mogla sam.
pitala sam svog doktora da li mogu na put do zagreba 1000 km.
jedino sto me pitao , kako planiras putovati, kad sam mu rekla autom, rekao je zasto ne...slobodno...
Imam par pitanja o porodu u Njemackoj. Naime sigurno puno zavisi od bolnice do bolnice,al cula sam neke stvari pa me zanimaju iskustva.. Epizotomija? Navodno oni to tu nerade.. ako pukneš,pukneš? Da li masiraju međicu sa gelom kao kod nas ili neki drugi pristup? Klistir? Navodno se ni to neradi, cula da možeš tražiti ako želiš? U čemu rađaš? Moraš imat svoju spavačicu ili dobiš nešto? Meni rekli da rađaš u čemu dođeš? Svaka informacija dobrodosla...
Pozdrav svima 🙂
Ne javljam se cesto ali kad imam nesto za reci,eto me. 😁
Jedna od vas je pitala za opremu za bebe. Ja sam bila u Profamilia prosle nedjelje. I nismo uspjeli dobiti. Negdje sam citala da primanja ne smiju biti iznad 2000 eura neto,pa sam se prijavila. Ali to nije tačno. Mi nismo uspeli dobiti. A imamo manje od 2000 eura neto. Ako te jos sta zanima pitaj. 😁
Sto se tice carskog, nisam sigurna, ali koliko sam cula mislim da se ne placa i ako sama odlučiš da hoces carski.
Bokic cure :)
Ja sam jedna stara koka na ovoj temi hehe
Prosle godine u ovo vrijeme sam bila na ovoj temi vec pred porod i sada evo opet trudna 17tjedana :)
Prosla sam i porod i dr u njemackoj pa pitajte :)
Vidim ds pricate o profamilia pomoci. Mi imamo primanja preko 2 tisuce i dobili smo. Bili prije par tjedana na razgovoru i dobili 1000e :)
Prosle godine u ovo vrijeme sam bila na ovoj temi vec pred porod i sada evo opet trudna 17tjedana :)
Vidim ds pricate o profamilia pomoci. Mi imamo primanja preko 2 tisuce i dobili smo. Bili prije par tjedana na razgovoru i dobili 1000e :)
Imam par pitanja o porodu u Njemackoj. Naime sigurno puno zavisi od bolnice do bolnice,al cula sam neke stvari pa me zanimaju iskustva.. Epizotomija? Navodno oni to tu nerade.. ako pukneš,pukneš? Da li masiraju međicu sa gelom kao kod nas ili neki drugi pristup? Klistir? Navodno se ni to neradi, cula da možeš tražiti ako želiš? U čemu rađaš? Moraš imat svoju spavačicu ili dobiš nešto? Meni rekli da rađaš u čemu dođeš? Svaka informacija dobrodosla…
Ivana meni su radili epiziotomiju. Rekao je dr da ce samo malo zarezati i tako je i bilo. Imala sam svega par sava i proslo za koji tjedan, nisam niti osjetila kad je zarezao. Sivanje isto tako sam jedva osjetila jer mi je dao injekciju da utrne dolje. Dok sam imala trudove i tiskala ( one trudove prije izgona) babica bi svako malo dosla namazala gelom dolje. Radas u onom u cem dodes tako da ti savjetujem da odmah doma obuces neku staru pamucnu haljinu i spavacicu. To odma poslije poroda sam skinula da budem gola jer ti stave dijete na tebe i mora osjetit tvoju kozu. Tek kad sam dosla u sobu sam obukla cistu spavacicu. Ja sam dosla u tajicama i nekoj dugoj staroj majici i trazili su da se presvucem. U bolnicu nisam morala nosit nista osim higijene i spavacice. Cistscica je dolazila 3x na dan i punila ormare uloscima, mrezastim gscivama, pelenama ua bebu itd.. al opet to ovisi do bolnice..
Ivana meni su radili epiziotomiju. Rekao je dr da ce samo malo zarezati i tako je i bilo. Imala sam svega par sava i proslo za koji tjedan, nisam niti osjetila kad je zarezao. Sivanje isto tako sam jedva osjetila jer mi je dao injekciju da utrne dolje. Dok sam imala trudove i tiskala ( one trudove prije izgona) babica bi svako malo dosla namazala gelom dolje. Radas u onom u cem dodes tako da ti savjetujem da odmah doma obuces neku staru pamucnu haljinu i spavacicu. To odma poslije poroda sam skinula da budem gola jer ti stave dijete na tebe i mora osjetit tvoju kozu. Tek kad sam dosla u sobu sam obukla cistu spavacicu. Ja sam dosla u tajicama i nekoj dugoj staroj majici i trazili su da se presvucem. U bolnicu nisam morala nosit nista osim higijene i spavacice. Cistscica je dolazila 3x na dan i punila ormare uloscima, mrezastim gscivama, pelenama ua bebu itd.. al opet to ovisi do bolnice..
Hvala puno! Meni rekli da epizotomiju nerade,a ja imam jake vaginalne vene,pa su bili to malo gledali... kod nas u hr to moze bit indikacija za carski upravo zbog tog rezananja pa da nebi venu zarezali,pa sam se malo prepala... al valjda bi mi vec rekli za carski...
Pozdrav pandice 🙂
Evo da napišem svoje iskustvo. Ona me tamo pitala koliko nas ima. I pošto smo samo muž i ja napisala je svotu od 1100 eura i onda na to dodala koliko platimo stan i struju i smeće. I to je bilo ukupno 1760 eura a mi imamo oko 1800 eura mjesecno. I kaže da su strogi što se tiče te granice tako da je bolje da ne pokušavamo. Jedino ako mužu bude plata manje od tih 1760 da onda probamo predati. Sad ne znam jel tako i vama radila.
Ti92 nama su racunali ovak. Uzeli muzeve zadnje 3 platne liste i neki srednji prosjek okvirno. Pogledali u ugovor koliko placamo stan i dodali jos na to 200e sastrane kao za neke nase troskove. Nisu nista strogo gledali u lipu sve su onak okvirno uzimali o reklo da mozemo dobit 1000e. Netko je jos spomenuo gdje je najbolje uzeti te novce. Najbolje je u profamilia jer oni daju te novce i ne traze opravdanje nama su rekli da te novce mozemo potrosit na sto god mi mislimo da ce olaksat dolazak bebe bilo to pokrivanje nekih dugova ili nesto trece. Diakone te trazi sve racune da vide na sta si potrosio a caritas trazi da donesea popis sta ti treba pa oni gledaju sta i kako mozes kupit..
Sortiraj odgovore
Najstariji