Pozdrav svima!
Evo da i ja podijelim svoje iskustvo s vrkutom.
Čitala sam o vrkuti i marulji, i odlučila sam piti vrkutu. Sa maruljom se nisam htjela zezati jer se ona kao smije piti samo u prvom dijelu ciklusa jer ima neka abortitivna svojstva. a kako moji ciklusi nisu na 28 dana već uvijek +/- par dana nisam htjela s njom imati posla. Pila sam vrkutu 3 mjeseca, svaki dan 6 dcl, nezaslađenu. Uglavnom sam je pila navečer, napravila bi si svih 6 dcl pa lagano pijuckala. Po pitanju menstruacije i ciklusa mi je pomogla jer sam svela ciklus na minimum, na dan razlike, a po pitanju trudnoće da li je pomogla ne znam, ali sam ostala trudna nakon tri mjeseca. Da li mogu zahvaliti njoj ili nekim drugim stvarima koje sam radila kako bih začela, ne znam, ali nije mi žao što sam je pila, jer odmogla nije svakako.
Pozdrav... vrijeme je da predem na alternativu...
Molim nekoga tko zna da mi kaze kako da pijem vrkutu i koliko kolicinski i koliko dugo...
Inace imam neredovite cikluse
Hvala unaprijed
mama2 preporučljivo je i do 1l vrkute popiti s obzirom na neredovite cikluse, pije se 3mj pa 1mj pauza i ni slučajno je nemoj početi piti sada dok ne vidiš kakvo je stanje, jer nije preporučljiva u ranoj fazi trudnoće
<3 Čuda su moguća ako vjeruješ u njih <3
🙏👸👸🙏❤️
Upravo iz tih razloga i nisam kupila jos, ali sam malo prosvrljala da vidim gdje ima
pepita, zašto nije preporučljivo u prvoj fazi trudnoće? ja sam čitala da vrkuta pomaže učvršćivanju ploda i sprečava pobačaj.... hm...
Dillb tako sam negdje sad i ja pronasla... a pronasla sam da cak poslije poroda valja piti radi lakseg oporavka
I jps me nesto muci... negdje pise da se pije 1 mjesec a negdje 3 mjeseca.... sad sam crazy
čitam u knjizi "Božja biljna ljekarna - Pater Juro Marčinković "žene kojima prijeti pobačaj ili su ga već imale moraju piti dnevno 4-6 šalica čaja od vrkute"
"Vrkuta je vrlo ljekovita biljka, preporučuje se kod niza bolesti - sve ženske bolesti: poteškoće u vrijeme klimakterija, menstruacijske tegobe, bijelo pranje, bolovi u trbuhu, povrede nakon poroda, mlitavi trbuh nakon teškog poroda, spuštena maternica, preponska kila; vrkutom se jača stijenka maternice i time sprečava pobačaj, ..... "
Isto to navodi i Maria Treben....
Sortiraj odgovore
Najstariji