opća brbljaonica za trudnice

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MalaMuca
    02. Prosinac 2014. 23:29

Igorovabebica, strašna si kak si uzbuđena :D ja brijem da ak ti ne rodiš sad u ovih par dana, da buš si naredila bebi da nek ide van i to bu to :D

Dea23
    03. Prosinac 2014. 07:31

Jučer na pregledu doktor je onak ostao začuđen: ooo pa glavica je već tu!  Kao da je mala jako nisko,
    Jel bilo kom tak? Sutra ulazim u 35. tjedan

• mommy4
    03. Prosinac 2014. 08:53

Do sada sam išla na preglede kod jedne doktorice privatno, a i dalje ću nastatviti kontrolirati trudnoću u istoj poliklinici, ali kod doktora, koji radi i u bolnici, da se kasnije kod njega prebacim u bolnicu, kada ću morati..Doktorica me uvijek pregledavala vaginalno i uzv, a jučer me doktor ( 24 tjedan plus 6 dana) , pregledao samo uzv, i rekao da mi je cerviks dug i da sam potpuno zatvorena. Na moje pitanje kako to da nije me gledao vaginalno, rekao je da se preko ultrazvuka vidi i cerviks, te da nema potrebe da me vaginalno gleda?! Ne znam jel to ima veze s visinom trudnoće ili kako? Ako netko zna više o tome, pliz podijelite..Thx

cloudy
    03. Prosinac 2014. 10:22

Mene i dalje svaki put pregledava i vaginalno i uzv a sad sam 33 tjedan.... iako ima doktora koji ne preferiraju vaginalno a ima i onih koji vole gurat prste...sve zavisi od doktora do doktora

lily13
    03. Prosinac 2014. 13:49

preko ultrazvuka se može vidjeti unutarnje ušće i ako je T oblik znači da je zatvoren, te cerviks i njegova dužina točno u mm. vaginalnim pregledom se gleda(opipava) vanjsko ušće je li se počelo otvarati i cerviks kojeg ginekolizi mjere u članku prsta. malo više sam upućena u sve to jer strogo mirujem radi skraćenog i omekšanog cerviksa, te sam otvorena za vrh prsta od 18tt a sada sam 33tt.

• Loreen
    03. Prosinac 2014. 18:36

Ja sam pregledana ,imam osjecaj, 100 puta vaginalno. Svaka 4 tjedna na regularnom pregledu jesam li zatvorena i onda jos 2 puta sam bila dodatno jer sam imala glupe gljivice. I opet ih imam...  Ali sad cu koristit onaj probiotik pa vam javim ako to ista pomaze jer onaj Plymicol ocito nije za nista... Peti mi je dan Plymicola ( drugi put u 4 tjedna) a mene počelo tek danas češkat i smetat a vaginalete su za 6 dana. Pa ti budi pametan. 

Svaka vam čast kako smireno čekate porod. Ne mogu zamislit da sam ja tako blizu poroda kako bi se ponasala i sto bi radila... Jos 3 mjeseca -.-

mommy4
    04. Prosinac 2014. 21:31

Loreen,

ja sam baš sklona candidi (srećom u trudnoći da pokucam, ne zeza), ali kod tih gljivica dr. prepiše neke vaginalete ili nešto oralno, ali ako si sklon tome, evo je za par mjeseci nazad. Otkrila sam probiotik Acidiosalus, ima i vaginalete i kupiti za oralno korištenje. Najbolje je i jedno i drugo, a onda održavati ili vaginalete povremeno kupiti ili za oralnu primjenu. Kad napadne candida, onda probitici su preslabi tj. dugo im treba da počnu "djelovati".. Ali od kad koristim taj Acidosalus, stvarno imam manje problema s gljivicama..

kleaiva
    03. Prosinac 2014. 21:47

od svih tih vaginalnih pregleda mrzim one u trudničkoj ambulanti jer uvijek poslije njih imam neko blago krvarenje kak su nježni. Zato sam se iznenadila u pon. jer je dr. bila tako blaga i ništa poslije....super :)

mommy4
    04. Prosinac 2014. 07:38

kleaiva

od svih tih vaginalnih pregleda mrzim one u trudničkoj ambulanti jer uvijek poslije njih imam neko blago krvarenje kak su nježni. Zato sam se iznenadila u pon. jer je dr. bila tako blaga i ništa poslije….super :)

I prije trudnoće imala sam super nježnju doktoricu, tako da ja kod nje doslovce ne osjetim pregled. Bol apsolutno ne postoji, tako da tražite doktore koji su nježni..

https://lmtf.lilypie.com/dPuFp2.png

mmama2
    03. Prosinac 2014. 22:22

jel mi vjerujete da prelazi uzbuđenje skorašnjih mamica na mene.. kao da ja trebam rodit svaki čas.. weeee bebiceeeeee

Tina0208
    04. Prosinac 2014. 14:19

mmama

jel mi vjerujete da prelazi uzbuđenje skorašnjih mamica na mene.. kao da ja trebam rodit svaki čas.. weeee bebiceeeeee

hehe...dijelim misljenje....

Laura 21.08.2014 :-*

url=https://lilypie.com]

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani