Cure ja bi vam jos savjetovala uz prenatal (koji se pije za vrijeme planiranja trudnoće i od početka trudnoće ) i omegu 3 koja je jako važna za razvoj bebe (ako možete pijete ju natašte jer je najbolja apsorpcija ).isto tako ako jedan od roditelja boluje od nekog dermatitisa pogotovo atopijskog omega 3 + probiotici su prevencija od bolesti (iako ne 100% jer geni igraju veliku ulogu,ali bolje je probat spriječiti ).imate na klokanici temu OTC u trudnoći i tamo je bas jedna trudnica koja je i inace magistar farmacije jako dobro slozila listu sta se moze a sta ne.
Ja sam isto pila zeljezo u trudnoci ali tek od 7. Mj. Trudnoce kada je palo ispod granice, sad je od poroda proslo 6 tjedana i svih 6 sam pila zeljezo, doduse legofer sirup jer mi je heferol bio pretezak za zeludac, i jos uvijek imam vrtoglavice. Sad se spremam na kontrolu pa cu traziti da mi ponovno krv izvade da vidim kaj je s tim zeljezom
https://lmtf.lilypie.com/dPuFp2.png
Ja sam cijelu trudnocu pila Centravit Prenatal i povremeno magnezij. Ne znam da li zbog vitamina, ali kosa mi je gusca nego ikad , a i krv i dr. nalazi su bili ok do sada. Jucer sam imala malo povisen tlak, ali posto mi je termin prekosutra nadam se da ce sve proci ok....jedva cekam da vidim svoju curku.
Drzim vam fige da vam trudnoca prodje super, da budete zdrave i vesele i vi i vase bebice
Cure, da vas pitam nešto nevezano... Na nekim člancima ima opcija "spremi članak" i sad ja ga spremim da ga pročitam kasnije. Odem kasnije na svoj profil, otvorim "lista članaka", a tamo svi članci koje sam ikad otvorila... nekako logično sam mislila da su ti moji "spremljeni članci" u "listi članaka", a nisu... Zna li netko gdje su onda ti spremljeni članci!?
I tak...
Termin nam u četvrtak, dogovor s gino je bio da ako trudovi ne počnu dođem kod njega na kontrolu. No...kako je najavljen ''armagedon'', moj gino u Senju, a ja u brdima iznad Crikvenice, moji se odmah dignuli na noge da šta ako me u toj mećavi ulove trudovi, pa da ih ne slušam, dragi i ja se pokupili u Rijeku kod njegovih i čekamo veliki događaj.
Ja više ludim, zadnja 2 dana se jedva krećem, koliko od naotečenih stopala, toliko zbog bolova u zdjelici. Nisam se naspavala kako spada ne znam od kad, budim se usred noći i bauljam po kući. Koliko god mi je fora osjetit malu kako se miče i lupa me, il mi radi planine s guzicom od trbuha, toliko jedva čekam da izađe van. Sama sebi više idem na živce od puhanja, uzdisanja i nemogućnosti oblačenja čarapa
Imam jedno pomalo glupo pitanje, ali me zbunjuje kad čitam postove pa da pitam
Kako brojite u kojem ste tjednu? Ja računam da ako sam 6t+2, da sam onda u sedmom tjednu, zar ne? A čini mi se da dosta cura to označava kao šesti tjedan. Zanima me i kad čitam negdje što se događa sa mnom i s bebom u kojem tjednu, da ne bi bilo da čitam krivo i da sam malo požurila
Hehe. To i mene muči. I ja računam kao ti. Ako sam 7t+1, to znači da sam u 8. tjednu.
Ali i mene muči to praćenje razvoja. Imam aplikaciju na mobu koja mi na temelju zadnje menstruacije, računa sve pa i tijek razvoja bebe. Pa mi tako pokazuje što se sve događa sada- u 8. tjednu. Pa je to valjda to.
Sortiraj odgovore
Najstariji