Kod nas je baš malo mjesto i nema baš nekih puno zanimacija, jedino da je vodim u Rosenheim to nam je najbliži grad udaljen 20 minuta vlakom, međutim onda i malog trebam vući po vlaku a nije baš pristupačan ulaz za dupla kolica. Kada sve skontam najbolje mi je da je dam u vrtić i to čim prije. Hvala vam na savjetima
U kojem si gradu? Meni je München oko 25 km, a Rosenheim 40…
Bruckmühl, do Münchena vlakom imam sat i pol. A ti gdje si?
Znam Bruckmühl! Skoro smo odselili tamo,ali bi MM imao dulje do posla. Mi smo u Holzkirchenu,a Bruckmühl nam je blizu. Do Rosenheima treba vlakom oko 40 min,a Bruckmühl je prije…
Da, blizu smo, nekih petnaestak do dvadeset minuta vlakom. Mada sam vidjela samo Bahnhof od čitavog Holzkirchena hehe često prolazimo za München pa uvijek tu nailazi vlak.
Bahnhof u Holzkirchenu je malo "izvan" pa si propustila centar "metropole";) imate srece da ste u Bruckmühlu,bar su stanarine povoljnije. Ni mi nismo dugo u Holzkirchenu,privikavamo se.
Haha a mi se sve žalimo ne sviđa nam se ovdje jer je stalno dosadno i nema nekih velikih mogućnosti ni za djecu ni za nas. Kontamo čim prije negdje odselit, makar u Rosenheim ali teško naći stan nitko ne želi malu djecu :(
Hana <3
Omar <3
Cure koje ste vec rodile u De, kad ste prvi put putovale za hr sa bebacima? Kako je prosao put? Imate kakve savjete za putovanje autom? Kako su se bebe prilagodile? Malo me strah jer V je tu samo sa nama, a tamo ce odjednom biti puno ljudi, neznam kako ce to prihvatiti, kako da ga pripremim? Mi cemo u veljaci na mjesec dana doma, V ce imat 5mj, a put u jednom smjeru 1100km.🤔🤔🤔🤔🤔
Ja sam s kćerkom prvi put putovala kad je imala četiri mjeseca i to busom.. Super je na kraju ispalo zaspala je brzo prespavala čitavu noć, skroz malo je u busu bila budna, a strašno sam se plašila kako će ispasti pogotovo što je puno ljudi, 12 sati putovanja itd. E kad smo stigli kući Show počinje, dijete je prvi dan plakalo nisam je mogla smirit, neprestano je plakala vrištala od sve te nove situacije da sam se htjela pokupiti nazad za Njemačku. Međutim to je trajalo samo jedan dan poslije se prilagodila i sve je bilo ok. :)
Hana <3
Omar <3
Larimara ma ne uzv kukica, pod bocno sam mislila na bocnu stranu trbuha/ leda pa predpostavljam da je to bio uzv bubrega 🤔 moj je bio dobar, gledao je okolo pricao sa mnom, a na kraju im se pokakao da je sve iscurilo po onom stolu 😂
Dena mi smo isli na put kad je malac imao 2mj, isli smo preko noci pa je prespavao, al kako sam tad dojila a on naviknuo spavat na trbuhu smo morali cesce stajat da ga podojim. Svakih sat i pol-2. Kad smo stigli bio je dobar i cak mi je tamo lijepo spavao, ono prvo budenje tek u 5 hah
Marijana zao mi je zbog vase situacije, nadam se da ce biti bolje. Nisam imala takvo iskustvo,pa nez sto da ti kazem. Najbolje da se savjetujes sa babicom ili pedicom.
Ivaaaana imam ti ja knjizicu koju sam dobila gsje pisu sva prava i obaveze. Budem potrazila pa ti sliknem al neznam kad cu stic jer sam sama sa bebacom, a i ovih dana ima kontrole, probat cu sto prije.
Gle ako je tolko lose, a nedaju ti bolovanje reci da ti ke lose i povracas, ne mogu te takvu tjerat sa radis.
Ja stalno savjetujem da lazete😅, no ustvari, ako moras birati između bebinog i svog zdravlja i male lazi ja bih svakako ovo drugo.
Pregled nama je radila uzv kukova i bubrega i za bubrege smo platili 30€. Trajalo je kratko.
Ja sam kupila one pelene za kukice na cicak za siroko povijanje, al je pedijatar rekao da nema potrebe pa mu ne stavljam.
Hvala,ako nekada nades slobodno slikaj,ili mozda znas gdje se moze nabavit.. neznam sutra idem kod kucnog doktora i nemicem iz ordinacije dok nedobim bar 1o dana.. nazalost stvarno nemam potrebu lagat,uistinu mi nije dobro,od migrene ,kicme,jos uvjek mucnina,a najvise mi smeta taj stres...
