pozz cure, termin za porod imam u ponedjeljak, ako moze neka od vas da napise gdje i kada se mozemo obratiti za djeciji doplatak i za majku, nisam bila zaposlena ali sam cula da mogu dobijati oko 300e. Samo ne znam sta sve od papira treba i gdje ds se obratimo. Hvala 😘😘
Lucka- spavacice, higijena, robica za izlazak iz bolnice- beba, roba za izlazak-mama, krema za bradavice, rucnik. Jedino tog sam se sad sjetila. Mi smo u bolnici imali uloske i mrezaste gacice, al ja sam za svaki slucaj ponijela svoje.
Leptiric guglaj familienkasse u svom gradu msm da je tamo za djeciji i porodiljni pa naz il odi i pitaj sto od papira sve treba. Mozes vec sad uzet formulare pa ispunit, ostatak kao npr datum rodenja djeteta ispunis poslije. Trebat ce ti rodni list od bebe (Geburtsurkunde) to dobijes u rathausu.
Ako me sjecanje dobro sluzi za djeciji su mi trebali ti formulari koje sam ispunila i geburtskunde. A za porodiljni platne liste, godisnji obracun place i moj i od dragog i tak dosta papira, ne sjecam se.
Evo da vam se jos javim....prije onog sto me ceka. Danas sam se opet javila u bolnicu i rekli mi da dodem sutra ujutro na induciranje poroda jer se ne smije u mom slucaju vise cekati. Morala sam potpisati. Doktor kaze da i nakon induciranja moze potrajati do 3 dana da do poroda dode. Strah me! Javim vam kako je bilo ako se vratim ziva;))) Posto je bolnica u brdima,unutra je dosta los signal pa cu pisati sta je bilo kad (i ako ) se vratim kuci. Drzite mi palceve!
Dobro večer drage
Ovako ukratko
Već 3 dana radim za posredniku firmu u ikeu i prije 2 dana sam doznala da sam trudna i kod ginekologice bila 6 tjedan mi je rekla.
Mene zanima šta da sada radim dali da sada kažem ili da da čekam još koji dan tjedan ?
Jer bas da sam htjela da bude ovako dok počinjem na novi posao i nisam ali šta ćeš
Bitno da bebac bude dobro
Može li mi koja od vas dati savjet
Lijep pozdrav
Evo da vam se jos javim….prije onog sto me ceka. Danas sam se opet javila u bolnicu i rekli mi da dodem sutra ujutro na induciranje poroda jer se ne smije u mom slucaju vise cekati. Morala sam potpisati. Doktor kaze da i nakon induciranja moze potrajati do 3 dana da do poroda dode. Strah me! Javim vam kako je bilo ako se vratim ziva;))) Posto je bolnica u brdima,unutra je dosta los signal pa cu pisati sta je bilo kad (i ako ) se vratim kuci. Drzite mi palceve!
Sretno!!!!
Dobro večer drage
Ovako ukratko
Već 3 dana radim za posredniku firmu u ikeu i prije 2 dana sam doznala da sam trudna i kod ginekologice bila 6 tjedan mi je rekla.
Mene zanima šta da sada radim dali da sada kažem ili da da čekam još koji dan tjedan ?
Jer bas da sam htjela da bude ovako dok počinjem na novi posao i nisam ali šta ćeš
Bitno da bebac bude dobro
Može li mi koja od vas dati savjet
Lijep pozdrav
Pa ako neradis fizicki posao, mozes jos pricekat nisi duzna rec. Ako krenu mucnine onda ce bit i vidljivo.... bojim se ako si na ugovor da ce cim istekne odmah prekinut radni odnos... glavno da bude sve ok sa bebacem.
Posao mi je da stolove brišem ako su prljavi na kraju radnog vremena da stignemo sve stolice na stolove u restoranu i kada to napravim onda čistit kuhinju ribati i prati većinom ručno a negdje uspijem i sa masinom
Posao mi je da stolove brišem ako su prljavi na kraju radnog vremena da stignemo sve stolice na stolove u restoranu i kada to napravim onda čistit kuhinju ribati i prati većinom ručno a negdje uspijem i sa masinom
Evo npr počnem u 15 radit i dođem kući pola 1
Evo npr počnem u 15 radit i dođem kući pola 1
Koliko sam shvatila to je popodnevna smjena... trudnice po zakonu nebi smjele radit poslije20h. Sve zavisi sto ti odgovara i kako se osjecas..
Lucka- spavacice, higijena, robica za izlazak iz bolnice- beba, roba za izlazak-mama, krema za bradavice, rucnik. Jedino tog sam se sad sjetila. Mi smo u bolnici imali uloske i mrezaste gacice, al ja sam za svaki slucaj ponijela svoje.
Leptiric guglaj familienkasse u svom gradu msm da je tamo za djeciji i porodiljni pa naz il odi i pitaj sto od papira sve treba. Mozes vec sad uzet formulare pa ispunit, ostatak kao npr datum rodenja djeteta ispunis poslije. Trebat ce ti rodni list od bebe (Geburtsurkunde) to dobijes u rathausu.
Ako me sjecanje dobro sluzi za djeciji su mi trebali ti formulari koje sam ispunila i geburtskunde. A za porodiljni platne liste, godisnji obracun place i moj i od dragog i tak dosta papira, ne sjecam se.
Hvala puno 😘
Sortiraj odgovore
Najstariji