Bokic cure :)
Ja sam jedna stara koka na ovoj temi hehe
Prosle godine u ovo vrijeme sam bila na ovoj temi vec pred porod i sada evo opet trudna 17tjedana :)
Prosla sam i porod i dr u njemackoj pa pitajte :)
Vidim ds pricate o profamilia pomoci. Mi imamo primanja preko 2 tisuce i dobili smo. Bili prije par tjedana na razgovoru i dobili 1000e :)
Ajmeee Pandiceeee,pa cestitam na novoj trudnoci....bas sam sretna zbog tebe....je li tesko sad sa malim i novom trudnocom?
Hvala pandice. Ma sve je računala u euro. 😀
Čestitam i ja na novoj trudnoći. 😊
Pozdrav cure!
Imam pitanje. Da li profamilia pomaze u pronalasku stana? Hvala 😉
Jutro :)
Skocki ja kad sam dosla sad ponovno tu vidim tebe i znam da te znam sa foruma a uopce se ne mogu sjetit tvoje price. Nemoj zamjerit mom trudnickom mozgu :( jesi ti bi tu na forumu lani kad i ja? Rodila?
Ma nije mi tesko. Mali mi je super dijete. Vec ima dosta mjeseci da mi spava cijelu noc, preko dana se on sam igra ja mu uopce ne trebam haha nekad se tako hocu pomazit s njim a on me gura, inace samo tatu hoce, ah ti decki.. sad vec i hoda po malo i tako :) taman kad se braco rodi on ce mami pomagati i nosit pelene hehe a i muz ce biti na porodiljnom :)
Curke a što napraviti po pitanju dojenja i dohrane? Ja bih htjela dojiti ali sa prvim djetetom je bilo katastrofa. Vjerujem da ću ovdje imati bolju potporu u bolnici i da će dati sve od sebe da dojim ali jer imam pravo traziti u bolnici dohranu ako budem bez mlijeka i dijete plače ili slično.. i da ipak kupim kutiju nekakve hrane za nek se nađe?! .. ako da, koju da uzmem ..
Mira ja na tvom mjestu osobno ne bi kupovala nista ako imas toliko zelju dojiti. Moj mali je 3 dana bio u bolnici i 3 dana je prevristao dok nismo naucili dojiti kako treba i navukli mlijeka. Doktorice i sestre su svsko malo bile oko mene i stavljale ga u razne poze. I kad nisu bile tamo a trebao je sisat ja bi im zvonila da ga dodu namjestit. Moje misljenje je da ako kupis ad za svaki slucaj da ces ga dat i da ce dojenje prestat i prije nego je pocelo. Mislit ces da je gladan i pomislit ajde dst cu malo, pa malo danas malo sutra i eto.. znas kako smo mi dojili prvih mjesec i po? Imali smo po 40-50 podoja. Stalno je bio na sisi. Urlao je i ja sam mislila da je gladan a on je svaki mjesec dobivao preko kg samo dojenjem. A vristao je ne znam ni ja zasto. Zapravo znam jer se navikao na ruke i nisam mogla ni na wc od njega heh
Curke a što napraviti po pitanju dojenja i dohrane? Ja bih htjela dojiti ali sa prvim djetetom je bilo katastrofa. Vjerujem da ću ovdje imati bolju potporu u bolnici i da će dati sve od sebe da dojim ali jer imam pravo traziti u bolnici dohranu ako budem bez mlijeka i dijete plače ili slično.. i da ipak kupim kutiju nekakve hrane za nek se nađe?! .. ako da, koju da uzmem ..
Moj ti je savjet da kupis jedan paket hrane zlu netrebalo.. ja svoje prvo dijete nisam dojila nego sam se izdajala,dok nisam zavrsila u bolnici zbog mastitisa.. ja sam htjela dojiti al nikako nije islo , nit pomocu sesirica ni nikako,a i sin je bio ljen po tome pitanju.. mislila sam da je dovoljno to sto mu dajem mlijeko koje izdojim,sve dok nije patronazna dosla i dijete je padalo na tezini i tada smo uveli dohranu..moze ti se dogodit da je bas vikend i da nemas di kupiti AD. .a dijete moze i dehidrirat.. mi smo koristili aptamil.. sad sam uzela bebivitu...
Pozdrav cure!
Imam pitanje. Da li profamilia pomaze u pronalasku stana? Hvala 😉
Pomaze. Nama su dali cijeli popis gdje da se prijavimo za stan. Takoder ako se za vrijeme trudnocs selis u drugi stan oni ti plate troskove selidbe i daju 1000e za novi namjestaj.
Lijep pozdrav drage mame i buduće mame! 😊
Prije svega hvala onima koji su otvorili ovu temu, super je i moze se saznati dosta potrebnih informacija. Inače nova sam tu na Klokanici, trudna sam 14 tjedana, prva trudnoća je. U Njemačkoj sam oko 4mjeseca, jezik jako slabo govorim i nezaposlena sam. Živim uz austrijsku granicu u jednom manjem mjestu 50-tak km od Passau-a. Ja i muž smo sami, nemamo rodbine tu, niti poznanika. Ima li tko od vas u blizini? 😀
Dj dobro dosla :)
Ja nazalost ne zivim blizu ali postoji mogucnost da se preselimo oko passau nakon poroda ako ovdje ne bude sve po planu :) drago mi je da ima netko od tamo pa mogu cut iz prve ruke kakav je zivot tamo :)
Sortiraj odgovore
Najstariji