Trudnice i mame u Njemačkoj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ninche9
    19. Ožujak 2017. 13:33

Larimara cestitam na trudnoci i sto ste dobili stan, sad dalje lagano i nemoj se puno stresirati 

Mamicaaa
    19. Ožujak 2017. 14:43

Larimara jako minje drago sto ste uspijeli naci i dobiti stan 😊
    Ma nisam mislila kupovat dudice i bocice al samo zelim znat unaprijed sto je bolje ako ce mi slucajno trebati..hvala na odgovorima 😙
    Pandice i to sam htjela pitat al sam zaboravila hah mislim da nas dvje imamo 10000 pitanja 😂😂
    Koliko se dugo te jednokratne mrezaste gacice trebaju nositi? Uopce neznam kak to sve ide i koliko..
    Znaci mogu kupit i obicne uloske samo da su neke velike? I koliko se koristi ta krema za bradavice? 
    Mozda postavljam glupa pitanja,al kad neznam i tu ste mi super curke pa mi je bolje pitat vas nego sogoricu il tak nekog haha...
    Ninche za sve te kremice i uloske sam i ja cula i msm da to u hrv svi koriste,al eto nisam u mogucnosti se opskrbit s tim..a ovdje nista ne znam hahah
    Sto se krecenja tice sve smo napravili osim biravka i kuhinje,trebali smo ovaj vikend al se ne osjecam bas najbolje za radove pa smo to opet odgodili haha..

19. Ožujak 2017. 20:07

Ja sam vec napravila popis svega sto moram kupit i tocno koju marku cu pa ovaj tjedan polako pocinjemo sve po malo kupovat. Prvo cu sebi torbu za bolnicu u utorak ili srijedu spremit jer ne daj boze da moram nesto hitno pa da imam sve spremno a ovo ostalo cu onda kroz iducih par tjedana.
    Bocice i to cu uzet nuk ali samo jednu bocicu i jednu dudicu jer kako sam vec rekla ne zelim bebu naucit na dudicu i trudit cu se max to izbjec al eto nek se nade..
    Ninche u dmu nema da a tamo najcesce idem pa zato pitam :D zaletit cu se onda do mullera :)
    Bebi za guzu cu uzet penaten i kupku takoder penaten.
    Pelene i vlazne maramice cu uzet pampers jer mi dm svaki tjedan salje hrpu kupona odkada sam se uclanila u onaj program za bebe :)
    Larimara suuuuper za stan :)
    2410 ma za dojenje samo radler haha moja sogorica je u obje trudnoce i nakon poroda pila stalno radlere i frizideru im je znalo bit svih mogucih okusa haha i evo drugo dijete vec prosle 2g i jos sisa i jos mlijeka ima za izvoz haha 

Sve mogu u Onome koji me jača <3

• MM2245
    20. Ožujak 2017. 10:27

Bok curke.
    Ja sam trenutno u 12. tjednu i htjela bih na 3D 4D ultrazvuk jer moj ginekolog ne zeli gledati spol prije 20. tj. ( stari Njemac ).
    Znate li mozda negdje u okolici Ulma da ima neki doktor kojem bih platila pregled, privatnik i to.

Mislism HR je sto puta naprednija u tim stvarima, stalno nesto izvode.

Ljubek-zubek 2.2.2014.
    Misic-pisic 4.5.2016.
    Ljubicica 12.10.2017.

Mamicaaa
    20. Ožujak 2017. 10:27

2410 hvala ti puno na odgovorima i na slikama 😘😘 nadam se da ti ne dosadujemo s pitanjima 😂😂
    A always ni ja ne koristim jer mi ne pasu..katastrofa su mi always ulosci..
    Ajooj neznam kak izdrzis,al mene su u pocetku trudnoce bradavice tak bolile na pogled a pogotovo na dodir..
    Pandice evo ja za sve vise manje znam sto cu uzet,al pampersice definitivno necu jer se puno njih zali na pampers..a necu ni brisat bebu vlaznim maramicama neg blaznicama namocenim u vodu jer je to bolje za bebace...
    Netko kaze juhica netko kaze piva a netko kaze da je  bitno puno vode pit za mlijeko pa najbolje kombinirati to sve 😊😊

larimara
    20. Ožujak 2017. 11:38

Drage moje!
    Hvala vam na zeljama i cestitkama za stan. U meduvremenu smo cak dobili ponudu za jos jedan.
    Razumijem vas sve sto imate puno pitanja,ali ne brinite se. Ionako ce vam babica dolaziti svaki dan u pocetku pa je mozete slobodno "udaviti" pitanjima. Moj savjet eto na osnovu mog iskustva; ne kupujte puno unaprijed! Lako kupis naknadno sve sta ti treba. Ja sam na neciji savjet tako kupila kojekakve stvarcice od kojih  dobar dio nisam ni trebala i jos stoji upakirano i ne znam sta cu s tim...
    Vlazne maramice su isto prica za sebe;prakticne su,ali neke bebe su osjetljive pa im se zacrveni guza od njih. Onda je svakako bolja topla voda.Moj maleni je kratko bio osjetljiv,kad je proslo nastavili smo s vlaznim maramicama i jos uvijek sve OK.
    MM2245 koliko mi je poznato,3D i 4D  se svugdje placa pa ne vidim razlog da trazis nekog "pravog privatnika" takvih je uostalom u DE malo koji nemaju ugovor sa gesetzliche Krankenkasse. Ako ovaj tvoj nece,odes bilo kojem drugom i napomenes odmah da ces platiti i garantirano ces dobiti. Dapace,jedva cekaju da im dodes s necim sto kasa ne pokriva i za sto ce odmah dobiti "direktnu" i brzu lovu!

