Drage mame. Da li ima neko ko se poradjao na carski u Njemackoj. Ja sam trudna prva trudnoca mi je bola sa carakim, isto tako bih htjela i druga da bude. Zanima me kako se to ovdje ugovara i da li se placa?
Drage mame. Da li ima neko ko se poradjao na carski u Njemackoj. Ja sam trudna prva trudnoca mi je bola sa carakim, isto tako bih htjela i druga da bude. Zanima me kako se to ovdje ugovara i da li se placa?
Kiki23 dobro dosla,ako se dobro sjecam nisi se prije javljala..
Ja sam imala carski prosle godine. Indikacija je bila beba na zadak a prva trudnoca. U 37.tt sam dobila uputnicu od svoje doktorice za bolnicu, za rzgovor o carskom. Na razgovoru ti sve detaljno objasne kako ide procedura ijos sa anasteziologom bude ragovor i dogovoris termin carskog. Otprilike se radi 10 dana prije termina. Ja nisam nista placala,ali postojala je indikacija, nisam ja to trazila. Je li se placa ako je bez indikacije to ne znam.
Ja sam imala carski prosle godine. Indikacija je bila beba na zadak a prva trudnoca. U 37.tt sam dobila uputnicu od svoje doktorice za bolnicu, za rzgovor o carskom. Na razgovoru ti sve detaljno objasne kako ide procedura ijos sa anasteziologom bude ragovor i dogovoris termin carskog. Otprilike se radi 10 dana prije termina. Ja nisam nista placala,ali postojala je indikacija, nisam ja to trazila. Je li se placa ako je bez indikacije to ne znam.
Draga kako misliš radi se 10 dana prije termina? Ja sam imala prvu trudnoću carski zbog zadka sad je sve u redu sa bebom ali naginjem više carski izabrati, ako pitaš zašto, iskreno ne znam. .
Draga kako misliš radi se 10 dana prije termina? Ja sam imala prvu trudnoću carski zbog zadka sad je sve u redu sa bebom ali naginjem više carski izabrati, ako pitaš zašto, iskreno ne znam. .
Npr.meni je termin poroda trebao bit 10.6. A carski su mi zakazali za 1.6. jer je najbolje da se radi u 38.tt.
sa planiranim carskim se ne ceka termin poroda koji je izracunat na pocetku trudnoce to sam trebala mozda napisat da bi me shvatili...sorry :)
I kako sam shvatila carski se plaća ako ga sam biras?! Meni su rekli zbog prvog carskog imam pravo birati ali mi nitko nije spomenuo plaćanje pa sam zbunjena
Ja za to nisam sigurna ali mislim da je to na Vorbereitungskursu rekla zena. To u svakom slucaju negdje drugo provjeri,mozda ovisi i od osiguranjs
Hvala na dobrodoslici. Meni je sa prvom bebicom isto bio problem sto je bila na zadak pa sam dogovorila carski isto 10 ak dana prije termina poroda. Ali ovdje mi je dr. rekao posto je proslo 3 godine da mogu da idem prirodno,ali ja bih ipak na carski posto se plasim. Pa me zanima da li placa ako ja to trazim.
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji