opća brbljaonica za trudnice

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    23. Lipanj 2014. 11:32

MarijaS, bas sam jucer bila u Kauflandu i vidjela ih na letku, al moram ih u zivo pogledat, jucer nisam stigla. Lijepo kaj si se sjetila :-)

http://proudmomy.blog.hr/

10.03.2013. Maksim 💙
    04.06.2018. Aleksandar 💙

Iskrica1347
    23. Lipanj 2014. 11:33

Cloudy - žgaravica u principu kod mene bude od početka (kad nisam trudna nemam problema sa njom). Ako će ti doći kasnije doći će tek pred kraj, kad ti dijete bude više želudac pritiskalo.

Mišica je sa nama od 11.8.2010.
    Ribica stigla 26.10.2014.
    Ja nisam luda, ja sam ekscentrična

cloudy
    23. Lipanj 2014. 11:42

joj, ja se sve nekako nadam da će me možda zaobići ... nego da vas pitam još nešto ... iskusnije cure koje su već rodile... čitam tu po forumu o porodu i tako... pa me zanima, dal je rezanje obavezno kod prvorotkinja? jer mene je tog fakat frka... mrzim šavove i tako to... pa me zanima može li se to kako izbjeći ...? mislim, u slulaju da je sve ok s bebom i samnom i tako ... iako imam još dosta vremena do poroda, ali volila bih se pripremiti kako/ako mogu... pa ako ima koja savjet :D

DarijaZ
    23. Lipanj 2014. 11:45

Cloudy, ja do sad nikad nisam imala zgaravicu....zapravo, nemam je ni sad.....sad sam u 30. tjednu, i da pokucam, nemam nikakvih "klasicnih" trudnickih tegoba...mucila me zgaravica par dana prije nekih 2-3 tjedna, ali nista pretjerano....izbacila sam kasno vecernje obroke ( uglavnom one prije spavanja) i od onda sve super...nemoj se uopce zamarati time sto bi ti moglo biti kako trudnoca ide dalje, ne mora nuzno biti da ces imati zgaravicu ili sto vec..ja recimo nemam 90% tegoba koje trudnice imaju...

DarijaZ
    23. Lipanj 2014. 11:46

MarijaŠ, ja krecenje uvijek nekako prepustim R-u....nemam ja zivaca za to, poludim iste sekunde...
    i blago tebi sto imas nekog molera u familiji....em ce pokrecit brzo, em znas da ce bit savrseno pofarbano!

cloudy
    23. Lipanj 2014. 11:48

znači ja sam jedna od rijetkih koje vole krečenje :P

Iskrica1347
    23. Lipanj 2014. 11:55

Cloudy - ja sam prije par godina bila prvorotkinja i nisu me rezali.  Rodila sam u Vinogradskoj. Bez dripa, bez epiduralne. Jedino su mi davali nešto što me u 2 navrata malo ošamutilo (dolatinon, ja mislim) i morala sam primiti antibiotik, jer sam vukla cijelu trudnoću neku ureo-infekciju. Možeš poslije 35 tjedna masirati međicu sa maslinovim uljem (ili uljem za međicu ali ono ti je preskupo po meni). To bi kao moglo pomoći. Iako mislim da ti to više ovisi o faktoru koliko je tvoja koža inače elastična ili ne i koliko je velika bebina glava i koliko brzo dolazi - ako te npr stave iz bilo kojeg razloga na drip, pa ti beba krene izlaziti van prije nego je tijelo spremno može doći do pucanja. Ako babica vidi da bi mogla popucati, bolje je da te zarežu.

ninika11
    23. Lipanj 2014. 11:59

ja sam valjda jedini luđak koji stvarno razmišlja da im dođe u rodilištu i veli da mi daju epiduralnu. meni je doktor na hitnoj kad sam završila još prije trudnoće rekao da ako imam tako bolne menstruacije da ja bez epiduralne na porodu neću moći...

cloudy
    23. Lipanj 2014. 12:11

baš mi je drago da ima i toga da ne režu :) ali ako je glava na tatu, bit će rezanja ziher hahah ... nekako me frka toga, ali ako će se morati, a što bi ja, nek režu...ali sve si nekako mislim da ću si napraviti plan poroda (djevica po horoskopu - sve mora biti planski odrađeno hahah) i da će biti tamo napismeno da me ne režu ako ne moraju ...

Iskrica1347
    23. Lipanj 2014. 13:06

Ne moraš ni pisati. Ja sam babicu lijepo zamolila da proba da me ne režu ako nije nužno potrebno. I stvarno me nisu rezali. Bar mi je tak sa P bilo. Vidjet ćemo što će biti sa drugim bebačem.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.