Trudnice i mame u Njemačkoj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    larimara
    10. Studeni 2017. 22:29

I ja sam nazalost imala lose iskustvo u rodilistu. Osoblje u radaoni je bilo super,ali rodiliste katastrofa tj. sestre iako sam i sama djelatnik laboratorija te bolnice. Nisam bila zahtjevna i rijetko sam nesto trazila,ali kad su u sobe upadale namrgodene i gledale da sto prije nestanu ako ih ne daj Boze nesto pitas. Nema sanse da ti uzmu dijete na pola sata da odspavas. Koliko god da te boli bilo od carskog ili poroda,oko djeteta moras apsolutno sve ama bas sve sama! Izgovaraju se na puno posla...imamo i mi u laboratoriju posla isto preko glave pa ne "otpilimo" nekoga ako nesto treba.
    Trebam za koji dan roditi pa smo odlucili da idem drugdje. Ne mora biti bolje,ali eto da probamo!

• ivaanaaa
    11. Studeni 2017. 08:12

Radosna055

Pozdrav curke!

http://www.gesetze-im-internet.de/muschg/MuSchG.pdf

Ovdje pise sto sve o trudnoci i zaposlenju. Nadam se da moze bar malo pomoci. :)

Hvala.. evo bila kod kucnog doktora i dala mi dva tjedna boolovanja na migrenu... sad cu malo odmorit pa cemo vidit za dalje...mjenjam ginekologa... sef je odmah napocetku reko da bi bilo najbolje da nedolazim radit,pa nije ginekologica htjela nit cut,pa su mi kao promjenili radno mjesto. Mislim da je problem sto radim samo 4 sata, bez pauze,iako ja radim 15  min dok pojedem. I sef stvarno ok al ove moje babe su koma.. psihicki me ubijaju..al dobro prezivit cu,sam da mi bebac bude dobro i da ga nenerviram, da se nenarodi msli cendravac haha

Radosna055
    11. Studeni 2017. 10:50

Hehehe tako je, treba misliti na dijete. Kolegice probaj na fin nacin ignorirati jer ipak ne radis za njih, nisu faktor. Ne moraju te razumjeti al nek te puste na miru. 
    Super sa imas takvog sefa i to ce ti kasnije dobro doci. Odmori sad i drzim fige da tegobe stanu . ☺

• Dena1009
    11. Studeni 2017. 15:12

Meni su također svi govorili da će mi biti puno bolje jer to je famozna DE. U sali je bilo dobro, bez obzira na jako težak porod. Babica je na odjelu zabranila meni i sestrama da se dižem iz kreveta jer sam izgubila puno krvi i onesvijestila se, no one su se oglušile i kad sam zvonila vukle su me do wc-a iako sam molila da mi donesu posudu. Kad sam počela natrag padati, povukla mi je gaće  i takovu svu mokru i krvavu "bacila u krevet". Drugi put sam molila da mi dodaju bebu, s obzirom da ustati nisam mogla, a ležeći nisam mogla/znala pa se istresla na mene, da je to samo beba i da si mogu sama uzeti. Sljedeći dan su mi došli reci da mi sa bebom nesta nije u redu, kasnije kad su ga odvezli u drugu bolnicu vise puta sam zvala da mi kažu šta mi je sa djetetom, rekli su da je doktorica razgovarala sa drugom bolnicom i da će doći, uopće nije došla. Vizita je došla dok sam bila na wc-u i rekli su mi da obavim u miru, a oni će se vratiti, nije ih više bilo. U noći sam prebačena u drugu bolnicu, prvo me portirka napala i izrugivala se zašto je mm zvao kad će doći po mene, a zvao je jer sam čekala i došli su tek u pola noći, nismo znali šta nam je sa djetetom ni gdje je. Kad sam stigla u suzama sam molila da mi netko nešta kaže, pa se jedna babica raspitala i naručila mi taksi da odem k njemu. 

url=https://lilypie.com]

• Dena1009
    11. Studeni 2017. 15:24

Stigla sam oko 2 u noći i dali su mi da ga vidim, te sam razgovarala sa dežurnim liječnikom na intenzivnoj. Ostala sam sa njim do pola 4 ujutro, kad sam se vratila odspavala sam do 7 i ostala tamo do ručka, tada me mm pokupio jer smo imali dogovor za OP. Sestra me pitala da li želim tu noč ostati sa sinom, pa sam poslala mm da mi uzme par stvari (prethodno su iz djecje bolnice zvali da pitaju za dozvolu), ali morao je uzeti sve i rekli su da dođem ujutro da me otpuste. Kod otpusta su rekli ako nešto ne bi bilo u redu da dođem kod njih. Za nekoliko dana sam imala komplikacije i nisu htjeli ni čuti. 2 dana sam nazivala od odjela do odjela, molila da me pogledaju, da bi na kraju rekli neka dođem sljedeći dan. Kad sam došla, javim se na portu i opet me ni jedan odjel ne želi primiti, žena je zvala valjda 10 puta (bez pretjerivanja), na kraju su rekli neka me pošalje gore. Nakon zahvata su mi opet rekli da ako ne bude dobro dođem i za par dana opet ista priča, da ne ponavljam ovo gore. Kad sam uspjela natrag do njih, ponovili su zahvat i na kraju kad su me spuštali sa onog ginekološkog stolca, popustio neki mehanizam, pa sam onako, gola, raskrvavljena, sa bolovima još pala sa stolca. Eto, samo da vidite da nije do države nego do ljudi, svaka čast nekima od njih, ali većina me negativno iznenadila. Da ne bi bilo da samo pljujem, pohvalit ću dječju bolnicu, za njih mogu reći da su anđeli na zemlji, predivni ljudi, stručnost i ljubaznost na visokom nivou i sto je najvažnije, prvo su ljudi, a onda doktori/njegovatelji. 

• ivaanaaa
    11. Studeni 2017. 15:37

Dena stvarno uzas...nezelim uopce mislit o tome sto si sve prosla...nazalost svugdje ima takvih ljudi i prica..nazalost potrebno je malo srece da dodes u pravo vrijeme i da naletis na humane ljude.. ja sam rodila prvo dijete u zagrebu i mogu rec samo rijeci hvale,dok je moja kolegica rodila u istoj bolnici i prozivjela najgore dane u zivotu...

larimara
    11. Studeni 2017. 17:04

Nemam iskustva s hrvatskim rodilistima,ali prije vise godina sam vidjela da se sestre brinu za bebe i nose mamama svakih 2-3 sata na hranjenje. Ovdje u DE je iskljucivo rooming in. Ne zelim zvucati opako,naravno lijepo je imati bebu uza sebe,ali mi se cini da to sestre debelo iskoristavaju. Vjecito vise za pultom i pricaju ili ispunjavaju papirologiju. Nemaju razumjevanja da si iscrpljena nakon poroda od 20 sati vec ti samo utrpaju dijete i pobjegnu iz sobe. Kad mi je zapelo oko dojenja,nitko mi nista nije objasnio, pojma nisam imala. Samo bi dosle uvalile mi bocicu i opet nestale. Od nas se ocekivalo da nosimo one pladnjeve od obroka u kolica na hodnik. Naravno da mi to nije tesko. Jednom su tako sestrice zaboravile ta kolica puna praznog suda i kad nisi imao vise gdje staviti svoj pladanj,jedna se izderala da su u susjednom hodniku  bila prazna kolica i da je trebalo ici ravno pa desno pa lijevo pa iza ugla i tamo ostaviti!!!! Dobro da od nas jos ne traze da se brinemo za druge pacijente kojima je teze...ipak se treba s kolegicama istracati i popiti u miru kave,a papirologija nikako ne moze cekati!
    Ne daju ti da se dignes,a nitko satima ne dolazi da ti pomogne do WC-a, zakrvavljena plahta s mrljom od pola metra i ti lezis u tome...jer eto upravo je primopredaja sluzbe...Nije to sve skupa bilo osobno jer sami vidjela i kod zimerice da je bila nezadovoljna...

baarbaraa29
    12. Studeni 2017. 10:55

Ajme  ja se dosla malo raspitati kako i sta funkcionira u dragoj nam de iako smo tek na pocetku, a ono sve horor price! Jasno mi je da su to pojedina iskustva, ali opet brrr!
    Iako mogu nadodati da sam i ja u ovo malo sto smo prosli ostala isto na trenutke iznenadjena. Ono nije da sam ocekivala crveni tepih, caj i tepanje, ali da ako sam ne poznas situaciju u kojoj jesi i ne znas pitati o tome u stanju su te pustiti da izadjes, a da ti nisu rekli, dali..ono sto logikom dalje ide!! Strasno!
    Mi smo obavljali preglede jer nije dolazilo do trudnoce i zapravo nakon pretraga ostala trudna bez ikakve pomoci, ali da nisam znala otprilike redosljed svega mozda sad jos nebi sve ni obavili sve, a ne da bi bila trudna!
    Sad da pitam sto sam htjela i dajte mi neki poz.primjer Iako imam milion pitanja, ali polako za sada me ipak zanima sto je ono vezano za babice ovdje i ona neka procedura da ju sam trazis? Jel se to bas mora ili kako? Mi smo u malom gradu s jednom bolnicom pa nemam onaj izbor u kojoj cu, ali babicu si moram naci?

Sreca je kad od ljubavi tvog zivota nastane ljubav vaseg zivota 💙 Sebastian

• ivaanaaa
    12. Studeni 2017. 11:55

I u hrvatskim bolnicama je beba kod tebe 24 sata... uzmu ju samo ako treba obavit kakvu pretragu ili bas ako ti trazis..ja naprimjer nisam bila trazila, al su sestre nekoliko puta upitale dal zelim malo mira.. dojenje nam nije islo od pocetka, tu je struka zakazala kod pomoci, tu sam se cak zakacila sa jednom mladom sestrom koja je rekla- mama pa uzmite bebu i tak stavite nije to neka nauka.. ja je pitam a imate vi djece, kaze ona ne, reko onda kad budete imali onda vi sam tak stavite bebu, ak neznate pomoc bolje sutite..poslije smo si bile dobre... pladnjeve sa hranom su donosile i odnosile..
    A sto se tu tice babice, ona nije obavezna... ako je prvo dijete dobro ju je imat al nije obavezno..ja je necu imat..

• Dena1009
    12. Studeni 2017. 14:19

Ivaanaa svaka cast za odgovor sestri 👌👌 nazalost je vecina zena nakon poroda u soku, bolovima, izmuceno itd. pa se ne snađu u takvim situacijama, pa mi je bas drago dok cujem da im je netko dao do znanja da  nisu najpametnije (pojedinim arogantnim naravno)
    Baarbaara evo ja cu, da te ohrabrim i da spomenem i one dobre ☺
    U samoj sali mm je bio samnom od ulaska na odjel do premjestanja na odjel za rodilje, bez placanja i tecaja. U sali babica jako ljubazna, kad je morala izaci ostala je samnom praktikantica i cijelo vrijeme pomagala oko disanja. Bez ijedne ruzne rijeci iako sam vristala ko luda. Na odjelu, izvanredna njegovateljica koja je brzom reakcijom i prepoznavanjem simptoma najvjerojatnije spasila zivot mome sinu. 
    Znaci, sve ovisi o ljudima koji se u toj situaciji nađu oko tebe i mislim da nema veze u kojoj si drzavi.
    Meni je sa dojenjem pomagala mlada praktikantica na pedijatriji i bila je jako strpljiva i ljubazna, da bi na kraju skuzile da smo zemljakinje.😅
    Babica ja sam svoju nazvala (po preporuci susjede) i samo mi je telefonski uzela podatke i rekla kad pocne tecaj. Mjesec dana prije poslala je formular koji sam ispunila i poslala natrag, te objasnjenje gdje i kada ce se odrzavati tecajevi. Tecajevi nisu bili nista posebno, sve sta je govorila vec sam procitala na Klokanici😅 Moja babica ne hoda na porode pa sam ja u bolnici imala dezurnu i mislim da sam puno bolje prosla sa njom. Nakon poroda babica ti dolazi kao patronazna kod nas. Meni moja nije bila bas od pomoci. Pupak nam je otpao prije nego smo dosli doma pa oko toga nije morala nista, a bebu je samo izvagala svaki put i pitala dal dobro jede i malo si posjedila i to je bilo to. Mislim da moram ponoviti da je nebi ni trazila. Mislila sam da se to mora al nije tako. Moja ginekologica inace ima u praksi i babicu koja jednom tjedno je dostupna za razgovor, ali to sam tek kasnije saznala.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.