Ne bi se slozila da se radi o istoj situaciji, takva zaposljavanja su uvijek podvrgnuta kontroli od strane hzzo-a i potpuno je drugaciji ishod kontrole ako se radi o drugoj firmi istog poslodavca i dvije potpuno razlicite firme jer se postavlja pitanje namjestenog zaposljavanja radi primanja vece naknade. Kontrola ce svakako biti obavljena, a tijekom kontrole se ako se ne varam ne isplacuje naknada. U svakom slucaju bolovanje prestaje prestankom radnog odnosa, jer je to pravo iz radnog odnosa.
http://proudmomy.blog.hr/
10.03.2013. Maksim 💙
04.06.2018. Aleksandar 💙
Hvala ti najljepsa, dali moram biti prijavljena mjesec dana u novog poslodavca prije otvaranja komplikacija ili ne?
Hvala ti najljepsa, dali moram biti prijavljena mjesec dana u novog poslodavca prije otvaranja komplikacija ili ne?
Bilo bi recimo najidealnije da ni ne otvaras bolovanje dok ne predjes u drugu firmu, jednostavnije je nego ovo i njima manje sumnjivo, ako mozes to tako izvesti, super!
U suprotnom moras bar na jedan dan prekinuti komplikacije i potpisati novi ugovor. Nema nekog ogranicenja koliko bi morla raditi, prije ponovnog otvaranja bolovanja. Jedino pazi da ti prekid u bolovanju ne utjece da prosjek primanja pa time i na visinu naknade.
10.03.2013. Maksim 💙
04.06.2018. Aleksandar 💙
Nisam jos otvorila ni bolovanje ni komplikacije, danas sam primljena i pocinjem radit u novoj firmi cim mi sada vec bivsi poslodavac da pk karticu. To me mucilo dali u novoj firmi moram bit zaposlena mjesec dana pa onda tek otvorit komplikacije ili nemoram cekat mjesec dana vec mogu odmah to mi je bio upitnik nad glavom, kad sam prosli tj dobila spirazhmni raskid saznala sam da sam trudna, kuzis i sad sam odmah trazila posao i dobila ga pa me zato to interesira, jer neki kazu da moras imat mj dana kod novog poslodavca. Super ste, hvala vam najljepsa..❤❤
Nisam jos otvorila ni bolovanje ni komplikacije, danas sam primljena i pocinjem radit u novoj firmi cim mi sada vec bivsi poslodavac da pk karticu. To me mucilo dali u novoj firmi moram bit zaposlena mjesec dana pa onda tek otvorit komplikacije ili nemoram cekat mjesec dana vec mogu odmah to mi je bio upitnik nad glavom, kad sam prosli tj dobila spirazhmni raskid saznala sam da sam trudna, kuzis i sad sam odmah trazila posao i dobila ga pa me zato to interesira, jer neki kazu da moras imat mj dana kod novog poslodavca. Super ste, hvala vam najljepsa..❤❤
Ne moras biti mjesec dana, bez brige. Super ti se sve odigralo onda, mozes na bolovanje 😉
10.03.2013. Maksim 💙
04.06.2018. Aleksandar 💙
Ljubim te i puno ti hvala…❤❤❤ javim kako je proslo sve
Nema na cemu! Sretno! 😘
10.03.2013. Maksim 💙
04.06.2018. Aleksandar 💙
Bok cure, nova sam ovdje ali redovito pratim forume na ovoj stranici.
Situacija je sljedeca: s danasnjim danom sam trudna tocno 7 tjedana, sutra imam prvi pregled.
Vec dvije i pol godine radim u jednom kaficu na neodredeno.
Moj poslodavac jos uvijek ne zna da sam trudna ali sam mu mislila to reci nakon prvog pregleda kada ce mi ginekolog potvrditi trudnocu.
