Otvaranje bolovanja radi komplikacija u trudnoći

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    12. Travanj 2018. 14:28

Pixie12

Joj, puno puno hvala na informacijama! :)

Nema na cemu 😉

http://proudmomy.blog.hr/

10.03.2013. Maksim 💙
    04.06.2018. Aleksandar 💙

Snesa
    16. Travanj 2018. 21:57

Pozdrav drage moje. Evo ovako posto moj radni staz nije u kontinuitetu nego je sa prekidama,vidim da u dvije godine u slucaju komlikacija trebala bi imati 12 mjeseci ako se ne varam (slobodno me ispravite ako sam u pogresci).
    Sad mene zanima koliko zadnjih platnih lista moram priloziti hzzo?

2018 g.,prvi MPO- uspjeh od prve i djevojčica sada od skoro 3 godine
    26.11.2021 (danas) transfer dvije stanice…
    17 dt Beta 482.0
    19 dt Beta 677.0
    21 dt Beta 856

17. Travanj 2018. 00:53

Snesa

Pozdrav drage moje. Evo ovako posto moj radni staz nije u kontinuitetu nego je sa prekidama,vidim da u dvije godine u slucaju komlikacija trebala bi imati 12 mjeseci ako se ne varam (slobodno me ispravite ako sam u pogresci).
    Sad mene zanima koliko zadnjih platnih lista moram priloziti hzzo?

Ne prilazes platne liste,  vec R1 obrazac koji ti izdaju u firmi,  na kojem se nalazi zadnjih 6 placa isplacenih do mjeseca u kojem se nastupilo bolovanje.

10.03.2013. Maksim 💙
    04.06.2018. Aleksandar 💙

• Cooper1012
    17. Travanj 2018. 04:44

How do I get pregnant?

onlinessbobet

• vesna1vukelic2
    19. Travanj 2018. 08:58

Lijepi pozdrav drage mame, nova sam ovdje :) 
    Dakle, saznala sam da sam trudna, sutra mi je prvi pregled. Radim na određeno vrijeme od 01. travnja 2017. godine a ugovor traje do 7. mjeseca.
    Sredinom svibnja bi otvorila komplikacije, a kako imam 12 mjeseci radnog staža neprekidno od 01. travnja 2017. godine imam pravo i na naknadu komplikacija u iznosu od zadnjih 6 isplata plaća... No mene zanima što i kako dalje. Točnije, postupak otvaranja komplikacija? Dobijem potvrdu od dr. i to dam poslodavcu? 
    I svaki mj dok mi traje radni odnos jedna doznaka poslodavcu, a jedna na hzzo?
     Nakon isteka radnog odnosa doznake samo na HZZO? 
    Da li otvaram porodiljno 45 ili 28 dana prije termina (koji je u 12 mjesecu) jer tada neću biti u radnom odnosu, to otvaram na hzzo? 
    Nakon toga dali se u tih 45 ili 28 dana prije tremina moram prijaviti na HZZ i da li tad primam naknadu u tih 45 ili 28 dana?
     I kad rodim vraćam se natrag na HZZO?  
    Znam da gnjavim ali ne znam postupak, a nažalost informacije u našim institucijama je teško dobiti jer nisu susretljivi. Hvala :) 

