Pozdrav svima, MM i ja radimo na bebi već 4 mj i ništa. Znam da je to malo vremena, i da će Bog dati kad bude vrijeme, nego me zanima iduće:1) Imam redovite cikluse (trenutno je na snazi 😅 peti ciklus od početka pokušavanja), dobijem mengu nakon svakih 23 do 26 dana (najčešće svako 23 dana-po školski). Prije nego što smo počeli pokušavati raditi na bebi, svaki put prije nego bi trebala dobiti mengu su me znale boljeti grudi ponekad (ono standardno znale bi nabreknuti, osjetljive na dodir itd.). Otkad pokušavamo, dakle nijednom pred svih 5 ciklusa, me nisu zaboljele grudi. To mi je isto malo čudno. Ne aludiram na ništa konkretno, već samo iznosim to da vidim ima li još takvih kojima se to dešavalo ili se dešava? I da li je to normalno?2) Pijem i taj čaj od vrkute, negdje sam vidjela da kod žena koje imaju uredne cikluse i ovulaciju, mogu poremetiti stanje, odnosno djelovati kontraproduktivno!?
Inače., volim piti čajeve, pa tako i ovaj.. ako netko ima iskustva i s tim? Da znam prestati ako zaista postoji veća mogugnost kontraproduktivnog djelovanja ...🫤3) Činjenično stanje u kratkim.crtama:
>> gin rekao da nebi trebala imati nikakvih problema za zatrudniti (imam 2 mala mioma na maternici, ali zasada ne utječu na moguću trudnoću, ovulacija uredna, jajnici uredni, ugl sve uredno)>> Imam 32 god, pijem Novalac prenatalne kapsule, čaj od vrkute>> Nakon 1. ciklusa od pokušavanja sam uzela i LH trakice, pa sam i to pratila, brinula se i sl. I onda sam shvatila da zapravo nisam osoba koja će moći kroz te trakice krojiti sebi i MM odnose..i da mi se najbolje maximalno opustiti i jednostavno uživati u odnosima s njim, kao i svaki put. I zaista, evo nakon 4 mj urednih intimnih odnosa i opuštenosti, i dalje ništa. Ali, sve u Božje ruke, bit će šta bude.
m92p Hej... da 4 mjeseca nije puno, ali je frustrirajuće i žalosno svaki put kad M dođe.. rijetki su kojima se desi iz prve :D tako da samo nastaviti se truditi. što se tiče bolnih tj osjetljivih grudi.. ne znam uvijek su bile blago osjetljive tako da nisam pametna zašto sada uopće nisu, ali mislim da se ne treba zamarati nego ono standardno - što više opustiti :) .. ali kad dođe do začeća grudi će biti baš punije i bolnije i meni osobno bradavice jako osjetljive na dodir, peckaju. što se tiče prenatalnih vitamina, mislim da je čisto folna kiselina 400 mg čisto dovoljna za vrijeme prije trudnoce, ali od viska nista ne skodi. :)
vjerujem u vas i muža i vjerujem da će bebica uskoro doći!!! jako aktivne grupe su potpomognuta oplodnja, tamo možete naći jakooo puno korisnih info bez obzira što niste u tom procesu, a uskoro nadam se da budete se pridruzili i proljetnim ili ljetnim bebicama 2025. :) sretno!
👱🏼♀️ '95. god.
👨🏻🦱 '92. god
9/23 pokušavamo
6/24 biokemijska
18.7.'24 ➕
29.7.'24. ♥️
09.10.'24. 🎀
Pozdrav,odnos sam imala sa muzem nekada u 2 mjesecu,nezasticen,popila sam tabletu za dan poslje,menga mi je dosla isko je kasnila. Test koji sam ursdila prije menge je bio blago pozitivan,ali poslje menge bio negativan.
Sa tom mengom sam pocela sa pilulama 21 dan pa pauza 7 dana. pijem ih stalno vec evo do sada,svaki mjesec imam mengu 3-4 dana,i prije mi je tako bilo,test sam uradila 23.7 i bio je negativan,uradila ga cisto eto ne znam ni ja zasto 😅 i sad sam na odmoru i od kako sam dosla ja osjetim neko mrdanje u stomaku,kao lupanje,znam sta je lupanje djeteta,ali ovo je slicno bas tome,nemogu biti trudna a da to test ne pokaze i da imam mengu redovnu ili? ja sam sebi nesta utripovala u glavi da ludim i cekam da se vratim nazad sa godisnjeg da odem mom gibekologu da vidim sta je. Prosto je nemoguce da mi makar test ne pokaze da sam trudna ako jesam ili nisam. 🙈
Zdravoo,evo da probam i ovdje mozda je neko imao slicnu situaciju.Naime menstruaciju sam trebala dobiti 13.07.a 18.07.sam radila test bio pozitivan a vec 22.07 sam dobila krvarenje i mislila sam da je biohemiska.Nakom 15 dana krvarenje nije prestalo isla sam ginekologu i nema trudnoce ne vidi,amo normalna menstruacija i prestat ce brzo.Uradi mi za svaki slucaj test i vidi se blaga blijeda linija al nista.05. I 06.08. Je krvarenje prestalo imali smo odnos i opet se 7.08 nastavilo al lagano.Test sam opet uradila 22.08. Celar bluse i pokazao mi je da sam trudna1-2 tjedna,medjutim ja sam 23.08 prokrvarila i mislila sam nista pogresno.Medjutim danas 28.08 sam ponovo uradila CB test i pokazao je +2-3 tjedna(slaze se 5 tjedana da sam trudna),medjutim krvarim jos uvijem.Odem na hitnu i pregledala me kaze normalna menstruacija nista ne vidi uradi test obicni i kao nista,pocela se polazivat druga blijeda linija al kao nije nista test je negativan.Da li je moguce da taj skuplji test toliko gresi,znam da je moguce da se na UZ ne vidi ako je rano,ali zasto mi jedan test polazuje + a jedan -.Ne znam sta da mislim,ja sam toliko sigurna da sam trudna,i poklapaju mi se tjedni.Ali kod doktorice se nista ne poklapa.Izvinite na dugom postu,ako koja moze da mi objasni sta se desava,zasto ti clear blue testovi pokazuju tako lazne rezultate.
