Trudnice i mame u Njemačkoj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    larimara
    12. Ožujak 2018. 00:01

Skocki5

Larimara u BiH ti je na prednjim(1.,2.,4.) 20€ ploma ostalo 25-30€ ovisi od povrsine…otprilike kod svih isto sto ja znam,mada uvijek postoje iznimke

Da,to je prihvatljiva cijena...samo treba naci pravog doktora. Iskreno receno,ne znam ni gdje bi u HR isla. Ono,prodes Zagrebom po Ilici same ordinacije (privatne) i birtije pa ti nadi nekog koji valja. Najbolje na preporuku.
    i ja sam se zuba naplacala, a ceka me jos...trenutno rjesavaju moj slucaj s lose napravljenim mostom. Ovdje je super sto imas garanciju 2 godine. Moj slucaj je kompliciran jer taj doktor vise ne radi pa ce me AOK slati svom vjestaku na procjenu stanja. 
    Sta god da bude,morat cu zube radit ovdje jer i da imam super zubara u HR,ne mogu samo tako otic. Morao bi muz uzet godisnji radi djece. Kad ce mi trebat implantati (sto nece bas biti u tako dalekoj buducnosti) onda cu u negdje kod nas.
    Ovdje jedan implantat kosta oko 2000 Eur. 

larimara
    12. Ožujak 2018. 00:16

Mira2007

E moja draga Ninche9 tad sam osijedila .. kako smo se doselili tek u prvi stan ušli u katastrofu i naravno malo renovirali. Mali je bio godinu i tri mjeseca i dohvatio cavao od 1cm dužine sa kuhinje i naravno stavio u usta. Ja sam čula da mu nešto u ustima zvrnda i trazila da zine da pljune ali on tvrdoglav kao i sad ne i ne i dečko fino proguta a ja sam i malo sa panikom pretjerano reagirala pa vikala jer sam vidjela da je čavao ali on namjerno zatvorio usta i u natezanju progutao.. uglavnom hitna pa bolnica pa odmah na rengen i kad tamo čavao ni dole ni gore. Ispod pluca i ne može na operaciju jer je daleko da se vadi kroz usta već na odjel i cekaj da ga pokaka i nadaj se da neće nista probiti putem.. Tri najduza dana u mom zivotu. Svaki dan se pokakao ali cavla nigdi. Pustili nas iz bolnice nakon ponovnog rengena gdje se vise nije vidio.. sestre kad su gledale kaku nisu vjerojatno vidjele .. uglavnom ne daj Bože nikome 😓

Joj strasno! I ja se stalno bojim da moj nesto ne dohvati jer tata mu je ponekad nemaran pa ostavlja neke ormarice ili vrata otvorena. Imamo u stanu 2 WC. Taj drugi manji rijede koristimo i ja tamo drzim kemikalije. Danas mali usao tamo i fino se zabavljao ljubicastim gelom za ciscenje,ruke je do lakta nagurao u skoljku.
    Prije 2 godine sam bila u bolnici i morali su mi staviti ZVK (u HR to zovu subklavija kateter) da mogu dobivati infuzije. Dok sam cekala anesteziologa, bila je jedna mama cekala da joj dijete dovedu iz operacije. Pricala mi je da joj je malena od 2 godine na operaciji jer si je plastelin kroz nos ugurala tako duboko da je usao u sinuse. Eto sve je moguce,opreza nikad dosta.

• Skocki5
    12. Ožujak 2018. 07:26

Mira2007

E moja draga Ninche9 tad sam osijedila .. kako smo se doselili tek u prvi stan ušli u katastrofu i naravno malo renovirali. Mali je bio godinu i tri mjeseca i dohvatio cavao od 1cm dužine sa kuhinje i naravno stavio u usta. Ja sam čula da mu nešto u ustima zvrnda i trazila da zine da pljune ali on tvrdoglav kao i sad ne i ne i dečko fino proguta a ja sam i malo sa panikom pretjerano reagirala pa vikala jer sam vidjela da je čavao ali on namjerno zatvorio usta i u natezanju progutao.. uglavnom hitna pa bolnica pa odmah na rengen i kad tamo čavao ni dole ni gore. Ispod pluca i ne može na operaciju jer je daleko da se vadi kroz usta već na odjel i cekaj da ga pokaka i nadaj se da neće nista probiti putem.. Tri najduza dana u mom zivotu. Svaki dan se pokakao ali cavla nigdi. Pustili nas iz bolnice nakon ponovnog rengena gdje se vise nije vidio.. sestre kad su gledale kaku nisu vjerojatno vidjele .. uglavnom ne daj Bože nikome 😓

Jao ja uvijek strahujem od toga iako je jos malesna:/

Mira2007
    12. Ožujak 2018. 08:02

Ja znam da je od velike važnosti da roditelj ostane pribran u takvim situacijama ali ja sam se sva pogubila.. mogla bih svaki dan čitati pravila prve pomoci kako djetetu biti od koristi ali kad ga vidim u opasnosti-paraliza! Kad je bio oko godine dana zvakao je kruh i zalijepio mu se u grlu i počeo se daviti. Naravno da sam napravila što ne smijem - prste unutra i vadi van. Nedavno je skočio na rub stola i raskrvario celo na recimo 3 mm .. mislila sam na hitnu i plakala sam s njim dok je krv sikljala, mislila sam potres mozga.. Daj jod, ispiri, krv ne staje. Svekrva me smiriva da će sve biti u redu. Ja naravno ne vjerujem nikome.. 
    Ma katastrofa!!! 

