Bravo!!!! Znači krećemo u postupak u isto vrijeme , bas mi je drago!!! Savjetovat ćemo se svakako. Znam da treba prvo proći psihološka testiranja i svasta, školicu...itd.
Neznam dali trebas odmah staviti uvijet godina , dali to bas treba navesti ????
Ma vidjet ćemo ,dok dođemo do toga ali svakako, čula sam da dok dojdes u registar posvojitelja moras doslovno sam traziti dijete. Ja mislim da će to biti prava avantura 😀
Cula sam da neodgovorni roditelji koji čak mjesecno jedamput nazovu u dom ,pitaju za djete zadržavaju prava na dijete i nedaju na posvojenje. Po meni bi se to hitno moralo primjeniti.
Evo velis zena rodila peto a nemoze se ni za četvoro brinuti. Ali opet, bolje tako nego da učini pobačaj, zao mi je dječice.
Taj sustav nije dobar, mislim zbog doplatka se njima i isplati a briga o rođenoj djeci je minimalna. Uzas.
Kako si rekla, moliti treba da donesemo pravu odluku.
A ja mislim da su djeca u domu posebno blagoslovljena. Jedna osoba mi je rekla nesto sto me posebno dirnulo. Veli: Oni koji nemogu začeti ,mogu pokusati posvojiti.da nema neplodnih parova, jako malo djece bi bilo posvojeno. Eto,po tome hvala Bogu na neplodnosti jer tako mogu i ostavljena djeca imati obitelj i dom.
To je i moje mišljenje, ponekad treba prihvatiti taj križ i samo onda dok se prihvati onda se sve poslozi na dobro.
E imam ja jedno pitanje kad vec pisemo o posvajanju. Da li je netko razmisljao o udomljavanju djece. Ja jesam ali kad sam pricala sa M o tome reko je ne dolazi u obzir. Cak niti posvajanje. Uopce nece o toj temi pricati. Kako su vasi partneri prvo reagirali?
Curke moje samo da vam javim da sam trudna 😀😀😀😀😀što iz sveg 💓želim svima vama i svim ženama na svitu koje to žele 💓💓. Molit ću se i dalje za sve vas ja svim srcem vjerujem da je ovo dar od Boga i da su uslišane sve moje molitve. Prvi pokušaj i odmah dobitan to samo može Svemogući Bog učiniti. Na putu sam za Međugorje i sve vas nosim u 💓 pred našu Nebesku Majku.
😀😀😀😀❤️
❤️Bogu ništa nije nemoguće ❤️
Marta ajme čestitam!!! Jel zbilja to bio prvi pokusaj? Prirodno ili ivf??? Bravo, izmoljena djeca su posebna i drago mi je sto si svjesna da je to pravi Bozji dar. Molit ćemo i da cijela trudnoća prođe super 😀💟🤗
Martina , nisam niti ja za udomljavanje djece ali samo iz razloga da kod udomljenja djece uvijek postoji šansa da se dijete vrati svojim biološkim roditeljima. Mislim da ne bih to mogla podnijeti.
Sto se tiče posvojenja, to je već druga stvar.
Moj muz isto ispočetka nije razmisljao u tom smjeru zato jer je uvijek postojala mogućnost da dobijemo svoje biolosko dijete. Sad nakon sto smo izgubili i drugu trudnoću, skuzili smo da se jako tesko boriti s prirodom i da ćemo pokušati u drugom smjeru. Moj muz je jedno vrijeme govorio da vise ne zeli da pokusavamo jer se boji da se ne desi isto.Imamo oko nas primjera obitelji koji su posvojili i presretni su.To također ohrabruje. Vjerujemo oboje da dok dođe dijete u nasu kuću bit će voljeno toliko da se već drugi dan nećemo ni sjetiti da ga nismo mi rodili, ali bit ćemo svjesni da smo ga izmolili. Ne treba se bojati da će to dijete biti zločesto ili bolesno zbog npr nečijih gena ( obično su takve predrasude) mi nemozemo znati ni kakva bi bila nasa bioloska djeca. Na zalost ,uvijek postoji mogućnost za svakakve sindrome, bolesti i zbilja na to nemozemo utjecati. Moja prijateljica je rodila savrsenu zdravu bebicu i nakon god dana pojavio se autizam. Danas je to dječak od 8 godina koji ne priča, ne hoda...on je jedan zbilja poseban dječak. Neznam, nekako kroz zivot i kroz neke događaje i tragedije ipak malo drugačije gledas na zivot.
Jana da prvi bio je ICSI radila sam u Betiplus i stvarno su divni i stručni, danas sam vadila betu 82.32 mi je kažu cure da je niska za 12dan sad me to malo brine, a na putu sam i nisam sigurna da li ću uspit naći neki labos u bližoj okolici.
❤️Bogu ništa nije nemoguće ❤️
Marta - kod ICSI metode su početne bete niže nego kod klasičnog IVF-a. Koji dan nakon punkcije su ti vratili embrij?
🤞❤️🙏
url=https://lilypie.com]
Marta - pronašla sam u tvojim starijim postovima da ti je embrij vraćen 3. dan. To je još jedna dobra okolnost. 🙏
🤞❤️🙏
url=https://lilypie.com]
Marta cestitam, ne brini nista, bit ce kako Bog da, ti samo moli i vjeruj💪
Nikitta, moze molitva za trudnice, dapace, vec imamo tri☺
Ja molim trenutno devetnicu Bozjem milosrdju, plus tvoje molitve.....
Martina1982 koji je razlog takve reakcije od muža što se tiče udomljavanja? Boji li se da ćete se vezati za djecu, pa da će otići od vas nazad roditeljima? Moram priznati da ja tu opciju zapravo nisam nikad ni raspravljala s mužem, nekako nam to ne može se uklopiti u životne okolnosti trenutno, a i želimo dijete koje će biti samo naše i tako ostati…
Marta ne brini, već sam ti pisala na potpomognutoj, sve su to dobre brojke, trudna si! 🥰skidam te s popisa za začeće, a kako je krenulo, uskoro ćemo imati i paralelan molitveni popis trudnica za sretan porod. Želite li? Imamo već tri trudnice s popisa za začeće 😍
Pa mislim da da. Jako je emotivan i mislim da ne bi mogao podnjet cinjenicu da bi dijete jednog dana moglo otici od njega ili mu spomenuti u nekom afektu roditeljstvo ( ako znas na sta mislim). Mislim da bi ga to dotuklo. A pokusavat cemo ovako za sada pa cemo dalje vidjeti. Naime imamo iza sebe 2 trudnoce. Prva je bila prosle godine kad smo u 23 TT izgubili 4 godine ocekivanu curicu. Andeo nas.👼.To nas je slomilo. Nakon toga sam opet imala spontani u 7TT. I evo sad 9 mj. Pokusavamo ali nista se ne desava. Nadam se da hoce uskoro. Vjerujem u to. 🙏 Ja sam za popis za trudnice i molitvu da trudnoca bude u redu i sretan porod. 👍
Sortiraj odgovore
Najstariji