Zdravoo,evo da probam i ovdje mozda je neko imao slicnu situaciju.Naime menstruaciju sam trebala dobiti 13.07.a 18.07.sam radila test bio pozitivan a vec 22.07 sam dobila krvarenje i mislila sam da je biohemiska.Nakom 15 dana krvarenje nije prestalo isla sam ginekologu i nema trudnoce ne vidi,amo normalna menstruacija i prestat ce brzo.Uradi mi za svaki slucaj test i vidi se blaga blijeda linija al nista.05. I 06.08. Je krvarenje prestalo imali smo odnos i opet se 7.08 nastavilo al lagano.Test sam opet uradila 22.08. Celar bluse i pokazao mi je da sam trudna1-2 tjedna,medjutim ja sam 23.08 prokrvarila i mislila sam nista pogresno.Medjutim danas 28.08 sam ponovo uradila CB test i pokazao je +2-3 tjedna(slaze se 5 tjedana da sam trudna),medjutim krvarim jos uvijem.Odem na hitnu i pregledala me kaze normalna menstruacija nista ne vidi uradi test obicni i kao nista,pocela se polazivat druga blijeda linija al kao nije nista test je negativan.Da li je moguce da taj skuplji test toliko gresi,znam da je moguce da se na UZ ne vidi ako je rano,ali zasto mi jedan test polazuje + a jedan -.Ne znam sta da mislim,ja sam toliko sigurna da sam trudna,i poklapaju mi se tjedni.Ali kod doktorice se nista ne poklapa.Izvinite na dugom postu,ako koja moze da mi objasni sta se desava,zasto ti clear blue testovi pokazuju tako lazne rezultate.
clear blue testovi su marketinska fama i guraju ih zenama je su najskuplji, za digitala doduse nisam cula da moze grijesit,al ocito moze ili ste imali dvije biokemijske za redom. Na vasem mjestu uzela bi najobicniju trakicu iz muillera i s njom napravila, osobno sam dobila pozitivan rezultat sva dana prije menstruacije dok s clear blue svaki put evaporacijsku i nikad,ili vam je druga opcija izvadit betu i bit cete 100% sigurni na cemu ste
6/21 biokemijska
9/22 +
6/22 baby boy 🩵
4/24 +
Harmony low risk-stize curka 🩷
I meni je cudno da mi bas pokazuje kako jest,a krvarenje ne prestaje.Jos mi govori kao nije aparat najbolji,pa kasnije nema nista nije trudnoca.Mene je strah i vanmatericne,al njih na hitnoj ocito nije briga.12.09 sam narucena svom doktoru do tad cu vidjet sta ce bit.A mislim da testove vise necu kupovat,samo se djaba razicaram.
Hvala ti na odgovoru💖💖
I meni je cudno da mi bas pokazuje kako jest,a krvarenje ne prestaje.Jos mi govori kao nije aparat najbolji,pa kasnije nema nista nije trudnoca.Mene je strah i vanmatericne,al njih na hitnoj ocito nije briga.12.09 sam narucena svom doktoru do tad cu vidjet sta ce bit.A mislim da testove vise necu kupovat,samo se djaba razicaram.
Hvala ti na odgovoru💖💖
Cb ne grijesw ukoliko se ocitaju u roku...evaproaciska se javlja nakon 5 min..a digitalac nikad ne grijesi....
Cudno mi je da zbog krvarenja vam nisu radili betu....pdite pod hitno vadit betu i s nalazom se onda javite na hitnu ukoliko trudnoca nije u maternici negdje jest pa bolje da provjere.... ukoliko je beta pozitivna....
Sretno
Sin J.💙21.11.2022
30.5.2024 Braco P.💙
Ja jos imam podjeljenu maternicu sve je tako komplikovano,a nikog ne zanima da lijepo objasni i da savjet.Jel za beto dobijem uputnicu od svoje doktorice opce prakse,ili od ginekologa.Sve mi je ovo novo pa ne znam bas sve.
Odite kod privatnika u sensilab il negdje 20 e vam je i nalaz je za 2 h gotov dobite ga na mail
Sin J.💙21.11.2022
30.5.2024 Braco P.💙
Sortiraj odgovore
Najstariji