Krivo sam napisala..02.11.je rodjena..znaci 02.03.je napunila cetiri mjeseca..prije par dana se okrenula,ali sad vise nece.
Ica
Jaoooo, znam za to, to smo radili s rukicama i jako brzo je otvarala sakice, ali ne znam zasto, nije mi palo na pamet raditi to sa stopalim. Hvala vam, odmah se bacamo u akciju
Drage mame, prvi puta nešto pišem, tj. pitam. Imam sina, 17.mj starog koji još ne hoda. Rođen je na carski rez jer je bio velik i okrenut na zadak. Po rođenju je utvrđeno da ima tortikolis, odnosno da mu glavica visi malo u desno i jedno stopalo blago “baca” unutra. Inače se razvijao normalno i psihički i motorički tamo do jedno 8.mj. Sada bi već trebao hodati, a ništa. Inače preselila sam se u Njemačku prije pola godine tako da sam pitala doktore i tu i tamo. Svi vele to je normalno do 18.mj. U hrvatskoj je išao i kod fizijatra i na vježbe radi noge i glave, rečeno mi je da malo kasni ali da je sve ok. On ne puže normalno, već se vuče na guzici. Ustaje, hoda oko namještaja, hoda kad ga vodimo za jednu ruku. Ali ne baš sigurno nego nekako mlitavo. Jao, baš sam odužila…. Zanima me da li je netko imao takvu situaciju? Jer iskreno već me svi maltretiraju da ga vodim negdje jer djetetu nešto fali.
Mame, kada su Vaša djeca počela samostalno dizati gornji dio tijela i pokušavati sjediti. Moj K kada ga držimo na rukama ili kada je u viperu, sjedalici staklno diže gornji dio tijela kao da bi htio sjediti. On sada ima 3 i pol mjeseca..nekako mi je malo rano za sve to. Iako ja sam samostalno sjedila s 5 mjeseci. Idemo na vježbice i problem je što mu je glava jako iz, sad smo ga jako forsirali da glavu drži naprijed i sad je počeo o raditi.Idemo na kontrolu za par dana pa sam luda sva jer se bojim da ce me pet špotat da radi nešto što ne smije.
Sad kad smo bili na kontroli s 3 mj. moj mali P nije uspija dognit glavu kad ga je ped.onako iz lezeceg polozaja povlacija za rukice. Sve ostalo je super napravija. E sad, stos je u tome sta nam je dr.rekao da vjezbamo doma, mi ga dizemo a on frajer guzu skroz u zrak i kao da neda da ga dignemo. :D
Po meni on skroz dobro drzu glavu, al svejedno me zanima jel se koja od mama s tim srela? Dr. Je jos rekao da je moguce da nema dovoljno snage da drzi glavu jer je malo veca bebica ( 7350).
Zanima me jos sta je karakteristicno za njih da rade u ovom 3 mj zivota. Hvala 😊😙
Sortiraj odgovore
Najstariji