Trudnice i mame u Njemačkoj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Mamicaaa
    01. Veljača 2017. 13:25

Pozdrav cureee!! Kako stee?
    Procitala sam sve al neznam tko je sto ticno napisao haha...
    2410 ma budem za pocetak uzela onda 1 vrecu za spavanje pa cemo vidjet jel treba jos jedna...
    Kako malena? Jel te zeza? 😊
    Ja sam iz Zagreba..a ti 2410?

Koliko sam primjetila veci dio kupuje ta abc kolica..znaci jedina mana im je sto su velika..a nis budem inzistirala da novi auto bude neki jeep hah...

https://i.otto.de/i/otto/15564974/bergsteiger-kombi-kinderwagen-capri-10-tlg-black-white-weiss-schwarz.jpg?$formatz$
    Meni su ova kolica Bergsteiger tako lijepaa,al naravno bijela boja ne dolazi u obzir hah..a i neznam kakva su ta kolica nit znam nekog tko ih ima pa bar da cujem iskustva...al koja god kolica da uzmem sigurno neka neutralna boja,kako pandica kaze da ako druga beba bude curica da imam 😊
    Pahuljice da da ti sve duplo moras uzeti...a i to s malom bebom u avionu me bas zanima..nisam nikad letjela avionom pa neznam ni kako ce meni biti,a pogotovo maloj bebici..

Evo ja napokon mogu odmarat malo,sude sam ostavila za poslije jer od kad sam dosla s posla trci u ducan pa doma pravit rucak i cupavce i fkt moram prvo malo odmorit hah..a vrijeme je pomalo tmurno,al ajde bar nije tak hladno i ne pada kisa..jucer je poceo padat snijeg na kratko pa se nadam da nece vise padati..

01. Veljača 2017. 13:39

Mamice ti se vec fino naradila a tek je pola 2 :D
    meni je super kad muz radi ujutro onda ja do 2 samo ljencarim i tek onda se izvucem iz pidame kuhat polako, a i spavam bar do 10 haha 

Ma meni je avion super. Za 100 eura si za sat i po u hr a ne se drndat po cesti, jos pogotovo sa bebom.. Jedino me eto taj tlak brine..

Sto danas fino kuhamo? Ja cu zapecene palacinke sa sirom na brzinu a za veceru cu onda vidit nesto konkretnije hihi

Sve mogu u Onome koji me jača <3

larimara
    01. Veljača 2017. 13:40

Drage moje dame!
    Jos jednom hvala vasim moralnim podrskama,eto proslo je vise dana da se nisam javila. Trebalo mi je malo vremena da u glavi poslozim neke stvari nakon gubitka trudnoce.
    Vidim neke od vas su prosle isto ili znaju nekog s istim problemima. Ipak je mala utjeh kad znas da je mnogim zenama tako...
    Doktori u bolnici su dobro obavili posao (nadam se). Fizicki nemam nekih problema nakon kiretaze,krvarenje je minimalno.
    Rekli su mi da mi preporucuju pauzu od 3-6 mjeseci prije sljedece trudnoce! To mi se cini kao vjecnost. Ne mislimo se stiti pa kad bude! Naravno ovih 2 tjedna cemo pricekati da zacjeli...
    Koliko ste vi cekale od kiretaze? Koliko vam je trebalo???

pahuljica1901
    01. Veljača 2017. 13:49

Pandice i mamice mali je imao 22 mj kad smo se prvi put uputili avionom al zasad i zadnji neznam bas kako ce nas petero avionom 😂😂 to smo iskoristili zadnje dane dok doktor dopusta ferje pa da odmorimo 😉😉 meni ga je bilo zao umirio se tek kad sam mu ja svojim rukama naslonila na prsa i rukama prekrila usi tako je i zaspao nakraju jer oni nasi avioni zrvndaju gore nego bosanski autobusi 😃😃😃 u gorem avionu niaam bila pogotovo ako dopadnu ovi sa propelerima ufff gotovo necujes nista iduca dva dana 😣😣

pahuljica1901
    01. Veljača 2017. 13:58

Larimara posto sam ja tri puta imala kiretazu prosla sam malo vise doktora svi su razlicito govorili.jedan je rekao nemoj godinu dana drugi nemoj tri mj treci nemoj pola godine bar i u zadru sam naletila na jednog dobrog doktora koji je lijepo rekao bitno je prvi mjesec da se cuvas radi sebe dok nezaraste malo dole ipak je to rana a poslije mjesec slobodno uzivajte nista se nemoze desit cak je reko sto duze cekas to se vise razocaras udri brigu na veselje i briga te i ima doktor pravo mogu ti rec ako se ti osjecas spremno nakon mjesec dva ako mozes normalno imat odnose mozes i bebu planirat.ja sam imala malo kompliciranije kiretze pa sam krvarila dugo i nisam.mogla hodat al sve ovisi od zene do zene nakon zadnje kiretze treci dan sam mogla na plazu sta se mene tice tako sam se osjecala

Mamicaaa
    01. Veljača 2017. 14:10

Pandice bome jesam hah..al ovaj tjedan je dragi popodne pa do pol 1-1 mora sve bit gotovo da stigne jest..i meni je najdraze kad je ujutro pa stignem sve polako napravit,a ovako se bas umorim..
    Danas sam za rucak radila sarene mesne kocke neki novi recept i moram rec da mi je bas bilo fino 😊 e da znas da sam razmisljala o zapecenim palacinkama,al mi se nije dalo peci palacinke haha.. 

