Trudnice i mame u Njemačkoj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Skocki5
    14. Studeni 2017. 13:09

Pozdrav cure!
    Dena zao mi je sto si tako lose iskustvo imala,.
    Barbara ,ako sw dobro sjecam ti sibit negdje okolica Nürnberga. Ne sjecam se koji grad. Ja sam isto okolica Nürnberga (Ansbach) i imala sam pozitivna iskustva sa bolnicom. Sestre su bile vrlo ljubazne i sta god ti treba samo pitas.

baarbaraa29
    14. Studeni 2017. 13:19

Skocki5

Pozdrav cure!
    Dena zao mi je sto si tako lose iskustvo imala,.
    Barbara ,ako sw dobro sjecam ti sibit negdje okolica Nürnberga. Ne sjecam se koji grad. Ja sam isto okolica Nürnberga (Ansbach) i imala sam pozitivna iskustva sa bolnicom. Sestre su bile vrlo ljubazne i sta god ti treba samo pitas.

Dobro se sjecas  mi smo u Ambergu! Nadam se da cemo mi sljediti tvoj primjer iako smo jos daleko od finala. Za sada muku mucim sa mucninama  Drago mi je da si imala pozitivno iskustvo!

Sreca je kad od ljubavi tvog zivota nastane ljubav vaseg zivota 💙 Sebastian

larimara
    14. Studeni 2017. 14:00

Kerolajn

larimara

Meni je danas ustanovljeno da su mi krivo izracunali datum poroda…ispostavilo se da sam presla 5 dana i odsad se moram javljati u bolnicu svaka 2 dana.
    Sto se tice pretraga,ja sam malo toga radila dodatno. Nikakvi dodatni ultrazvuk…ako doktor primjeti da nesto nije OK onda sam gleda vise puta bez da naplati. I u ovoj i u prosloj trudnoci su me poslali u bolnicu po drugo misljenje kad im je nesto bilo nejasno (bila sam kod 2 razlicita dr u te 2 trudnoce jer smo selili). Platila sam jedino Streptokok B bris jer moze imati gadne posljedice za bebu ako ga zena nosi,a ne zna. Toksoplazmu sam testirala samo jednom i kad sam saznala da sam negativna,pazila sam se i gotovo. Htjeli su test ponoviti,ali mi to nije imalo smisla ako znam da nisam dosla u kontakt..
    Amniocentezu su preporucili zbog godina,ali mi je to bilo prerizicno (tvrde da je rizik spontanog do1%,ali moze i do 4-5% bit) pa nisam…Druge genetske testove iz krvi isto tako nisam radila. OGTT sam radila samo u prvoj trudnoci.

Kak su do kraja uspjeli ne skuzit da su fulali termin? Drzim fige, jos malo i bebica :)

Hvala na drzanju figa! Kod mene je i bilo tesko odrediti termin poroda jer sam zatrudnila nakon spontanog i kiretaze bez da sam docekala menstruaciju. Tada izracunavaju termin po velicini ploda sto kod mene nije bilo tocno izracunato.

• Tinaaa12
    14. Studeni 2017. 18:06

baarbaraa29

Kerolajn i Tinaaa sretno na pregledima i javite kako bebice napreduju?
    PS - dali vi dobivate nalaze? Meni niko nista ne daje, sve skrto drze za sebe, a meni samo kazu zakljucak

Kerolajn

Tina, sretno na pregledu sutra :)

Hvala curee 😁😁
    Nalaze meni pisu u onaj mutterpass, koliko znam da je sve u redu inace valjda kazu sami ako je sta na granici ili lose.
    Kerolajn bas mi je drago da je sve ok 😍😍  i ja jedva cekam sutra vidjeti svoju bebicu, ova 4 tjedna od zadnjeg pregleda su mi i nekako brzo prosla, ali zadnja 2 dana nikako 😂