• MM2245
    20. Ožujak 2017. 11:57

larimara

Drage moje!
    Hvala vam na zeljama i cestitkama za stan. U meduvremenu smo cak dobili ponudu za jos jedan.
    Razumijem vas sve sto imate puno pitanja,ali ne brinite se. Ionako ce vam babica dolaziti svaki dan u pocetku pa je mozete slobodno "udaviti" pitanjima. Moj savjet eto na osnovu mog iskustva; ne kupujte puno unaprijed! Lako kupis naknadno sve sta ti treba. Ja sam na neciji savjet tako kupila kojekakve stvarcice od kojih dobar dio nisam ni trebala i jos stoji upakirano i ne znam sta cu s tim…
    Vlazne maramice su isto prica za sebe;prakticne su,ali neke bebe su osjetljive pa im se zacrveni guza od njih. Onda je svakako bolja topla voda.Moj maleni je kratko bio osjetljiv,kad je proslo nastavili smo s vlaznim maramicama i jos uvijek sve OK.
    MM2245 koliko mi je poznato,3D i 4D se svugdje placa pa ne vidim razlog da trazis nekog "pravog privatnika" takvih je uostalom u DE malo koji nemaju ugovor sa gesetzliche Krankenkasse. Ako ovaj tvoj nece,odes bilo kojem drugom i napomenes odmah da ces platiti i garantirano ces dobiti. Dapace,jedva cekaju da im dodes s necim sto kasa ne pokriva i za sto ce odmah dobiti "direktnu" i brzu lovu!

Larimara, zvala sam ih 5-6 i svi me odbili jer kao ne rade prije 20.tjedna. Mislim, sama znam vidjeti spol, ne treba mi ni reci. Al stvarno u ovoj Njemackoj cudinjaju s tim ultrazvucima, za ne vjerovati.

Ljubek-zubek 2.2.2014.
    Misic-pisic 4.5.2016.
    Ljubicica 12.10.2017.

larimara
    20. Ožujak 2017. 12:41

MM2245
    Zao mi je da su te svi odbili,onda ti vjerojatno ni onaj privatni to ne bi napravio. Morat ces se izgleda strpiti i cekati..
    Meni je moj ginekolog "odao" spol u 18. tjednu,ali prko obicnog ultrazvuka.
    Nisam isla na 3D specijalno ni platila, odnosno moj me poslao nekom svom kolegi da iskljuci anomalije jer nisam dala da mi vade plodnu vodu. Onda je taj ukljucio 3 i 4D. Cim predes 40 godina i trudna si,isprepadaju te anomalijama i defektima.
    Znam da si jako radoznala i zanima te,ali bolje sacekaj. I da hoce rano gledati spol,veca je mogucnost greske.
    Veseli se bebici,glavno da je sve OK,spol je manje bitan.

• MM2245
    20. Ožujak 2017. 13:26

LARIMARA, hvala na odgovoru.

Evo nasla sam u mjestu Aichach pored Augsburga.

Ultrazvuk 3D/4D traje pola sata, 95 eur. Dobijes snimku i to i nadam se da cu u 14. tjednu saznati spol (imam dva deckica vec).

Ljubek-zubek 2.2.2014.
    Misic-pisic 4.5.2016.
    Ljubicica 12.10.2017.

20. Ožujak 2017. 15:48

larimara slazem se s tobom. Muz i ja se oboje slazemo da necemo kupovat nikakve "gluposti" sto nam drugi savjetuju jer ipak nekima je mozda trebalo nesto a meni bi mozda stajalo u ladici. Čak ni robice necu nakupovat. Dogovorili smo se da cemo od higijene uzet ono najpotrebnije naravno pelene, kreme itd s tim da cemo i to uzet samo po jedno od svega da vidimo prvo kako ce nama a prvenstveno bebi odg pa lako onda otici u trgovinu po jos. 
    Tako su nam bili pametovali oko nas da moramo kupit obvezno djecju komodu koja ima ono za presvlacenje gore jel.. ja sam odmah bila protiv toga i kad sam rekla da necu to kupovat te da cu malog presvlacit na krevetu svi se zgrazali ali su progutali komentare.. Boze moj ako vidim da mi nesto bas treba ili da sam pogrijesila da bez neceg mogu uvijek mogu otici kupit, lakse to nego vratit uzalud bacen novac :) 

Sve mogu u Onome koji me jača <3

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.