Mnoge trudnice piju normabel, al iskreno, osobno ga ne bih nikad popila.
Meni je malo bljak kako su nam lijekovi za smirenje postali svakodnevica.
Radije bih pokušala sa vježbama opuštanja i čajevima od kamilice, mente, matičnjaka.
Kažu da ne šteti i daju ga šakom i kapom, a ja se pitam kako su žene kad nije bilo te kemije...
pozdrav curke.
Nisam nasla baš temu za anomaly scan, al ovdje vidim da pišete o svemu pa da vas iskusne pitam
Mismo sad u 20+3 tt i zanima me dali netko od vas nije išao na anomaly scan, jer meni moja ginekologica to nije ništa spomenula. Zadnji put mi je dala uputnicu za Petrovu al za UZV jer kao u bolnici u kojoj ćeš roditi moraš imati dva ultrazvuka obavljena, a to dok se naručim i sve proći će 6 tj pa nemože biti to anomaly scan. Zadnji put sam u petrovoj bila na UZV kad sam radila tripl test.. pa sad nezz jel to to možda bilo ili najbolje da odem do doktorice pa ju pitam sama.
Zvala sam sad za 4D privatnika pa mi je ubacila tu bubu u uho da bi bilo dobro da napravim anomali scan jer je on bitan u 20om tt.
Može savjet možda koji, prva nam je trudnoća
Koliko se ja razumije u to i koliko je meni moja doktorica rekla, anomaly scan je samo malo detaljniji uzv na kojem se pregledavaju svi bebini organi. Meni je to moja radila svakih mjesec dana. Al ja vodim trudnoću kod privatnice. Navodno, ostali ginekolozi, anomaly rade oko 12.-og i 20.-og tjedna
ja nisam radila anomaly scan, možda mi nije ni spominjao jer sam odbila kombinirani na početku, a zapisala sam se za 2 tjedna na 4D
http://www.mojkvart.hr/Zagreb/Medvescak/Ginekolog-Ginekoloska-ordinacija/poliklinika-jasenka-grujic-koracin/Anomaly-scan-S4924
eo lijepo žena kaže, detaljni uzv (ko da svaki ne mora biti detaljan). Moja gin svaki mjesec pregleda sve organe i kosti, ko što rekoh. dakle, svaki uzv ako dr. malo detaljnije gleda se može nazvati anomaly scanom s tim da se uzv oko 20. tjedna tako službeno zove.
To da, ja sam jučer bila na pregledu, gledala me na običan UZV, pokazala mi srce, pluća, bubrege, slezenu, želudac pun plodne vode, ma sve je vidjela! Ja sam u 30t!
=http://lilypie.com]
Sortiraj odgovore
Najstariji