Dena1009 e ovaj post je ipak bilo lakse za citati
Jasno mi je da su svagdje ljudi i da ovisi na koga naletis, ali iskreno nisam ocekivala bas takav bezobrazluk u jednoj De, ali ocito je i ovdje stvar srece.
Znaci to bezeciranje babice je na izbor? Ja sam nekako dobila dojam da se bas mora.
Ispravite me ako grijesim (a imam dojam da da) Ako ju ne uzmem nece mi nitko dolaziti kuci poslje poroda, tj.ona u sluzbi nase patronazne ili bez obzira na to svedno ti netko dolazi?
Zapravo ne kuzim na kraju koja je kljucna razlika u imanju ili neimanju svoje?
Dali mozda da je tvoja upoznata bas sa tvojom T za razliku od dezurne kojoj samo uletis u smjenu ili?
Sreca je kad od ljubavi tvog zivota nastane ljubav vaseg zivota 💙 Sebastian
Nedolazi ti nitko ako nemas svoju babicu tj kao patronaznu.. bit je ako imas ona je upoznata sa cijelim tvojim stanjem, neke su cak i prisutne na porodu..
sutra imamo drugi pregled :) sestra mi je dala prosli put posudicu, pa moram ponijeti urin. uz to su mi uvalili hrpu brosura, da vidim koje testove zelim raditi jer se dio njih placa... koliko sam shvatila (nije mi najbolji njemacki, ucim jos), 3 ultrazvuka u trudnoci spadaju pod besplatna, ali pod popisom dodatni stvari(koje se placaju) stoji 3d/4d ultrazvuk... I pretrage o infekcijama su dodatne kao i kromosomske greske. Sto je vazno? Sto moram? Jeste vi to radile? Tako mi fali sto ne mogu pricati svoj jezik i pitati sve sto me zanima :/ Ako imate iskustva, molim vas podjelite
🖤 6.6.2018 🖤
Pozdrav!
Dena bas si imala tezak porod i to sto je s malcem je bilo bas strasno, jos tako uzasan tretman ufff...
Meni je porod bio tezak u 4ujutro mi je puknup vodenjak a u 15:47 sam rodila. Al osoblje u bolnici divno i ljubazno. Mogla sam ih pozvat kad god, mogla sam im malca dat na "cuvanje" ali nisam. Bio je dobar i jednostavno sam uzivala. Posjete su od 8ujutro do 22-22.30 navecer, moze doci i 5ero ljudi kao mojoj cimerici. Pladnjeve kad su donosili u sobu pitaju jel mogu ustat ili da mi stave onak na krevet. Tu i tamo obilaze i pitaju jel sve u redu. Doktorica na porodu mi se ispricavala jer me morala rezat i dok me sivala.Pomoc oko dojenja mi nije toliko trebala, al sam imala rane pa mi je sestrica donijela sesiric, moja greska je sto nisam znala da se tog trebam rijesiti sto prije no dobro. Zamolila sam ih da mi malca presvuku i nije bio problem uopce. Tazila sam dudicu pa sam i to dobila. Isto su mi rekli ak nes nije okej da dodem kod njih, pa nakon mj i pol sam dosla sa bolnom cicom (apsces) i tad su bili jako divni dobili smo posebnu sobu malac i ja. A i da svi su bili puni razumjevanja i strpljenja kad su mi morali objasnjavati jer nez bas super njem.
A babicu sam nasla tek nakon poroda. Dolazila mi je doma vagala malca, provjeravala jel se maternica vraca i to je to.
sutra imamo drugi pregled :) sestra mi je dala prosli put posudicu, pa moram ponijeti urin. uz to su mi uvalili hrpu brosura, da vidim koje testove zelim raditi jer se dio njih placa… koliko sam shvatila (nije mi najbolji njemacki, ucim jos), 3 ultrazvuka u trudnoci spadaju pod besplatna, ali pod popisom dodatni stvari(koje se placaju) stoji 3d/4d ultrazvuk… I pretrage o infekcijama su dodatne kao i kromosomske greske. Sto je vazno? Sto moram? Jeste vi to radile? Tako mi fali sto ne mogu pricati svoj jezik i pitati sve sto me zanima :/ Ako imate iskustva, molim vas podjelite
Cao, ja ti mogu iz svog iskustva rec, iako sam se tek nedavno doselila u Njemacku i borim se nekako, snalazim s trudnocom ...ja sam platila 99€ da svaki put imam uzv prilikom pregleda, i platila sam oko 15€ nalaz na toxmoplasmosu. I receno mi je da cu jos u 9.mj trudnoce jos nesto platiti tj neke nalaze. A za te kromoskomske greske, dobila sam brosuru ali ja to nisam htjela raditi. I vadila sam krv prvi puta kad sam obavila pregled u 7tj trudnoce, i svaki put mi mjere tlak, tezinu i dajem urin. Nadam se da sam ti bar nekako pomogla. Sretno na pregledu sutra, ja svoj ne mogu docekat a prekosutra je 😊😊😊
Meni je danas ustanovljeno da su mi krivo izracunali datum poroda...ispostavilo se da sam presla 5 dana i odsad se moram javljati u bolnicu svaka 2 dana.
Sto se tice pretraga,ja sam malo toga radila dodatno. Nikakvi dodatni ultrazvuk...ako doktor primjeti da nesto nije OK onda sam gleda vise puta bez da naplati. I u ovoj i u prosloj trudnoci su me poslali u bolnicu po drugo misljenje kad im je nesto bilo nejasno (bila sam kod 2 razlicita dr u te 2 trudnoce jer smo selili). Platila sam jedino Streptokok B bris jer moze imati gadne posljedice za bebu ako ga zena nosi,a ne zna. Toksoplazmu sam testirala samo jednom i kad sam saznala da sam negativna,pazila sam se i gotovo. Htjeli su test ponoviti,ali mi to nije imalo smisla ako znam da nisam dosla u kontakt..