Stvar je u tome sto zadnjih 10ak dana sve teze i teze podnosim posao kojo radim, stojim 8-9 sati na nogama, noge me toliko bole da ih jedva vucem po podu a kada dodem doma nemam snage za nista osim za leci u krevet. Totalno sam iscrpljena fizicki i psihicki.U kaficu je dozvoljeno pusenje i svakodnevno boravim u zadimljenom prostoru sto definitivno nije okruzje za mene u ovom stanju a ni za bilo koji drugu trudnicu opcenito.
Dizem teske stvari, npr kada dode roba moram dizati i preslagivati kasete, lani sam se dvaput ukocila upravo zbog toga i jedva sam hodala.
Medutim, ovih dana mi je sve teze i teze, ne podnosim miris mljevene kave.
Kako je kava sastavni dio ponude kafica sve mi je teze i muka mi je pri svakom mljevenju kave, kad osjetim taj miris digne mi se zeludac i molim boga da se ne ispovracam u sanku.
Nosim tesku tacnu toliko da me leda i rame bole zbog toga. Nisam invalid, ali smatram da trenutno ova vrsta posla nije za mene dok sam u ovom stanju.
Ne zelim ni govoriti o pojedinim neugodnim gostima kafica koji budu pijani u drugoj smjeni.
Meni je ovo jako stresan posao trenutno, na sve sam osjetljivija i jako lako se iznerviram i smatram da to nije dobro jer ovoliku kolicinu nervoze koju prozivljavam zadnjih dana nisam prozivjela u ovih 2 godine sto sam tamo.
Nadalje , dolaze nam svakakvi gosti, bolesni, kaslju i tako dalje da niti ne nabrajam,i posto imam slab imunitet kad god bih se razboljela bilo je to zbog takvih gostiju.
Radila bih taj posao i dalje ali trenutno, dok sam trudna smatram da to definitivno nije okruzenje za mene.
Sutra idem na prvi pregled kod ginekologice, drzite mi fige da je sve ok.
Nastavljam.svoj post ovdje jer nije stalo sve u jednom.
Htjela bih uputiti ginekologicu u ovu situaciju koju sam vam opisala i na temelju toga traziti bolovanje jer ne zelim riskirati svoju trudnocu nerviranjem i podizanjem teskih stvari i definitivno ne zelim boraviti 8 sati dnevno u zadimljenom prostoru jer smatram da mi to steti.
Nisam sigurna hocu li na temelju toga dobiti bolovanje, bilo bi dobro sto se tice naknade da mogu kupiti sve potrepstine i namjestaj za bebu, ali sve me strah da mi nece dati bolovanje i ako ga ne dobijem biti cu primorana dati otkaz jer ne zelim riskirati da izgubim dijete zbog stresa na poslu. Da li je koja od vas bila u slicnoj situaciji? Molila bih vas da mi date pokoji savjet.
Oprostite na dugom postu.
Nastavljam.svoj post ovdje jer nije stalo sve u jednom.
Htjela bih uputiti ginekologicu u ovu situaciju koju sam vam opisala i na temelju toga traziti bolovanje jer ne zelim riskirati svoju trudnocu nerviranjem i podizanjem teskih stvari i definitivno ne zelim boraviti 8 sati dnevno u zadimljenom prostoru jer smatram da mi to steti.
Nisam sigurna hocu li na temelju toga dobiti bolovanje, bilo bi dobro sto se tice naknade da mogu kupiti sve potrepstine i namjestaj za bebu, ali sve me strah da mi nece dati bolovanje i ako ga ne dobijem biti cu primorana dati otkaz jer ne zelim riskirati da izgubim dijete zbog stresa na poslu. Da li je koja od vas bila u slicnoj situaciji? Molila bih vas da mi date pokoji savjet.
Oprostite na dugom postu.
Sve ovo sto si napisala nama reci svojoj doktorici, svaki normalan lijecnik ce ti otvoriti bolovanje zbog specificnosti posla koji radis, bez brige. Sretno!
10.03.2013. Maksim 💙
04.06.2018. Aleksandar 💙
Sortiraj odgovore
Najstariji