ulosci i.mrezaaste gacice ti trebaju kad dođeš na odjel i kad prvi put ides na wc stavljas ulozak i te gacice,sestra ti pomogne prvi put,do tad imas pelenu 😉 a muza zoves da dođe kada udes u box 🙂
Hvala na odgovoru! Baš si mi puno pomogla.
Sad otprilike znam proceduru. Samo si razmišljam da muž predugo čeka vani ak dođemo na početku trudova, a i ja sama cijelo vrijeme...
Znači bolje doći kasnije kad su trudovi manjeg razmaka?
Ma ništa,a svakako ti je bolje biti doma kolko mozes,ja sam imala trudove od 10ujutro,ali skroz lagane i napravile,i ipak sam otisla navecer oko 9 na hitnu,zabiljezeni su bili trudovi ali nepravilni i poslali me doma,rekli da popijem normabel ako se smiri,znaci da su lazni.. dosla sam doma,popila normabel i u 2 ujutro me vec jace pocelo bolit i opet se vratila u petrovu,ctg,klistir i setanje tamo u predradaoni da se otvorim,tako da mislim da mozes biti s muzem na hodniku ako ih zamolis,osim ako dođeš i odmah re stave u box..ja sam.od 4-8 hodala,u 8 su me stavili u box,u 15h rodila..🙂 tako da ti je bolje svakako biti doma,ako.nisi daleko od bolnice 😉
Svakako korisni savjeti, vidjet ćemo kakav će biti razmak između trudova pa ćemo procijeniti po tome. Taman dok muž dođe s posla i dok krenemo i dođemo tamo, trajat će to. Osim ako me uhvati po noći...
Čini mi se da ću početi paničariti i htjeti otići u Petrovu čim mi krenu trudovi, a znam da nije pametno tam bit i dugo čekati. Ali nikad ne znaš koliko brzo ću se otvarati pa bolje da sam tamo
Imaš li iskustvo s epiduralnom? Daju li (pretpostavljam da da) i jesi li ju ti uzimala?
Ma,da i meni je cijeli dan bilo u glavi dal su trudovi ili.nisu,ali ipak su bili slabi.. 😂 a ako pukne vodenjak moras odmah ici,a za trudove ces vidjet,pogotovo kad je prva beba pa te strah jer ne znas,i meni je tako bilo kad su poceli ovi jaci 😂 ti se pripremi dok.muz dođe s posla,ako bude prek dana.. pa gle prvo nisam htjela epiduralnu jer me bilo strah kad svasta cujes.. ali od muža rođakinja radi kao babica u petrovoj i sve sam nju pitala,rekla je da u 21.stoljeću nije potrebno trpit bolove.. 😂 i da osjecas normalno kasnije trudove i izgon.. mene su pitali kad sam dosla dal hocu epi,jer ti moraju krv izvadit prije pa cekas cca,1h 🙂 i epi je spas,ja sam na dripu bila,i pomogne ti jer te ne boli tako jako..drugi put su mi dali drugu dozu oko 12,trajalo je pol sata i vise epi nema ucinka.. anesteziolog je bio divan,sve ti objasni kako da legnes na krevetu,priceka ako imas trud da prođe pa te pika.. i dobijes jedan.papir koji moras potpisat da si svjesna nuspojava a to.ti je da ti moze biti nizak tlak,i da te moze bolit glava iducih mjesec dana.. i jos pise velikim slovima da bolovi u leđima nisu od epixi da to.nije nuspojava 🙂 ja nisam imala.nikakve nuspojave.. 🙂
Super, nadam se da će i meni biti tako
Znači taj dan kad dođem mogu tražiti epiduralnu? Ja sam mislila da to moram prije najaviti i da mi prije rade te pretrage dok smo u trudničkoj ambulanti pa kasnije mogu i odbiti ako mislim da mi ne treba. Ne znam što me čeka hehe
Od kada si krenula u trudničku ambulantu, od kojeg tjedna?
Ma bit ce,ne brini.. 🙂 znas sta ja ti se sad slazem s onim da je najlakse rodit,ovo poslije je puno teze 🙂 a sto se tice epi,ako ce ti dat drip,bolje da ti daju jer vise boli nego tvoji trudovi 🙂 uostalom.vidjet ces uskoro 😉 a u TA sam.krenula u 37t,i moras se naručiti 🙂
Hvala ti na svim informacijama koje si mi dala, zlata vrijede!
Ma samo neka sve dobro prođe, istrpit ćemo što bude trebalo... Epiduralnu zasad planiram, ali možda budem dovoljno hrabra i bez nje haha
Uživaj sa svojim zlatom i nadam se da ću imati jednako pozitivno iskustvo s poroda kao i ti. Pozz
Ma,nema na čemu,ako.mogu pomoć svojim iskustvom,drago mi je..🙂 hvala,i ja tebi želim brz,i sto.manje bolan porod.Sretno 😉🙂
Curke,jesu vas rezali na porodu?ili to pokusavaju izbjeci?i za sivanje,jel daju neki anestetik?mene je uzasno strah tog rezanja i sivanja,vise nego poroda🙈🙈
Sortiraj odgovore
Najstariji