Amniocentezu su preporucili zbog godina,ali mi je to bilo prerizicno (tvrde da je rizik spontanog do1%,ali moze i do 4-5% bit) pa nisam...Druge genetske testove iz krvi isto tako nisam radila. OGTT sam radila samo u prvoj trudnoci.
Ivaanaaa hvala na pojasnjenju
Mi smo isto u tim brosurama iako imamo vremena do 28.do sljedeceg regleda, ali mislim da necu nista dodatno osim eventualno uzv-a i ovo sto je larimara rekla Streptokoka b jer mi je dok.i sama rekla da se to preporuca obaviti jer moze biti opasno, ali tek tamo u 35.tjednu.
Meni je dobro jer svi pricaju i eng.iako se nadam do poroda jos naucit njem.!!
Kerolajn i Tinaaa sretno na pregledima i javite kako bebice napreduju?
PS - dali vi dobivate nalaze? Meni niko nista ne daje, sve skrto drze za sebe, a meni samo kazu zakljucak
Sreca je kad od ljubavi tvog zivota nastane ljubav vaseg zivota 💙 Sebastian
sutra imamo drugi pregled :) sestra mi je dala prosli put posudicu, pa moram ponijeti urin. uz to su mi uvalili hrpu brosura, da vidim koje testove zelim raditi jer se dio njih placa… koliko sam shvatila (nije mi najbolji njemacki, ucim jos), 3 ultrazvuka u trudnoci spadaju pod besplatna, ali pod popisom dodatni stvari(koje se placaju) stoji 3d/4d ultrazvuk… I pretrage o infekcijama su dodatne kao i kromosomske greske. Sto je vazno? Sto moram? Jeste vi to radile? Tako mi fali sto ne mogu pricati svoj jezik i pitati sve sto me zanima :/ Ako imate iskustva, molim vas podjelite
Cao, ja ti mogu iz svog iskustva rec, iako sam se tek nedavno doselila u Njemacku i borim se nekako, snalazim s trudnocom …ja sam platila 99€ da svaki put imam uzv prilikom pregleda, i platila sam oko 15€ nalaz na toxmoplasmosu. I receno mi je da cu jos u 9.mj trudnoce jos nesto platiti tj neke nalaze. A za te kromoskomske greske, dobila sam brosuru ali ja to nisam htjela raditi. I vadila sam krv prvi puta kad sam obavila pregled u 7tj trudnoce, i svaki put mi mjere tlak, tezinu i dajem urin. Nadam se da sam ti bar nekako pomogla. Sretno na pregledu sutra, ja svoj ne mogu docekat a prekosutra je 😊😊😊
Meni je danas ustanovljeno da su mi krivo izracunali datum poroda…ispostavilo se da sam presla 5 dana i odsad se moram javljati u bolnicu svaka 2 dana.
Sto se tice pretraga,ja sam malo toga radila dodatno. Nikakvi dodatni ultrazvuk…ako doktor primjeti da nesto nije OK onda sam gleda vise puta bez da naplati. I u ovoj i u prosloj truIvaanaaa hvala na pojasnjenju
Mi smo isto u tim brosurama iako imamo vremena do 28.do sljedeceg regleda, ali mislim da necu nista dodatno osim eventualno uzv-a i ovo sto je larimara rekla Streptokoka b jer mi je dok.i sama rekla da se to preporuca obaviti jer moze biti opasno, ali tek tamo u 35.tjednu.
Meni je dobro jer svi pricaju i eng.iako se nadam do poroda jos naucit njem.!!
Kerolajn i Tinaaa sretno na pregledima i javite kako bebice napreduju?
PS - dali vi dobivate nalaze? Meni niko nista ne daje, sve skrto drze za sebe, a meni s
Hvala vam na odgovorima :)) Odlucila sam ne raditi nikakve testove, sve osnovno bilo je ok. Evo dosli smo s pregleda, dobila sam trudnicku knjizicu i sve je super. Bebica nam mahala :D Imamo 4.8cm hihihihi
<3 <3 <3
🖤 6.6.2018 🖤
Meni je danas ustanovljeno da su mi krivo izracunali datum poroda…ispostavilo se da sam presla 5 dana i odsad se moram javljati u bolnicu svaka 2 dana.
Sto se tice pretraga,ja sam malo toga radila dodatno. Nikakvi dodatni ultrazvuk…ako doktor primjeti da nesto nije OK onda sam gleda vise puta bez da naplati. I u ovoj i u prosloj trudnoci su me poslali u bolnicu po drugo misljenje kad im je nesto bilo nejasno (bila sam kod 2 razlicita dr u te 2 trudnoce jer smo selili). Platila sam jedino Streptokok B bris jer moze imati gadne posljedice za bebu ako ga zena nosi,a ne zna. Toksoplazmu sam testirala samo jednom i kad sam saznala da sam negativna,pazila sam se i gotovo. Htjeli su test ponoviti,ali mi to nije imalo smisla ako znam da nisam dosla u kontakt..
Amniocentezu su preporucili zbog godina,ali mi je to bilo prerizicno (tvrde da je rizik spontanog do1%,ali moze i do 4-5% bit) pa nisam…Druge genetske testove iz krvi isto tako nisam radila. OGTT sam radila samo u prvoj trudnoci.
Kak su do kraja uspjeli ne skuzit da su fulali termin? Drzim fige, jos malo i bebica :)
🖤 6.6.2018 🖤
Sortiraj odgovore
Najstariji