Trudnice i mame u Njemačkoj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    larimara
    10. Ožujak 2018. 16:38

Drage moje,nisu ni u HR vise zubari jeftini....Ove sitne popravke po 50 Eur svi placaju. I ja sam cula kao sto Ivaanaa kaze da se fronta s bijelim kompozitima ne placa,a ako imas straznji zub moras platit. Alternative ocito nema jer nisam skoro nigdje vidjela u ordinacijama onu sparvicu za amalgam...znaci ili plati kompozit ili navlaku.
    Kako god okrenes,placas. Tko ima velike radove,najbolje otic u Bosnu,Srbiju itd. posto su u HR cijene skocile.

• Skocki5
    10. Ožujak 2018. 17:29

Ninche,ja sam radila 4 bijele plombe i nisu mi nista naplatili....pitali su me hocu li porculanske neke koji se placaju (60€ jednaa,ja mislin)ili ove sto pokriva zdravstveno i naravno da sam uzela sto pokriva zdravstveno,tj.obicnu bijelu plombu kao i kod nas.

• Skocki5
    10. Ožujak 2018. 17:33

Larimara u BiH ti je na prednjim(1.,2.,4.) 20€ ploma ostalo 25-30€ ovisi  od povrsine...otprilike kod svih isto sto ja znam,mada uvijek postoje iznimke

Ninche9
    11. Ožujak 2018. 16:22

Ja sam ovdje kod navodno jako dobrog zubara ali uopce nisam zadovoljna kako radim znaci bila sam na popravku u Dezembru i platila 110€ 2  lombe a ostali zubi su kao zdravi. Ali me je jedan zablombirani i dalje bolio a bila sam na godisnjem i otisla sam svom bivsem zubaru privatniku da to pogleda i usput mi je provjerio i ostale zube. Posto on ima malu kamericu i poslika uvijek sve zube iznutra nasao mi je jos 2 ruzna za popraviti. Ja sam vjerovala da imam zdrave zube jer su izvana lijepi i vise manje "bijeli" ali eto kad sam vidjela sta je kamera poslikala uvjerila sam se u suprotno. A ovaj zubar u Njemackoj nista od toga nije vidio. Samo me skinuo s K* da oprostite.
    Meno su zubi jako vazni, naplacala sam se njihovih popravaka i navlaka i jedino sto zelim je dobar zubar.
    Od sad idem iskljucivo svojem zubaru u Hrvatskoj.
    Mira ispricaj nam pricu s cavlom 
    Ivana pa jel dragi sve zube "mijenjao" to mora da je trajalo i trajalo. Navlake su skupe ali dobar tehnicar ti moze napraviti skoro savrsene zube. Uz savrsenu cijenu 
    Ne znam tocno koja cura ima kontrakcije (nisam zapamtila ime)
    ja sam pila magnezij jer sam imala "lazne" trudove na ctgu ali ih nisam osjecala. Doktorica mi je rekla da to maternica vjezba i da se treba piti magnezij do 36-37 tjedna kako ne bi doslo do otvaranja a onda prekinuti, nakon 37tj su cak i lazni trudovi pozeljni jer to znaci da ae maternica sprema za najvazniju ulogu-porod. Takod a sam ja pila taj magnezij do punih 36 tjedana a potom prekinula i sve je srecom bilo u redu ali samo ti odi kod doktorice i to sto prije, probaj dobiti termin ovih dana-zlu ne trebalo.

• ivaanaaa
    11. Ožujak 2018. 19:59

Ninche9  nazalost da moj muz imao jako lose zube... i da trajalo je i trajalo...al zadovoljni smo sa ishodom.. ja i ovdje imam zubara iz rijeke i  zadovoljna sam... placao je oko 1300kn po zubu.. 

• ivaanaaa
    11. Ožujak 2018. 20:04

Htjela jos napisati al sam poslala ..  najprije mu je napravio zamjenske pa je njih nosio do sljedeceg puta kad smo isli u RH.. sveukopno trajalo godinu dana.. sad ovaj ovdje zubar kaze da su mu super napravljeni... znaci navlake su od boljeg porculana...  Moje dijete ima cijeli vikend temperaturu... moram sutra kod doktora.. obo vrijeme je koma, sa -15 na + 15. Uzas.. same bolescuge

• Skocki5
    11. Ožujak 2018. 21:16

Ninche potpuno te razumijem sto se zuba tice..ali ja sam zadovoljna sa svohim zubarom ovdje...placamsamo godisnje profesionalno ciscenje 80€ i ikk mi vrati 40€. Koliko maleni ima zuba? Moja 6...3 gore 3 dolje..
    Ivana da,ove nagle promjene su uzas

Ninche9
    11. Ožujak 2018. 22:13

I ja imam jedinicu i dvojku porculan. Nevjerojatno koliko su zubi vazni za samopouzdanje. Bitno da ste zadovoljni zubarom. Ja mislim da je uvijek bolje platiti dobru uslugu nego stedjeti na vaznim stvarima.
    Vrijeme je i kod mene grozno. Jedva cekam proljece i zelenilo. 
    Skocki.. Moj maleni ima 4 zubica, dva dolje koji su prvi izasli ali su sitni i dva goee bas onako lijepa siroka velika prava zubica. Imam svog uskrsnog zeku 

• Guli
    11. Ožujak 2018. 22:45

Book. Imam jedno pitanje trudna sam nekih mjesec dana sutra idem ginekologu naravno moram platit jer u njemackoj nemam zdravstveno. Moj decko i ja smo odlucili da idem u hrv. Jer moram radit neki genski test da se ustanovi da nemam nasljedne "poremecaje" na kromosomima. Sestra mi ima. E sad dali ja smijem putovat imam za preci oko1300km osjecam neke lagane bolove u trbuhu kod naprezanja ili nervoze. Ovo mi je prva trudnoca i jednostavno neznam sta da radim a i poveci strah je u meni.

Mira2007
    11. Ožujak 2018. 23:51

E moja draga Ninche9 tad sam osijedila .. kako smo se doselili tek u prvi stan ušli u katastrofu i naravno malo renovirali. Mali je bio godinu i tri mjeseca i dohvatio cavao od 1cm dužine sa kuhinje i naravno stavio u usta. Ja sam čula da mu nešto u ustima zvrnda i trazila da zine da pljune ali on tvrdoglav kao i sad ne i ne i dečko fino proguta a ja sam i malo sa panikom pretjerano reagirala pa vikala jer sam vidjela da je čavao ali on namjerno zatvorio usta i u natezanju progutao.. uglavnom hitna pa bolnica pa odmah na rengen i kad tamo čavao ni dole ni gore. Ispod pluca i ne može na operaciju jer je daleko da se vadi kroz usta već na odjel i cekaj da ga pokaka i nadaj se da neće nista probiti putem.. Tri najduza dana u mom zivotu. Svaki dan se pokakao ali cavla nigdi. Pustili nas iz bolnice nakon ponovnog rengena gdje se vise nije vidio.. sestre kad su gledale kaku nisu vjerojatno vidjele .. uglavnom ne daj Bože nikome 😓

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.