19. Travanj 2018. 09:24

vesna1vukelic2

Lijepi pozdrav drage mame, nova sam ovdje :)
    Dakle, saznala sam da sam trudna, sutra mi je prvi pregled. Radim na određeno vrijeme od 01. travnja 2017. godine a ugovor traje do 7. mjeseca.
    Sredinom svibnja bi otvorila komplikacije, a kako imam 12 mjeseci radnog staža neprekidno od 01. travnja 2017. godine imam pravo i na naknadu komplikacija u iznosu od zadnjih 6 isplata plaća… No mene zanima što i kako dalje. Točnije, postupak otvaranja komplikacija? Dobijem potvrdu od dr. i to dam poslodavcu?
    I svaki mj dok mi traje radni odnos jedna doznaka poslodavcu, a jedna na hzzo?
    Nakon isteka radnog odnosa doznake samo na HZZO?
    Da li otvaram porodiljno 45 ili 28 dana prije termina (koji je u 12 mjesecu) jer tada neću biti u radnom odnosu, to otvaram na hzzo?
    Nakon toga dali se u tih 45 ili 28 dana prije tremina moram prijaviti na HZZ i da li tad primam naknadu u tih 45 ili 28 dana?
    I kad rodim vraćam se natrag na HZZO?
    Znam da gnjavim ali ne znam postupak, a nažalost informacije u našim institucijama je teško dobiti jer nisu susretljivi. Hvala :)

Od trenutka otvaranja komplikacija dobiju se doznake od ginekologa, jedan primjerak se nosi  poslodavcu a drugi na hzzo i tako sve do isteka ugovora u firmi, svaki mjesec.Također prvi puta kad idete na hzzo pitrebno je donjeti im potvrdu o 6 zadnjih plaća(ja sam to donila ispisano na jednom obrascu, a netko dobije zadnjih 6 platnih lista).Kad istekne ugovor u firmi tu informaciju treba reći na hzzo da oni naprave prijavu preko sebe i nadalje samo njima nosite doznake. 45 dana prije poroda dobit ćete od ginekologa potvrdu o početku porodiljnog i doznake za 15 dana koje nosite na hzzo i kažete tamo da vam počinje porodiljni, dobit ćete od njih papire s kojima možete otići na burzu prijaviti se tih 45 dana.(do tog dijela sam ja sad prije koji dan došla, nisam još išla na burzu ali hoću jer imam pravo na naknadu, rok je 30dana). Nakon rođenja djeteta opet se prijavljujete na hzzo da bi imali pravo na novčanu naknadu godinu dana, kao nezaposlena majka, mislim da je iznos nekih oko 2300kn...  E sad, ako sam nešto propustila napisati ili možda nije točno molim da me se ispravi...vjerujem da će se javiti naša PROUDMOMY koja je najbolje upućena u sve ovo pa će vam točnije napisati i ispraviti me ako sam nešto krivo napisala. 

• vesna1vukelic2
    19. Travanj 2018. 09:46

Hvala puno :) s prvim djetetom nisam bila u nikakvom radnom odnosu pa je bilo sve puno lakše. 

19. Travanj 2018. 09:49

vesna1vukelic2

Hvala puno :) s prvim djetetom nisam bila u nikakvom radnom odnosu pa je bilo sve puno lakše.

Nema na čemu..😁.Meni je ovo prvo ali mi je naša draga Proudmomy sve objasnila😍😍😘😘, javit će se ona sigurno kad se probudi pa škicni još koji puta tu na odgovore😀

19. Travanj 2018. 10:26

Ena,  sve si lijepo naucila,  ponosna sam,  bravo! 😘
    Draga Vesna,  evo jedino sto cu korigirati u Eninom odgovoru jest to,  da nikako ne nosis na HZZO 6 platnih lista zadnjih,  vec ti trebaju napraviti R1 obrazac na kojem ce ti biti zadnjih 6 placa isplacenih do mjeseca u kojem je nastupilo bolovanje. Na kraju obrasca bit ce izracun koliko s obzirom na prosjek place kosta 1sat tvog rada,  to je HZZOu jako bitno jer oni placu isplacuju u odnosu na broj radnih sati u odredjenom mjesecu. Toliko. Sretno!

10.03.2013. Maksim 💙
    04.06.2018. Aleksandar 💙

• vesna1vukelic2
    19. Travanj 2018. 11:43

Hvala puno divne ste! Dakle doznake na HHZO, nakon toga prijava na biro, nakon toga opet HZZO... primljeno na znanje :) 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.