Porod u bolnici Sv. Duh

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Mrkvica2
    11. Siječanj 2016. 16:26

Pozdrav mamice. Moje iskustvo je jako pozitivno i stvarno nemam zamjerke. Rodila sam tamo 13.11. svoju curku. Dan prije poroda sam primljena na patologiju jer sam zadnjih par dana slabije osjecala bebu pa me doktorica iz TA poslala na patologiju na promatranje. Posto sam bila 38+4 nisam ocekivala da cu roditi  medutim u noci oko 1 me nesto pocelo boljeti. Trpila sam do 4 kada sam probudila sestru koja je sva nadrndana zvala doktoricu. Ctg ne ocitava nista veli ona vjerojatno pripremni laznjaci i zacementirana skroz... do vizite ujutro trudovi sve cesci, doktor na viziti kaze spontan pocetak poroda roditi cete do kraja moje smjene. I tako je i bilo.. oko 9-9.30 trudovi na 3-5min razmaka i sestra me vodi u radaonu. Tamo uveli braunilu, dobila klistir i u predradaonu. Cijelo vrijeme sam mogla setati sto je dosta pomoglo. Sestra je dosla u predradaonu i pitala tko zeli epiduralnu, javila sam se i donjela je papire za potpisati. Nakon toga pod tus i u box. Oko 11-11.30 primljena u box otvorena 4cm. Zovu anesteziologa koji mi uvodi kateter za epiduralnu, nista nije bolilo. Epiduralna je bila popustila na lijevoj strani pa su ga zvali i to smo rijesili. Dva puta su mi uveli jednokratni kateter zbog epi i to mi je bila jedina neugodna posljedica poslje poroda. Kada pocne boljeti daju drugu dozu epi. Brzo sam se otvarala i sve je dobro napredovalo samo su maloj na mjestima padali otlucaji pa su joj izvadili krv da vide jel dobro. Srecom bila je pa nisam morala na hitni carski. Nisam nikako osjecala nagon za tiskanjem pa mi je doktor pomogao tako sto mi je rukom pritisnuo trbuh. Kazem pomogao jer nije boljelo i stvarno je beba lakse izasla. Dobila sam na kraju dripa malo jer su mi trudovi postali prekratki. Malena je dosla u 14.48 51cm, 3510g apgar 10/10. Nisam rezana, malo pukla, jedan unutarnji sav samo imala. Malu sam dobila odmah na prsa i bila je samnom i mm kojih sat, sat i pol. Onda su je odnjeli a mene premjestili u sobu. Prvu noc sam trazila da je odnesu i odnjeli su je u ponoc, donjeli u 5. Treci dan smo isle doma. Sve je bilo stvarno okej i za drugi porod se vracam svakako.
    Malo sam oduzila, oprostite 

• Ivancica25
    16. Siječanj 2017. 15:06

Pozdrav..
    Zanima me kaj treba uzet sa sobom za bebu i mene?

ivek2207
    19. Siječanj 2017. 15:55

Pozdrav svima, evo odgovora Ivancica25,barem je to meni trebalo,rodila sam gore 16.10.2016.
    Uglavnom najbitnije su ti spavačice,sa gumbićma naprijed,zbog dojenja, papuče,ulošci(meni su super bili chicco veliki paket(50 kn u konzumu) ili pak veliki vir ulošci za inkontinenciju,imaju krilca a nisu grubi kao ovi standardni),nemoj zaboravit punjač za mob, i obavezno jednokratne podloge za presvlačenje da sebi staviš ispod guze na plahtu jer ti oni ne mijenjaju posteljinu do ne ideš doma,pa ako ti prođe da si promijeniš i spavaš na čistom,higjenske potrepštine(četkica za zube,pasta,češalj,krema za lice,barem za mene),ručnik za lice i tijelo,labelo.

Za bebu ti trebaju pelene,vlažne maramice i krema za guzu. Ja sam to imala u posebnoj torbi za njega i stajala mi je na kraju kreveta kod nogu za presvući ga. imaju i oni tamo ali ti napomenu da doneseš svoje.
    Nemoraš nositi cijeli paket pelena niti ovih velikih uložaka,spremi 5,6 kom od svakog pa kad dolaziš kraju kaži da ti donesu od kuće kad će ti dolaziti u posjetu,tako su barem meni jer tamo nema ormarića pa nemaš gdje staviti te stvari,meni je torba na podu bila za mene.ima neka polica ali tamo niš ne stane osim boce vode i mobitela. Meni su još donosili guste sokove i nešto za pojesti.

Uglavnom meni je porod bio dobar gore,svi su bili profesionalni i ljubazni iako sam došla u subotu ujutro u 9(nakon cijele noći trpljnih trudova,nisam prerano htjela ići) a rodila sam tek u ponoć u nedjelju,dvije smjene su se promijenile u rađaoni i svi su bili krasni,babice i doktor.Mali je na kraju došao na vakum jer je zapeo na ramenima pa je to bila najbolja opcija. A mene je isto zašio svjetski,još i dan danas,3 mj poslje imam još taj jedan nesretni šav koji nikako da otpadne i tu i tamo osjećam pulsiranje u rani,i isto kad je završio je komentirao: "Evo bit će ko nova".

Uglavnom sve pohvale gore,bila sam i na njihovom tečaju,i to je super korisno i u TA sam 5 tjedana odlazila i definitivno idući put opet idem gore.

Sretno..

ivek2207
    19. Siječanj 2017. 15:59

E da zaboravila sam spomenuti i mrežaste gaćice i koje čarape,makar je tamo kipuće jer griju jako zbog beba. Ja sam imala i ogrtač ali ga nisam ni jednom stavila baš zbog vručine,znojiš se doslovno.

Pozdrav.

• AnnaFit
    12. Veljača 2017. 11:30

Spremam se za sv.Duh, moja mama je tamo(davno) rodila nas 6 :D O da. 
    E sad...iskustva s ovim novim pilot prijektom 'bolnice prijatelji majki' ili kako već? Hoće li biti malo - humanije? 
    Pozdrav svima :)

rose90
    20. Veljača 2017. 14:54

AnnaFit

E sad…iskustva s ovim novim pilot prijektom 'bolnice prijatelji majki' ili kako već? Hoće li biti malo - humanije?

I ja se spremam tamo, kad ti je termin? Jesi spakirala stvari?

mamika3
    20. Veljača 2017. 19:22

AnnaFit

E sad…iskustva s ovim novim pilot prijektom 'bolnice prijatelji majki' ili kako već? Hoće li biti malo - humanije?

Kako mislis -humanije?☺

Miris malih beba je zapravo miris raja
    💟buhtlica 8.6.2017
    💟sefica 22.11.2011
    💙moj car 21.10.2009

• danijelabun83
    19. Ožujak 2017. 09:14

Radila sam prije skoro pa 11mj.porod je bio Ok, ali sestre na pedijatriji koma cast izuzecima.Imala sam problema sa dojenje mala je vristala od gladi a oni su stalno govorili da nije jos vrijeme sve dok nije zavrsila na infuziji. Sestre nervozna kad ti treba  pomoc oko dojenja I strasno ne ljubazne kad sam vidjela kako postupaju sa bebama kao sa krumpirima uzas.Nikad vise tamo.

Smješkica
    08. Svibanj 2017. 14:46

Pozdrav (buduće) majke! I ja se spremam na Sveti duh, moj ginekolog je u Krapini inače i ne znam kada bi trebala u bolnicu? Da li se trebam prijaviti u njihovu bolnicu ili nešto slično? Molim Vas za bilo kakvu informaciju u vezi toga. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.