• Dena1009
    14. Studeni 2017. 19:58

Hahaha bome su mi postovi duuugacki i brutalni😮😅Kerolajn sad si me sjetila naseg prvog pregleda, 2.5 cm...a sad drzim trčkića od pet i pol kila🤗
    Curke sretno sa vasim bubicama, uzivajte u trudnoci jer vrijeme brzo leti❤
    Larimar cekamo da nam se javis kao novopecena mama🤗
    Evo, ja sam jucer opet zvala doktoricu jer mi jos uvijek nije zacijelio sav, pa mi je rekla da mogu tek 20. doci ili da mi da uputnicu za bolnicu ako hocu prije. Zovem ja u bolnicu dal da samo dođem ili mi treba termin i veli zenska da mogu 27. doci.😥😥
    Pregledi ja skoro nisam nista placala, a samo jednom mi nije napravila uzv, al sam taj put bila tjedan dana prije u bolnici pa su mi tamo radili. I naravno na kraju kad je svaki tj pregled mi je radila svaki dr put uzv. Platila sam samo bris na streptokok i test na (nemojte se smijati, zaboravila sam kak se zove😓) ono sta se moze dobiti od macke i od mesa, al to sam ja sama trazila i namjeravam poslati racun na ikk pa mi mozda vrate.
    Jel ima mozda koja primjer zamolbe za povrat novca od kasse, da mi poslika? Hvala🙂

url=https://lilypie.com]

• Kerolajn
    14. Studeni 2017. 20:47

Larimara, zao mi je sto si prosla. Al bitno da je sad sve u redu, i veselim se sto ces nam uskoro javiti da je bebica tu :)
    Tina, ja sam tek danas dobila taj Mutterschutz (il kak vec).. i isto nitko nista ne prica, pa sam pitala jel sa krvi sve ok, kaze da i to je to :) A dobro, netrebamo bas sve znat, bitno da je sve ok. Nisam nakraju nista platila. Znaci UZV se ne placa, vec samo slika - 30e. I na kraju nismo uzeli sliku, neznam ni sama zasto, nitko nas nije pitao, a i ja i dragi smo bili tolko zbunjeni da se nismo ni sjetili, i sad me peru hormoni i tuzna sam jel si nisam uzela slikicu...hahahha joooj 

🖤 6.6.2018 🖤

• Kerolajn
    14. Studeni 2017. 20:50

Dena, zao mi je sto si sve to prosla.. :( Ali sad imas strudlicu od pet i po kila koja te veseli. :)))))

🖤 6.6.2018 🖤

• Tinaaa12
    14. Studeni 2017. 22:03

Kerolajn meni je receno da moje zdravstveno osiguranje(AOK) pokriva 3 obavezna uzv tijekom trudnoce, po jedan u svakom tromjesecju. Ali ako ti zelis (ja jesam) mozes platiti 99€ da svaki puta prilikom pregleda( svaka 4 tjedna) imas i uzv. I cuvas racun, i predas svom zdravstvenom i oni ti vrate te novce. A imam vec 2 slikice i ni centa nisam platila za njih. Ja ne znam jel to od pokrajine do pokrajine al evo kod mene je tako. I da placa se taj streptokok jos pred kraj trudnoce. 
    Dena ja nisam predala taj racun, ne znam jel to mogu odmah ili nakon sto rodim? I meni je zao sto si sve to prosla, zelim ti u buducnosti puno srece i lijepih trenutaka da nadoknadi sve te lose dane sto su nadam se iza tebe. 

MariHadz
    14. Studeni 2017. 23:48

Tinaaa12

Kerolajn meni je receno da moje zdravstveno osiguranje(AOK) pokriva 3 obavezna uzv tijekom trudnoce, po jedan u svakom tromjesecju. Ali ako ti zelis (ja jesam) mozes platiti 99€ da svaki puta prilikom pregleda( svaka 4 tjedna) imas i uzv. I cuvas racun, i predas svom zdravstvenom i oni ti vrate te novce. A imam vec 2 slikice i ni centa nisam platila za njih. Ja ne znam jel to od pokrajine do pokrajine al evo kod mene je tako. I da placa se taj streptokok jos pred kraj trudnoce.
    Dena ja nisam predala taj racun, ne znam jel to mogu odmah ili nakon sto rodim? I meni je zao sto si sve to prosla, zelim ti u buducnosti puno srece i lijepih trenutaka da nadoknadi sve te lose dane sto su nadam se iza tebe.

Pozdrav, ja sam dobila obje trudnoće od ginekologa račun za sve te ultrazvuke na kraju trudnoće odnosno na zadnjim pregledima kad sam već došla do termina. Nisam znala da se može dobiti povrat novca heh

Hana <3
    Omar <3

• Lucka2803
    15. Studeni 2017. 13:51

Bokic curke imam potanje zanima me sto se sve treba ponjeti u bolnicu kada se ide na porod?  Zivim u Mainzu ako ima koja curka da je u blizini?:)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.