Pahuljice ajde bar je malisan prespavao to drndanje i zvrndanje 😊😊

Larimara prvo se ti dobro odmori,oporavi od svega,probaj sto manje mislit o svemu pa sto bude bude...zelim ti svu srecu i da nam se uskoro pridruzis sa super vjestima..

pahuljica1901
    01. Veljača 2017. 14:47

Larimara ja da budem iskrena nakon trece odustala sam od svega svasta padne na pamet i negativne misli i nemas srece pa kad vidim drugu djecu tesko mi i onda kad se najmanje nadas etooo gaaaa jednostavno nemoj planirat nemoj forsirat kad bude bit ce. sto je najbolje kazu ako si imala spontani moras cuvat trudnocu pazit e pa ja nisam cetvrti put kaze moj pametni doktor radi sve sto si radila do sad nemoj se uopce zamarat sa pitanjem joj ako nesto bude ako si zasposlena radi i dalje setaj cak mi je preporucio brzi hod kad setam ma samo da uzivas u trudnoci tako sam ti ja draga moja radila sto posto setala uzivala i jos prenila 11 dana nece beba van heehe.prestala sam radit kad sam usla u 9.mj al vjeruj cak sam i plesala ko da nemam trbuha 5 dana prije poroda taj video cuvam za uspomenu hihihi.moja sestra je svaki mjesec pokusavala godinu ipol nije uspjelo nikako da se primi i kad je odustala i opustila se malo desilo joj se.sad ima zdravog djecacica 4.mj star.sve to dode na svoje.
    Evo moj sin spava mama kavu pije a ovi dvoje lupaju po stomaku muzic radi.sad nisam zaposlena moram cuvat malo trudnocu mogu vam rec navikla sam se bit neradnik nakon toliko godina lijepo je i sjedit kod kuce 😎😎

Ninche9
    01. Veljača 2017. 17:34

Bokic
    Mi smo danas bili kod doktorice.. Nas decko ima 415grama i sve je dobro. Napravila je i normalni pregled i tu je sve ok pa sam mirnija.

Ivana1906
    01. Veljača 2017. 17:51

Pozdrav curkeeee kako ste danas??? :) 
    hvala vam svima na cestitkama, nadam se da ce sve biti u redu!
    Iduci termin mi je zakazala za 2 tjedna, tocno za valentinovo jer je rekla da je jucer bilo jos prerano da ona pregleda otkucaje srca (nisam dobro ni slusala s obzirom da sam vidjela malu bijelu tockicu kao bebu i bila sam bas euforicna) 

maremaric ja sam kod Esslingena, super :) drago mi je zbog tebe i razumijem mucnine isto mi je :S kako dani idu tako mi je sve vise muka!!! i da, imam jos vise odgovora na tvoja pitanja. Sinoc sam bila s kumom na kavi i ona je isto bila na minijobu kad je zatrudnila, prvih godinu dana djeteta je imala pravo na 300 eura i 190 za djeciji doplatak. Prije je bilo da imas prvu godinu 300 eura, a jos 2 godine po 150, ali su nazalost taj zakon ukinuli! Djeciji mozes imat do 30 godine djeteta odnosno do kad god se skoluje, i sad vise nije 190 eura nego 198 :D a ako ti je to 3. dijete onda imas pravo na 220 :) 

2410 - kod mene je bas kisovito :S i ruzno skroz vrijeme kisa se ledi na cesti pa je uzas isao pjesice ili isao s autom :S pandica i ja kao da smo u dvije razlicite drzave, a ne u istom gradu prakticki, kod nje sunce kod mene vrijeme katastrofa :D Ja sam iz Zagreba inace :)  Do sad smo isli s autom u Zagreb, treba nam otprilike 8 do 9 sati, buduci da stanemo par puta jer uvijek putujemo po noci pa malo i odmaramo i mjenjamo se za volanom :) a doktorica mi je jucer rekla da 6 tjedna prije poroda ne smijem uopce putovat nigdje, a kamoli avionom, i isto tako 7 tjedana poslije poroda, a avion je kao strogo zabranjen. 

pahuljice - mene ti isto zgaravica ubija, mislim da ducani ne mogu dovoljno mineralne imat koliko je ja mogu popit haha 

larimara - svi smo uz tebe i drzim ti fige da sve bude OK i drzi se !! :* imaj vjere :) 

ninche9 - super, bas mi je drago :)))) 

Curke, jeste pile folnu kiselinu? meni je doktorica jucer dala tablete kao za 20 dana sad, dala mi je neke femibion i kaze da su one inace najskuplje (cca. 40 eura kutija koja sadrzi 7 tableta za 7 dana), a pricala sam s prijateljicom koja kaze da je sebi kupila te u ljekarnoj al da je njoj ginekolog rekao da su te najgore. Pak druga prijateljica koja je isto trudna kaze da su femibion dobre, al sadrze samo folnu kiselinu i skupe su, a imaju i neke orthomol natal (https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/51RFoR81cRL._SY355_.jpg) to je kutija velika koja sadrzi tablete za cijeli mjesec (cini mi se 52 eura u ljekarnoj) i svaki dan se pije po 8 tableta (neke su za vitamine neke su omega 3 itdd), ali da su bolje jer sadrze sve i puno pomazu u zdravlju i razvitku djeteta. pa vas molim da mi kazete svoja iskustva s tim jer sad stvarno ne znam sta da mislim. :)

Buduca mlada mama :)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.