Danijela ja sam imala lose iskustvo sa dojenjem,al mi klinac nije imao te probleme..
Dena ja sam dosta putovala sa bebom,i svaki put je bilo drugacije,nekada sve bilo odlicno,nekada svi plakali... Sve ovisi od dana haha
Vidim da vas je dosta rodilo u De?
Kakav je tu tretman? Najvise me zanima kako ste iskombinirale da vam je muz na porodu a di ste ostavili starije djete? Kaze mi prijateljjca da joj je muz spava u sobi s njom i bebom tri dana koliko su i bile u bolnici. To mi je super. Jel dozvoljavaju i djetetu starijem da i ono spava s vama?
PseudoHTML, UBBCode and BB Code
Jer ne postoji ljubav kao kad volis svoje djete! ❤ N❤
Kakav je tu tretman? Najvise me zanima kako ste iskombinirale da vam je muz na porodu a di ste ostavili starije djete? Kaze mi prijateljjca da joj je muz spava u sobi s njom i bebom tri dana koliko su i bile u bolnici. To mi je super. Jel dozvoljavaju i djetetu starijem da i ono spava s vama?
U mom slučaju je moja svekrva došla kod nas i bila s malom dok sam bila na porodu.. Ali postojala je jedna soba s bračnim krevetom u kojoj smo mogli biti svo troje, ali to je kod prirodnog poroda, pošto je u mene bio drugi planirani carski sve je išlo brzo. Ali uglavnom znam da postoji mjesto gdje može biti i muž i dijete s Vama.
Hana <3
Omar <3
Ja imam stvarno lose iskustvo i jako sam razocarana, bila sam u dvije bolnice i u obje isto. Al bolje da vas ne plasim, vjerojatno je i to od bolnice do bolnice i na koga nabasas. U mojoj bolnici je postojala mogucnost obiteljske sobe, kod prijave je bilo potrebbo navesti da zelis o.sobu, a placa se 40€ po danu. Za stariju dijecu nisam pitala jer ih nemam.
Mi cemo također putovati po noci jer je manje guzve, a i on ce vjerojatno spavati. Al doci cemo u nedjelju i to na mamin rođendan pa ce nas odmah docekati promenada u kuci.😥
url=https://lilypie.com]
Pozdrav trudnicama i mamama u De. Zanima me je li nekome ugovor istekao u vrijeme mutterschutza.
Naime, mene to čeka (iako sam bila sigurna da će mi poslodavac dat ugovor za stalno :( )
Pa me zanimaju vaša iskustva. Kakva imam prava? Od koga? I sto mogu očekivati?
Hvala unaprijed na odgovoru 🤗
Pozdrav curke!
http://www.gesetze-im-internet.de/muschg/MuSchG.pdf
Ovdje pise sto sve o trudnoci i zaposlenju. Nadam se da moze bar malo pomoci. :)
Ivaanaaa, mozes li razgovarati sa nekim od sefova? Meni je bas sefica sama rekla da radije budem kuci zadnji trimestar jer mi je sa rastucim trbuhom porasla i opasnost da se ozbiljno ozlijedim. Otisla sam ginekologinji i rekla da mi je sefica to rekla, a doktorica je automatski pisala zabranu. Ovisi sto radis, koliko sati dnevno i kolike napore ti to pruza-tako to gledaju.
Sto se bolovanja tice, mozes ga dobiti od lijecnika opce ali razlog ne smije biti vezan uz trudnocu, tj mislim da on ne moze/ne smije dati "trudnicko" bolovanje. Zaista nisam sigurna, kolegici je trebalo, mozda budem s njom pricala pa cu napisati ako tocnije saznam.
Ja imam stvarno lose iskustvo i jako sam razocarana, bila sam u dvije bolnice i u obje isto. Al bolje da vas ne plasim, vjerojatno je i to od bolnice do bolnice i na koga nabasas. U mojoj bolnici je postojala mogucnost obiteljske sobe, kod prijave je bilo potrebbo navesti da zelis o.sobu, a placa se 40€ po danu. Za stariju dijecu nisam pitala jer ih nemam.
Mi cemo također putovati po noci jer je manje guzve, a i on ce vjerojatno spavati. Al doci cemo u nedjelju i to na mamin rođendan pa ce nas odmah docekati promenada u kuci.😥
Moram priznat da prvi put cujem da je netko u De imao lose iskustvo.
Ako sam prezivila splitsko rodiliste, tamo samce se osjecala kaoda na robiji budem i ovde kad za to dode vrijeme. Samo zelim da mi i muz i djete budu tu. U st su posjeti zabranjeni od nedavno za svee. Za dkecu vec jako dugo ne dozvoljavaju da dode u posjet koji inace traje samo 1h.
PseudoHTML, UBBCode and BB Code
Jer ne postoji ljubav kao kad volis svoje djete! ❤ N❤
Sortiraj odgovore
Najstariji