• petra1906
    12. Ožujak 2018. 08:41

Evo mene sad u 29 tjt, radim u produkciji sa medicinskim uredjajima i slicno. Sad su me prebacili na drugo radno mjestu, na pakiranje.. nije tezak posao, ali mi postaje sve teze i teze.. od toga da 8 sati moram sjedit i jos se voziti 30km u jedbom smjeru...kicma me ubija, glava i da ne nabrajam dalje... bila sam kod ginekologa, sve mu objasnila, ali mi ne zeli dati zabranu rada/bolovanje... kaze "pa trudni ste, to je sve normalno niste bolesni"... 
    Kome da se obratim vise? 
    Rekla mi jedna zena da je ona promjenila 3 ginekologa dok joj jedan nije dao bolovanje... 

• ivaanaaa
    12. Ožujak 2018. 09:23

Petra Breber

Evo mene sad u 29 tjt, radim u produkciji sa medicinskim uredjajima i slicno. Sad su me prebacili na drugo radno mjestu, na pakiranje.. nije tezak posao, ali mi postaje sve teze i teze.. od toga da 8 sati moram sjedit i jos se voziti 30km u jedbom smjeru…kicma me ubija, glava i da ne nabrajam dalje… bila sam kod ginekologa, sve mu objasnila, ali mi ne zeli dati zabranu rada/bolovanje… kaze "pa trudni ste, to je sve normalno niste bolesni"…
    Kome da se obratim vise?
    Rekla mi jedna zena da je ona promjenila 3 ginekologa dok joj jedan nije dao bolovanje…

Da istina tesko je ovdje dobit bolovanje a kamoli zabranu rada..trudne smo nismo bolesne..i ja sam mjenjala ginekologa upravo zbog tog, a na kraju sam dobila zabranu zbog omeksanog cerviksa jel sam radila fizicki posao nosila tesko i tako to... jedva sam se izborila.. kao trudnica si zasticena, al u prakdi je zo malo drugacije.. mozda da ides kod kucnog doktora pa da ti on malo pise bolovanje...da odmoris..

• Minamarina1313
    12. Ožujak 2018. 09:35

Jojj ja sve pomno citam neznam jel me vise strah rodit ili kad djete poraste pa sve trpa u usta..jojj oni s njihovim radom meni stvarno je osobno ruznu zenu jadnu sa stomakom vidit da radi nekazem da trebamo lezat i nista ne radit al neke poslove stvarno mi je nehumano eto..ja nisam stvarno imala problema sa ginekologom oko rada ona je sama inzistirala da prestanem dala.mi odmah na prvoj kontroli iako sam ja na svoju ruku do.kraja 5 mjeseca trudnoce ostala na radanom mjestu jer sam se osjecala ok zatim sam predala zabranu..neznam mislim da bi trebali svima omogucit da malo uzivaju u trudnoci

Mira2007
    12. Ožujak 2018. 21:51

Curke što ako ja nemam kud sa djetetom dok sam u bolnici.. tj nemam koga da mi dođe a muž ne dobije slobodno .. ima 5 dana pravo uzeti kad rodim ali ja sam 3 u bolnici sigurno..ne daj bože vise i iskreno ne znam kako dalje.. nemam se na koga osloniti 😓

• Minamarina1313
    12. Ožujak 2018. 22:21

Mira2007

Curke što ako ja nemam kud sa djetetom dok sam u bolnici.. tj nemam koga da mi dođe a muž ne dobije slobodno .. ima 5 dana pravo uzeti kad rodim ali ja sam 3 u bolnici sigurno..ne daj bože vise i iskreno ne znam kako dalje.. nemam se na koga osloniti 😓

Ma dobit ce slobodno sigurno evo moj se.danas vratio na posa nakon 8 tjedana bolovanja jer je ima operaciju i danas mu sam sef prisa i reka bez obzira sta si na bolovanju ti imas svoje dane kad ti zena rodia nije mislio on niti pitat jer mu bilo neugodno

Mira2007
    12. Ožujak 2018. 22:50

Ali meni muž radi u Švicarskoj firmi i pod probnim radom je. Ima samo 4 tjedna godišnji odmor za cijelu godinu i malo je napeto u firmi jer posla je puno a godišnji nije tražio do sad jer je trebala doći moja sestrična da bi večeras javila da ne može a nju sam jedino imala.. baš se brinem

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.