Trudnice i mame u Njemačkoj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Minamarina1313
    07. Ožujak 2018. 16:09

Draga Svjetlana najbolje da porazgovaras sa ginekologom i sa svojim zdrastvom jer oni ce ti najbolje objasnit sta i kakva prava imas..ja sam osobno dobila odmah zabranu rada jer mi je rizicna trudnoca tako da mi sefica nije mogla dat otkaz tj htjela.je da sama potpisem ali kad sam rekla za zabranu tu je stala nije smjela..

• ivaanaaa
    07. Ožujak 2018. 17:19

Svjetlana Težak

Lijep pozdrav svim mamama i tek koje ce postati. Ja sam ovdje nova u gradu Erfurtu sam i trudna sam 12 tjedana. Posto mi je sve novo ovdje pa bi htjela cuti kako ste se vi snasli ovdje. Ginekologa imam ovdje sutra idem jer imam lagane bolove ne znam sta je pa da vidim jel sve u redu. Uglavnom u radnom sam odnosu radim ali mislim da je moj posao sada kriv jer sve tesko dizem moram jer nema tko. Tako da bi sutra pricala s ginekologom za bolovanje jer ne zelim riskirat da se nesta desa. Pa eto voljela bi da me netko savjetuje malo oko svega. Hvala vam puno. E da moje je ime Svjetlana😉😊

Ja sam isto radila tezi fizicki posao i jedva sam se izborila za zabranu rada..  neznam u kojoj si struci al  neke struke mogu odmah dobit zabranu ili promjenu radnog mjests..a za ovo drugo tesko ginekolozi daju bolovanje... al samo se ti izbori za sebe i svoju bebu..

salvadordali
    08. Ožujak 2018. 22:05

Da li u Njemačkoj trudnica koja je na Zavodu mora reći potencijalnom poslodavcu da je trudnica? 

Pitam jer: na Zavodu mi savijetnica kaže da moram,reko ok. Moraš tražiti posao, ali pitanje je tko će te htjeti zaposliti. Sve ok. 

Negdje sam prije čitala da ne moram reći ni na Zavodu do određenog mjeseca (mislim 4-og)..ili opet kriva informacija? 

Kasnije čitam stranicu od Đakonije na kojoj piše da ja nisam dužna nikome reći da sam trudna. Ne znam kako se postaviti.. Nebi htjela dodatni stres zbog pogrešnih informacija. Super se osjećam i bilo bi super raditi, al izbor je fakat sužen, em nesmijem iza 8 radit, em ne smijem subotama, toksične supstance, puno stajanja i hodanja itd... 
    Najveća mi je fora što sam pozvana sljedeći tjedan doći na burzu sa 20 primjeraka životopisa na predstavljanje većem broju poslodavaca.. Nemaju pojma kakvu predstavu će vidjet, em smatram da trenutno ne mogu raditi ništa više od level 1 poslova zbog jezika, em kaj ću reć? Dobar dan ja sam Vam trudnica?! 🤣. 
    Na jeziku radim samostalno, al daleko sam od dobrog, radila sam 1,5 god u Njemačkoj na engleskom, tak da.. Al evo uspjela sam se izborit i za malo stručne pomoći nakon godinu dana, imam sljedeći tjedan test za integracijski..

Ninche9
    09. Ožujak 2018. 09:10

Bokic zene
    Narice to sto ti dajes bebi dojiti kad on zeli zove se dojenje na zahtjev. Ovo sto babica prica je dojenje na sat.
    ali i mi odrasli ponekad jedemo cesce ponekad rijede, ponekad malo. Sve radis dobro i nastavi tako kako si do sad. Kad zeli cicati daj mu.
    Ja sam rodila pocetkom lipnja, oblacila sam ga u duge pamucne hlacice i dugi bodi na preklop. U srpnju i pocetkom kolovoza je bilo vruce pa je imao kratki bodi kad smo bili na terasi  jer je s juzne strane(jako puno)
    Ja sam se ukljucila u müller klub i u njemu ima najvise pogodnosti. Dobila sam odgomnu knjizicu s popustima na sve i svasta, od higijene pelena igracaka npr vtech ili chicco.. do kasica i kojecega
    Takoder sam u dmu, bebiviti i rosmanu, hippu 
    Aplikacija od dma je super, skines pa ti dolaze popusti 

• Skocki5
    09. Ožujak 2018. 14:53

Pozdrav zene, i rossmann ima tu aplikaciju s popustima.
    Vi koje ste tu malo duze,sjecate se mozda da sam bila na cuvanju trudnoce prosle godine od 9.4.-12.4. Prekjucer mi je dosao racun da trebam platit ta 4 dana po 10€, znam da nije puno,ali nakon skoro godinu dana?je li imao tko slicno iskustvo?

• Skocki5
    09. Ožujak 2018. 14:54

Racun je poslao ikk,ne bolnica:/

• ivaanaaa
    09. Ožujak 2018. 15:01

Neznam iz osobnog iskustva ali necudim se nista.. neke moje kolegice koje imaju ikk placaju vise nego ja u AOK..  stim da smo i mi recimo platili operaciju kranjika i polipa te usi kod dijeteta, dok jedni drugi prijatelji isto to nisu platili ni centa... to mi tu nije nikada bilo jasno kako to funkcionira.. znam samo da dosta ovisi o tome sto pise u papirima, dijagnoze i tako to..

• Minamarina1313
    09. Ožujak 2018. 17:06

Meni je muz bio na operaciji i bio je 4 dana u bolnici i cim je izasa dosa je racun od 40€ koji smo platili osigurani smo na AOK..isto tako ja svako drugi ultrazvuk placam 25€ a nemam ni jedne slike od bebe sve je moguce sve oni mogu

Mira2007
    09. Ožujak 2018. 18:09

Ninche9 puna si korisnih informacija :* 
    Skocki poslali su ti račun nakon svih obrada rekla bih. Mi smo u aok i iskreno, do sad nisam platila skoro ništa. Tipa ultrazvuk  a radim ga na svakom pregledu.. ctg i tako dalje ..radila sam čak i MR glave hitno te MR noge (dobila za 4 dana termin) te sva pomagala za hodanje (stake i malu čizmicu besplatno) .. liječili su mi zub te sam dobila dvije bijele plombe .  Znaci stvarno svega je bilo. Ono što sam platila je krankenwagen 10eu kad je sin progutao cavao ( da, dobro ste pročitali ČAVAO).. tak da ne znam kako funkcionira zdravstvo ali meni se aok pokazao super

Ninche9
    09. Ožujak 2018. 21:33

Meni su 2 bojele blombice uzele 110€.. isto imam AOK 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani