Trudnice i mame u Njemačkoj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Dena1009
    09. Studeni 2017. 16:19

Gricko3

Vidim da vas je dosta rodilo u De?
    Kakav je tu tretman? Najvise me zanima kako ste iskombinirale da vam je muz na porodu a di ste ostavili starije djete? Kaze mi prijateljjca da joj je muz spava u sobi s njom i bebom tri dana koliko su i bile u bolnici. To mi je super. Jel dozvoljavaju i djetetu starijem da i ono spava s vama?

Ja imam stvarno lose iskustvo i jako sam razocarana, bila sam u dvije bolnice i u obje isto. Al bolje da vas ne plasim, vjerojatno je i to od bolnice do bolnice i na koga nabasas. U mojoj bolnici je postojala mogucnost obiteljske sobe, kod prijave je bilo potrebbo navesti da zelis o.sobu, a placa se 40€ po danu. Za stariju dijecu nisam pitala jer ih nemam.
    Mi cemo također putovati po noci jer je manje guzve, a i on ce vjerojatno spavati. Al doci cemo u nedjelju i to na mamin rođendan pa ce nas odmah docekati promenada u kuci.😥

url=https://lilypie.com]

09. Studeni 2017. 21:54

Pozdrav trudnicama i mamama u De. Zanima me je li nekome ugovor istekao u vrijeme mutterschutza. 
    Naime, mene to čeka (iako sam bila sigurna da će mi poslodavac dat ugovor za stalno :( )
    Pa me zanimaju vaša iskustva. Kakva imam prava? Od koga? I sto mogu očekivati? 
    Hvala unaprijed na odgovoru 🤗

Radosna055
    10. Studeni 2017. 17:21

Pozdrav curke!

http://www.gesetze-im-internet.de/muschg/MuSchG.pdf

Ovdje pise sto sve o trudnoci i zaposlenju. Nadam se da moze bar malo pomoci. :)

Ivaanaaa, mozes li razgovarati sa nekim od sefova?  Meni je bas sefica sama rekla da radije budem kuci zadnji trimestar jer mi je sa rastucim trbuhom porasla i opasnost da se ozbiljno ozlijedim. Otisla sam ginekologinji i rekla da mi je sefica to rekla, a doktorica je automatski pisala zabranu.  Ovisi sto radis, koliko sati dnevno i kolike napore ti to pruza-tako to gledaju.
    Sto se bolovanja tice, mozes ga dobiti od lijecnika opce ali razlog ne smije biti vezan uz trudnocu, tj mislim da on ne moze/ne smije dati "trudnicko" bolovanje. Zaista nisam sigurna, kolegici je trebalo, mozda budem s njom pricala pa cu napisati ako tocnije saznam.

Gricko3
    10. Studeni 2017. 20:32

Dena1009

Gricko3

Vidim da vas je dosta rodilo u De?
    Kakav je tu tretman? Najvise me zanima kako ste iskombinirale da vam je muz na porodu a di ste ostavili starije djete? Kaze mi prijateljjca da joj je muz spava u sobi s njom i bebom tri dana koliko su i bile u bolnici. To mi je super. Jel dozvoljavaju i djetetu starijem da i ono spava s vama?

Ja imam stvarno lose iskustvo i jako sam razocarana, bila sam u dvije bolnice i u obje isto. Al bolje da vas ne plasim, vjerojatno je i to od bolnice do bolnice i na koga nabasas. U mojoj bolnici je postojala mogucnost obiteljske sobe, kod prijave je bilo potrebbo navesti da zelis o.sobu, a placa se 40€ po danu. Za stariju dijecu nisam pitala jer ih nemam.
    Mi cemo također putovati po noci jer je manje guzve, a i on ce vjerojatno spavati. Al doci cemo u nedjelju i to na mamin rođendan pa ce nas odmah docekati promenada u kuci.😥

Moram priznat da prvi put cujem da je netko u De imao lose iskustvo. 
    Ako sam prezivila splitsko rodiliste, tamo samce se osjecala kaoda na robiji budem i ovde kad za to dode vrijeme. Samo zelim da mi i muz i djete budu tu. U st su posjeti zabranjeni od nedavno za svee. Za dkecu vec jako dugo ne dozvoljavaju da dode u posjet koji inace traje samo 1h. 

PseudoHTML, UBBCode and BB Code

Jer ne postoji ljubav kao kad volis svoje djete! ❤ N❤

larimara
    10. Studeni 2017. 22:29

I ja sam nazalost imala lose iskustvo u rodilistu. Osoblje u radaoni je bilo super,ali rodiliste katastrofa tj. sestre iako sam i sama djelatnik laboratorija te bolnice. Nisam bila zahtjevna i rijetko sam nesto trazila,ali kad su u sobe upadale namrgodene i gledale da sto prije nestanu ako ih ne daj Boze nesto pitas. Nema sanse da ti uzmu dijete na pola sata da odspavas. Koliko god da te boli bilo od carskog ili poroda,oko djeteta moras apsolutno sve ama bas sve sama! Izgovaraju se na puno posla...imamo i mi u laboratoriju posla isto preko glave pa ne "otpilimo" nekoga ako nesto treba.
    Trebam za koji dan roditi pa smo odlucili da idem drugdje. Ne mora biti bolje,ali eto da probamo!

• ivaanaaa
    11. Studeni 2017. 08:12

Radosna055

Pozdrav curke!

http://www.gesetze-im-internet.de/muschg/MuSchG.pdf

Ovdje pise sto sve o trudnoci i zaposlenju. Nadam se da moze bar malo pomoci. :)

Hvala.. evo bila kod kucnog doktora i dala mi dva tjedna boolovanja na migrenu... sad cu malo odmorit pa cemo vidit za dalje...mjenjam ginekologa... sef je odmah napocetku reko da bi bilo najbolje da nedolazim radit,pa nije ginekologica htjela nit cut,pa su mi kao promjenili radno mjesto. Mislim da je problem sto radim samo 4 sata, bez pauze,iako ja radim 15  min dok pojedem. I sef stvarno ok al ove moje babe su koma.. psihicki me ubijaju..al dobro prezivit cu,sam da mi bebac bude dobro i da ga nenerviram, da se nenarodi msli cendravac haha

Radosna055
    11. Studeni 2017. 10:50

Hehehe tako je, treba misliti na dijete. Kolegice probaj na fin nacin ignorirati jer ipak ne radis za njih, nisu faktor. Ne moraju te razumjeti al nek te puste na miru. 
    Super sa imas takvog sefa i to ce ti kasnije dobro doci. Odmori sad i drzim fige da tegobe stanu . ☺

• Dena1009
    11. Studeni 2017. 15:12

Meni su također svi govorili da će mi biti puno bolje jer to je famozna DE. U sali je bilo dobro, bez obzira na jako težak porod. Babica je na odjelu zabranila meni i sestrama da se dižem iz kreveta jer sam izgubila puno krvi i onesvijestila se, no one su se oglušile i kad sam zvonila vukle su me do wc-a iako sam molila da mi donesu posudu. Kad sam počela natrag padati, povukla mi je gaće  i takovu svu mokru i krvavu "bacila u krevet". Drugi put sam molila da mi dodaju bebu, s obzirom da ustati nisam mogla, a ležeći nisam mogla/znala pa se istresla na mene, da je to samo beba i da si mogu sama uzeti. Sljedeći dan su mi došli reci da mi sa bebom nesta nije u redu, kasnije kad su ga odvezli u drugu bolnicu vise puta sam zvala da mi kažu šta mi je sa djetetom, rekli su da je doktorica razgovarala sa drugom bolnicom i da će doći, uopće nije došla. Vizita je došla dok sam bila na wc-u i rekli su mi da obavim u miru, a oni će se vratiti, nije ih više bilo. U noći sam prebačena u drugu bolnicu, prvo me portirka napala i izrugivala se zašto je mm zvao kad će doći po mene, a zvao je jer sam čekala i došli su tek u pola noći, nismo znali šta nam je sa djetetom ni gdje je. Kad sam stigla u suzama sam molila da mi netko nešta kaže, pa se jedna babica raspitala i naručila mi taksi da odem k njemu. 

• Dena1009
    11. Studeni 2017. 15:24

Stigla sam oko 2 u noći i dali su mi da ga vidim, te sam razgovarala sa dežurnim liječnikom na intenzivnoj. Ostala sam sa njim do pola 4 ujutro, kad sam se vratila odspavala sam do 7 i ostala tamo do ručka, tada me mm pokupio jer smo imali dogovor za OP. Sestra me pitala da li želim tu noč ostati sa sinom, pa sam poslala mm da mi uzme par stvari (prethodno su iz djecje bolnice zvali da pitaju za dozvolu), ali morao je uzeti sve i rekli su da dođem ujutro da me otpuste. Kod otpusta su rekli ako nešto ne bi bilo u redu da dođem kod njih. Za nekoliko dana sam imala komplikacije i nisu htjeli ni čuti. 2 dana sam nazivala od odjela do odjela, molila da me pogledaju, da bi na kraju rekli neka dođem sljedeći dan. Kad sam došla, javim se na portu i opet me ni jedan odjel ne želi primiti, žena je zvala valjda 10 puta (bez pretjerivanja), na kraju su rekli neka me pošalje gore. Nakon zahvata su mi opet rekli da ako ne bude dobro dođem i za par dana opet ista priča, da ne ponavljam ovo gore. Kad sam uspjela natrag do njih, ponovili su zahvat i na kraju kad su me spuštali sa onog ginekološkog stolca, popustio neki mehanizam, pa sam onako, gola, raskrvavljena, sa bolovima još pala sa stolca. Eto, samo da vidite da nije do države nego do ljudi, svaka čast nekima od njih, ali većina me negativno iznenadila. Da ne bi bilo da samo pljujem, pohvalit ću dječju bolnicu, za njih mogu reći da su anđeli na zemlji, predivni ljudi, stručnost i ljubaznost na visokom nivou i sto je najvažnije, prvo su ljudi, a onda doktori/njegovatelji. 

• ivaanaaa
    11. Studeni 2017. 15:37

Dena stvarno uzas...nezelim uopce mislit o tome sto si sve prosla...nazalost svugdje ima takvih ljudi i prica..nazalost potrebno je malo srece da dodes u pravo vrijeme i da naletis na humane ljude.. ja sam rodila prvo dijete u zagrebu i mogu rec samo rijeci hvale,dok je moja kolegica rodila u istoj bolnici i prozivjela najgore dane u zivotu...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani